گزارش هنرنیوز از نشست خبری نمایش «چترباز»؛
مهدی صباغی: تماشاگر در تئاتر محیطی سهم عمده ای دارد
19 دی 1390 ساعت 14:06
مهدی صباغی در نشست خبری نمایش «چترباز» گفت: در تئاترهای محیطی تماشاگر هم بخشی از کار است و در نمایش سهمی دارد.
نشست خبری «چترباز» با حضور مهدی صباغی کارگردان و عباس جمشیدیان بازیگر نمایش در سالن کنفرانس تئاترشهر برگزار شد.
در ابتدای این نشست مهدی صباغی گفت: آشنایی من با رویا افشار نویسنده نمایش به حضورم در نمایش «بلوط های تلخ» برمی گردد که افشار یکسری نمایشنامه های رادیویی داشت، آنها را به من داد که بعد از خواندن آنها «چترباز» را برای اجرای محیطی در نظر گرفتم و این کار برای اجرا در کافه چهارسو انتخاب شد تا اینکه ما اول دی ماه کار را اجرا کردیم. وی ادامه داد: کارگردانی نمایش«چترباز» اولین تجربه حرفه ای من به صورت اجرای عمومی در این حوزه است البته در جشنواره های دانشجویی هم حضور داشته ام اما نه به صورت حرفه ای. تئاتر محیطی در اروپا زیر مجموعه تئاتر پست مدرن است و معتقدم که زمینه پست مدرن در ایران هنوز نرسیده و اتفاقا ما هنوز تئاتر محیطی به معنای واقعی نداریم.
کارگردان «چتر باز» افزود: تئاتر محیطی تعریف دقیقی ندارد اما این نوع تئاتر ۶ اصل دارد. تئاتر محیطی مولفه هایی دارد که با نمایش ایرانی متناسب است. در تئاتر ملی ما و نمایش محیطی وجوه مشترکی دارند از جمله اینکه تماشاگر هم بخشی از کار است و در نمایش سهمی دارد.
بازیگر نمایش«کافه مک آدم» خاطر نشان کرد: نمی توانیم در ایران تئاتر محیطی به معنای مطلق داشته باشیم و کارهایی که تا به حال به نام اجرای محیطی در تئاترشهر اجرا رفته است هیچ کدام مولفه های تئاتر محیطی نداشته و تنها در محیط اجرا شده است اما در کارها سعی شده تا به مولفه های اصلی این نمایش برسیم.
صباغی تاکید داشت: در «چترباز» سعی کردیم تا یک قدم بیشتر به اجراهای محیطی نسبت به کارهای قبلی نزدیک شویم و امیدواریم تا قدم های بعدی را گروه های بعد از ما بردارند. کار ما نسبت به فضایی که در آنجا اجرا می رویم و با توجه به هزینه و تبلیغاتی که کردیم خوب است و اما ظرفیت متن بیشتر از این است.
وی اضافه کرد: نمایش های محیطی در ایران قدم های اولیه اش را بر می دارد و از آنجایی که بودجه ای برای این اجرا ها در نظر گرفته نشده است، گروه به دنبال سهمی از درآمد کار هستند به همین خاطر بیشتر گروه ها از طنز هم در کارشان استفاده می کنند اما تئاتر محیطی لزوما مولفه اش کمدی و طنز نیست. اما عنصر اصلی در تئاتر محیطی بازیگر است که باید مخاطب را به خود جذب کند.
در ادامه این نشست عباس جمشیدیان بازیگر نمایش گفت: متنی که بخواهد بر مبنای تئاتر محیطی اجرا شود باید موقعیت های زیادی داشته باشد که تماشاگر را به چالش بکشد که در این کارهایی که تاکنون اجرا شده هیچ کدام آنچنان که باید به تئاتر محیطی شباهت نداشته است.
وی افزود: متون این گونه نمایش باید مخاطب را غافلگیر کند و مخاطب خود را از بازیگران کار بداند و به مخاطب تلنگری زده شود که در کارهای محیطی که اجرا شده کمتر این مسائل را دیده ایم.
کد خبر: 35566
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcepn8x.jh8npi9bbj.html