عافی در مراسم بزرگداشت پدیدآورندگان کتاب«نورالدین پسر ایران»؛

وقتی به جبهه می رفتم فکر نمی کردم خاطراتم منتشر شود

17 ارديبهشت 1391 ساعت 11:58

مراسم بزرگداشت پدیدآورندگان کتاب«نورالدین پسر ایران» عصر دیروز با حضور محمد حمزه زاده مدیر انتشارات سوره مهر، نورالدین عافی راوی خاطرات و معصومه سپهری نگارنده کتاب در خبرگزاری فارس برگزار شد.



به گزارش هنرنیوز در آغاز این نشست محمد حمزه زاده با اشاره استقبال خوب از کتاب «نورالدین پسر ایران» گفت: شاید در عالم نشر زندگی نامه گمنامان خیلی پررونق و پر فروش نباشد و بیشترین توجهات معطوف به زندگی نامه افراد شاخص در اجتماع باشد اما چندی است که زندگی نامه بزرگ مردان گمنام ایران اسلامی رونق و توجه فراوان یافته است. 

وی با بیان این مطلب افزود: کتاب« نورالدین پسر ایران» تاج سر حوزه هنری و عالم نشر کشور شده است چون نورالدین از کسانی است که با معنویت خود یک شبه ره صد ساله رفتند و هم اکنون اخبار بیشترین رسانه ها مربوط به این کتاب هاست. 

معاون حوزه هنری با تاکید گردآوری بر مجموعه «مفاخر ملی مذهبی ایران» در سوره مهر تصریح نمود: هدف این مجموعه معرفی چهره های معاصر کشور است که عمدتا نقشی در انقلاب اسلامی داشتند و اگرچه در ظاهر زندگی های متفاوتی داشته اند اما از نقطه ای که با امام (ره) آشنا می شوند زندگی آنها دیگر زندگی شخصی شان نیست و زندگی ملی مذهبی آنهاست. 

وی در خاتمه اظهار داشت: کتاب «نورالدین پسر ایران» چاپ سی ام خود را تجربه می کند در حالیکه ۷۵۰۰۰ نسخه از آن وارد بازار شده است و هم اکنون در بیست و پنجمین نمایشگاه کتاب تهران هم با استقبال خوبی مواجه است. 

در ادامه این نشست نور الدین عافی راوی خاطرات گفت: وقتی جبهه می رفتیم هرگز فکر نمی کردیم یک روز باید این خاطرات را تعریف کنیم و بعد روزی برسد که منتشر شود. 

وی افزود: خوشحالم از این موضوع که جوانان این کتاب را ‌خواندند و گاهی با من تماس می گیرند و از حسشان نسبت به کتاب می گویند، برخی هم که به انقلاب بدبین بودند انقلاب را دوست دارند، اگر نمازخوان نبوده اند حالا نماز می خوانند و من هر کدام ازاین موارد را که می شنوم احساس می کنم به جبهه رفته ام و برگشته ام. 

در ادامه این نشست معصومه سپهری نگارنده کتاب با اشاره به این اثر در اوج گمنامی و غربت نوشته شد گفت: کتاب هاب بسیاری از جمله «لشکر خوبان» در اوج گمنامی نوشته شدند اما به لطف خدا تجربه کتاب «دا» زمینه را برای پرداختن به این موضوعات هموارتر کرده بود و کم کم جامعه متوجه شده بود که یک اثر خوب مستلزم معرفی خوب است. 

سپهری با تاکید بر این نکته که نباید «نورالدین پسر ایران» را آخرین کتاب بدانیم گفت: شاید روزی گفته شود که این اثر چه طور متولد شد زیرا در مثلث تولید، تبلیغ و توزیع در گذشته کتاب های خوبی تولید می شد ولی نه تبلیغ خوب و نه توزیع خوب وجود نداشت همانند کتاب «لشکر خوبان» که در تبریز نوشته شد و کتاب سال شد اما هنوز یک نقد خوب روی آن نوشته نشده است و حتی چاپ جدید آن به نمایشگاه نرسید. 

وی به دلایل کمرنگ بودن نقش خانواده نورالدین عافی در کتاب اشاره نمود و تصریح کرد: اینکه من وارد بحث خانوادگی آقای عافی نشده ام و بیشتر به قضیه جنگ، مجروحیت‌ها و زحمات مادر آقای عافی پرداختم به این دلیل است که تقاضای همسر ایشان بود. 

سپهری در خاتمه و در خطاب به مسئولان کشور گفت: خوبست برای خاطره نویسی در جوانان ایجاد انگیزه کنند تا نیروهای تازه نفسی در این عرصه برای گردآوری خاطرات رزمندگان تربیت شوند و باید فرصت ها برای خاطره نگاری غنیمت شمرده شود. 

در خاتمه این مراسم از نورالدین عافی راوی کتاب «نورالدین پسر ایران»، معصومه سپهری نگارنده و محمد حمزه زاده مدیر انتشارات سوره مهر تقدیر به عمل آمد. 

گفتنی است كتاب«نورالدین پسر ایران» برای نخستین بارتوسط انتشارات سوره‌ی مهر در آذر ماه ۱۳۹۰ منتشر شد که ششصدمین كتاب دفتر ادبیات و هنر حوزه‌ی هنری سازمان تبلیغات اسلامی در ۲۳ سال فعالیت این دفتر به حساب می‌آید. خاطرات سید نورالدین عافی را ابتدا در سال ۱۳۷۳، آقای موسی غیور طی ۴۰ ساعت مصاحبه به زبان آذری ضبط كرد و خانم معصومه سپهری از سال ۱۳۸۳ كار پیاده‌سازی و تنظیم این مصاحبه‌ها را بر عهده‌ گرفت.


کد خبر: 40326

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcepx8e.jh87wi9bbj.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com