جمال شورجه در گفتگو با هنرنیوز:
امیدوارم روزی برسد که ما «خانه سینما» یی در راستای نظام جمهوری اسلامی داشته باشیم
23 شهريور 1392 ساعت 12:03
یک کارگردان و تهیه کننده سینمای ایران گفت: امیدوارم روزی برسد که ما «خانه سینما» یی در راستای نظام جمهوری اسلامی داشته باشیم.
جمال شورجه کارگردان پیشکسوت سینما و عضو هیات ۷ نفره اصلاح اساسنامه خانه سینما که در مراسم بازگشایی خانه سینما در این مکان حضور داشت در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز گفت: من سال ها بود که پایم به خانه سینما بازنشده بود. اما حالا اینجا هستم.البته امیدوارم روزی برسد که ما«خانه سینمای نظام جمهوری اسلامی» داشته باشیم که آثار و قصص انقلاب و ارزش های دینی از این خانه به بیرون منتشرشود.
خانه سینما نقطه استراتژیک نظام است
وی با بیان اینکه خانه سینما همیشه یکی از نقاط استراتژیک نظام بوده که می تواند مبلغ اهداف و آثار انقلاب باشد اضافه کرد: امیدوارم وسط همین خانه سینما بتوانیم یادمان شهدای گمنام بنا کنیم تا هر کدام از سینماگرانی که وارد این محیط می شوند، اول سلامی به این شهدا عرض کنند و بعد از نیرو گرفتن ازاین شهدا به تکلیف خودشان نسبت به ارزش های این کشور عمل کنند.این آرزویی است که امیدوارم بتوانیم با مدیریت جناب آقای جنتی و ایوبی به این روزها نزدیک شویم.
باید فقط یک خانه سینما داشته باشیم
شورجه با اعتقاد به اینکه باید فقط یک خانه سینمای استوار و با اهداف روشن ،متعالی و پیش رو داشت تصریح کرد: اگرچه، اصل بردل هاست که کنار همدیگر باشند اما قرار براین شد که بعد از اینکه بازگشایی خانه سینما صورت گرفت، صنوف غیرقانونی خانه سینما، به سرعت روند قانونی شدن را طی کنند و در یک فراخوان عمومی؛مجمع عمومی نیزبرگزار شود تا صنوف مختلفی که همه قانونی شدند،هیات مدیره جدید را انتخاب کنند.
هیات مدیره سابق خانه سینما دوره اش به پایان رسیده است
تهیه کننده فیلم سینمایی «آسمان هشتم» اظهار داشت: هیات مدیره فعلی خانه سینما به لحاظ قانونی دوره مدیریتش سال گذشته به پایان رسید اما به دلیل اینکه خانه سینما تعطیل بوده و مجمع عمومی برگزار نشده نمی توانستند کنار بروند. بدون تردید این دوستان هم می خواهند که این مجمع عمومی برگزار شود تا این امانت را به افراد دیگری بسپارند. لذا معتقدم امروز، شرایط، شرایط مناسبی است و مدیریت فعلی سینما می تواند تعامل و گفتگو برقرار کند.
باید به فکرجای بزرگتری برای خانه سینما باشیم
کارگردان فیلم سینمایی «مجنون» با اشاره به ازدحام جمعیتی که در خانه سینما حضور داشتند گفت: امروز به دلیل تراحم جمعیت و کوچکی سالن اجتماعات خانه سینما، خیلی از سینماگران نتوانستند در این سالن حضور داشته باشند و بیشتر در حیاط خانه سینما بودند.ای کاش این مراسم درجای بزرگتری مثل تالار وحدت برگزار می شد و تنها بازگشایی نمادین آن در خانه سینما صورت می گرفت. بتدریج باید به فکر بزرگتر شدن مکان خانه سینما باشیم چرا که به نظرمی رسد روز به روز به جمعیت سینماگران کشور افزوده می شود.
زمینه انحراف و تک روی در اساسنامه جدید وجود ندارد
شورجه در پاسخ به این سوال که آیا با تعاملی که درحال حاضر بین سینماگران برای بازگشایی خانه سینما ایجاد شده امکان کارشکنی از سوی سینماگران تندروی وجود دارد یادآور شد: دیگر زمینه کارشکنی چه از سوی نیروهای خانه سینمای سابق و چه از طرف خانه سینمای ایرانیان وجود ندارد و همه این عزیزان معتقد به اجرای قانون هستند. این درحالی است که اساسنامه ای که مصوب هیات ۷ نفره بوده باید در اولین مجمع عمومی فوق العاده به تصویب برسد و همه سینماگرن باید به این اساسنامه پایبند باشند و به آن عمل کنند.
این پیشکسوت سینمای ایران ادامه داد: در این اساسنامه پیش بینی های خوبی شده که نه از سوی هیات مدیره و نه از طرف مدیرعامل تخطی صورت نپذیرد چرا که تکالیف همه اعضا مشخص شده ضمن اینکه مبانی بودجه و هزینه ها نیز مشخص است. بنابران زمینه انحراف و تک روی در اساسنامه جدید خانه سینما از بین رفته است. علاوه بر آن؛ بعد ازاینکه اساسنامه تصویب شد بعد از مدتی طبق قانون، باید مجمع عمومی عادی برای تعیین هیات مدیره جدید خانه سینما برگزار شود.
اختلاف نظر موجب رشد و بالندگی می شود
وی درعین حال افزود: البته اختلاف نظرها نیز باید موجب رشد و بالندگی سینماگران شود نه اینکه سبب افتراق گردد. چه بسا در خانه سینما ما شاهد جلسه نقد و بررسی افکار و اندیشه های سینماگران نسبت به مسائل سینما و نسبت به عملکرد همدیگر باشیم. اینجا که قرار نیست حتما به وضعیت معیشتی و شغلی پرداخته شود بلکه باید به فکر رشد و تعالی فکری صنوف هم باشیم.
اگر قفل بودجه باز شود فیلم خواهم ساخت
شورجه در پاسخ به این سوال که آیا امسال ساخت فیلمی را در دستور کار دارید گفت: امسال کاری ندارم مگر اینکه آقای ایوبی قفلی را باز کنند تا با باز شدن این قفل، بودجه یکی دو تا از پروژه هایی که داشتم و به دلیل نبود بودجه تولید نشد از سرگرفته شود که یکی از این کارها، شیخ احمد قمی و دیگری فیلمی در باره مسائل لبنان است. بدون تردید، سینمای ما نیازمند حمایت های دولتی است - مثل بسیاری از سینماهای پیشرفته دنیا - چرا که سینمای ما به خودی خود، بسیار نحیف و لاغر است.
گفتگو: مجید معافی
کد خبر: 63646
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcepp8p.jh8xei9bbj.html
هنر نیوز
http://www.honarnews.com