انسیه شاه حسینی در گفتگو با هنرنیوز:
دوست دارم فیلمی در مورد مصایب حضرت زینب (س) بسازم
24 آبان 1392 ساعت 11:14
یک بانوی کارگردان ایرانی معتقد است تمام فیلم هایی که از سوی کارگردانان مرد در خصوص عاشورا تولید شده بیشتر به حوادث کربلا تا ظهر عاشورا پرداختند اما اگر خدا قسمت کند من فیلمی در این باره بسازم حتما مشکلاتی که حضرت زینب(س) پس از، ظهر عاشورا متحمل شدند را به تصویر خواهم کشید.
انسیه شاه حسینی کارگردان سینمای ایران که بیشتر در عرصه فیلم های دفاع مقدس فعال بوده است در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز در مورد ساخت فیلم هایی با مضمون عاشورا افزود:من خودم حس و حال بسیار شدیدی نسبت به مساله عاشورا و کربلا دارم و تا جایی که توانستم این حس و حال را در فیلم های دفاع مقدسی که تا کنون ساختم منتقل کنم چرا که معتقدم جنگ ۸ ساله ما علیه عراق نشات گرفته از فرهنگ عاشورایی بوده است. به عنوان مثال من در فیلم سینمایی«زیباتر از زندگی»در سکانسی که حسین فرمانده ایرانی به همراه یارانش در محاصره قرار دارند همچون صحنه عاشورا است.در این صحنه ما می بینیم که حسین تنها می ماند و همرزمانش یک به یک به شهادت می رسند و حسین با دیدن دوستان شهیدش، فریاد یا ابوالفضل سرمی دهد. این سکانس به نوعی اشاره ای به ظهر عاشورا است و من در تمام این صحنه حال عجیبی داشتم و همواره چشمانم به یاد حادثه کربلا پُر از اشک بود.
کارگردان فیلم سینمایی«شب بخیر فرمانده»ادامه داد:واقعا یکی از بزرگترین آرزوهای من به عنوان کارگردان این است که خداوند توفیق بدهد تا من بتوانم یک فیلم در مورد کربلا و ظهور عاشورا بسازم چون که خیلی دوست دارم حال و هوای حضرت زینب(س) را در پس از ظهر، روز عاشورا به تصویر بکشم که به شدت می تواند دراماتیک باشد. البته ساخت این گونه فیلم ها نیازمند حمایت است و می بایست مقدماتش فراهم گردد.اما اگر شرایطش مهیا شود با کمال میل وارد صحنه خواهم شد.
انسیه شاه حسینی تصریح کرد: توجه به اینکه ما هر چه فیلم در مورد عاشورا دیدیم تا قبل و زمان شهادت امام حسین(ع) بوده است فکرکنم هنوز هیچ فیلمسازی در مورد بعدازظهر عاشورا و وضعیت حضرت زینب(ع) و زنان خیمه فیلمی نساخته است. اگر ما بتوانیم مصیبت هایی که حضرت زینب(س) بعد از شهادت برادرش متحمل شدند را به تصویر بکشیم تا مخاطب بداند که ایشان با این مصیبت و سینه پُر درد با زنان و بچه های یتیم و گریان، چه رشادت هایی انجام داده است.مطمئن باشید که فقط همین یک منزلگاه از تلاش های حضرت زینب(س)، کافی است تا تماشاگر با فرهنگ عاشورا به خوبی آشنا گردد.
این کارگردان سینمای ایران با بیان اینکه اگر بخش دولتی یا خصوصی از این مضامین حمایت کنند من تمام زندگی ام را برای ساخت این فیلم خواهم گذاشت.در مورد ضرورت ساخت چنین فیلم هایی گفت: ضرورت ساخت فیلم هایی با مضامین عاشورایی برای کشور ما که یک کشور مسلمان و شیعه هستیم بسیار زیاد است من مثالی برای شما می زنم. کشور ما همین الان در حال مذاکرات اتمی با کشورهای ۱+۵ است همین که ایران در این شرایط در برابر زیاده خواهی های کشورهای جهان مقاومت می کند مگر این مقاومت غیر از نشات گرفتن از فرهنگ مقاومت و زیربارظلم نرفتن امام حسین(ع) است؟لذا آنچه مسلم است و مردم از دولتمردان کشور انتظار دارند سیاست گذاری های کشور بر اساس فرهنگ عاشورایی است یا در روز ۱۳ آبان فریاد مرگ بر امریکا نیز برگرفته از فرهنگ آزادگی و عاشورایی بود.
کارگردان فیلم سینمایی «شب به خیرفرمانده»افزود:به نظر من این جمله زیبا که«هر روز عاشورا و هر کجا کربلا» است می تواند برای همه ما در زندگی جاری باشد مثلا آن کارمندی که هر روزه به اداره می رود هنگامی که خودکارش را برمی دارد که برای مردم کار کند اگر احساس کند، مکانی که کار می کند همچون کربلا است و با آزادگی و با ایمان به خدا کارش را شروع کند می تواند مدعی باشد که فرهنگ عاشورایی را رعایت می کند.
وی با اشاره به فیلم هایی که تا کنون در مورد کربلا و عاشورا ساخته شده است خاطر نشان کرد:هر کارگردانی که تا کنون در مورد نهضت عاشورا فیلمی ساخته است با خلوص نیت بوده و تلاش کرده تا قطره ای از دریای بیکران کربلا را برای مخاطبین به نمایش بگذارد.این در حالی است که ساخت چنین فیلم هایی کار سختی است و این فیلمسازان باید در مراحل فیلمنامه، تولید و اکران حمایت شوند تا ما هر ساله شاهد فیلم های قوی تر با مضمون فرهنگ عاشورایی باشیم.
کد خبر: 65806
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcepv8p.jh8n7i9bbj.html
هنر نیوز
http://www.honarnews.com