اکبر خلیلی:

در داستان کوتاه نویسنده ناگزیر باید در حجم کمتری مفاهیم را به خواننده منتقل کند

9 بهمن 1390 ساعت 13:09

اکبر خلیلی گفت: همایش داستان کوتاه ایران نباید کلیشه‌ای عمل کند و سعی داشته باشد با فراهم آوردن فضای علمی مناسب خط و مشی داستان کوتاه ایران را برای نویسندگان جوان مشخص و الگوهای کشور خودمان را به آنها معرفی کنند.



به گزارش هنرنیوز، خلیلی در گفت‌وگو با ستاد خبری «اولین همایش داستان کوتاه ایران» درباره لزوم برگزاری چنین همایشی گفت: داستان کوتاه اثری است که حول یک موضوع نوشته می‌شود؛ به همین دلیل باید تمام حواس خواننده را متوجه همان یک موضوع کرد به همین دلیل پرداختن به موضوعات حاشیه‌ای چندان مجاز نیست. این وجه تمایز داستان کوتاه و رمان با یکدیگر است. در رمان دست نویسنده بازتر است، در حالی که در داستان کوتاه نویسنده مجبور است در حجم کمتری مفاهیم را به خواننده منتقل کند.
وی افزود: داستان کوتاه فکر را درگیر می‌کند، این طور نیست که بگوییم چون حجم کار کمتر است پس زمان کمتری صرف نوشتن آن شده است. بعضی از نویسندگان ماه‌ها شاید هم سال‌ها برای نوشتن یک داستان تلاش می‌کنند. همچنین به علت تعداد زیاد داستان‌های کوتاه موجود در بازار، اگر بخواهیم اثری خلق کنیم تا مخاطب به آن توجه کند، باید سوژه بکر داشته باشیم و کاملا خلاقانه عمل کنیم.
خلیلی یکی از کمبودهای داستان کوتاه در ایران را عدم توجه به بعد معنوی شخصیت‌های داستان دانست و عنوان کرد: نویسندگان ما باید از الگوهای غربی فاصله بگیرند. یکی از راه‌هایی که برای این کار به نویسندگان کمک می‌کند توجه به قرآن و خواندن آن است. اگر نویسندگان به داستان‌های قرآنی و کلام آن به خوبی توجه کنند و ابعاد مختلف شخصیت‌های داستان خود را با ارزش‌های قرآنی بسنجند، بسیاری از مشکلات ما حل خواهد شد.


کد خبر: 36376

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcepx8x.jh8pfi9bbj.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com