سلطانیفر:
صنایعدستی در دولت قبل رو به نابودی رفت
خبرگزاری ايسنا , 14 مرداد 1394 ساعت 20:09
رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری گفت: صادرات صنایع دستی در سال ۹۳ نسبت به سال ۹۲ رشد خوبی داشته، اما هنوز ظرفیتهای زیادی در این زمینه داریم که باید بالقوه شود.
به گزارش هنرنیوز، مسعود سلطانیفر که ظهر امروز - چهارشنبه ۱۴ مرداد - در نشست خبری به مناسبت روز خبرنگار صحبت میکرد، با تأکید بر اینکه درآمد حاصل از صادرات صنایع دستی در طول چند سال گذشته از ۱۱۲ میلیون دلار به ۱۹۲ میلیون دلار رسیده است، اظهار کرد: دورکاری چند سال گذشته که باعث شد معاونت صنایع دستی از تهران به اصفهان منتقل شود باعث شد بُنیه این صنعت رو به نابودی برود، چون اقتصاد این بخش اقتصاد فرهنگ و هنر است که هنوز در کشور ما فعال نشده است.
او همچنین در بخش دیگری از صحبتهایش با تأکید بر اینکه هنرمندان حوزه صنایع دستی که نقشی ویژه در توسعه فرهنگ دارند، از نظر تأمین معیشت با مشکلات زیادی مواجه هستند، گفت: تلاش کردیم تسهیلات زیادی از ظرفیت بانکها و تشکیلات تلفیقی برای این هنرمندان در نظر بگیریم تا بار دیگر هنر آنها به چرخه تولید برگردد.
معاون رئیس جمهور «بازرگانی فروش» و «افزایش کیفیت و نوآوری» را دو اقدام مهم سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در سالهای ۹۴- ۹۵ دانست و تأکید کرد: سال گذشته حدود ۶۲۰ بازارچه و نمایشگاه موقت صنایع دستی در سراسر کشور داشتیم. امسال هم باید تلاش کنیم این تعداد را به مرز ۱۰۰۰ نمایشگاه برسانیم. در واقع باید بازارچههای دائم صنایع دستی در سراسر کشور ایجاد شود که این اقدام را از محل ردیفهای استانی میتوانیم عملیاتی کنیم.
به گزارش ایسنا، بهمن نامورمطلق - معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری - نیز که در این نشست حضور داشت از خبرنگاران خواست برای داشتن تمرکز بیشتر در زمینه صنایع دستی جلسه پرسش و پاسخ در این زمینه را به زمانی دیگر موکول کند. با این وجود وی به چند سوال خبرنگاران پاسخ داد.
او درباره مشکلات عرضه و فروش صنایع دستی و برپایی بیش از حد گالریها و آثار هنری، همچنین مشکلاتی که در بحث بستهبندی و معرفی صنایع دستی وجود دارد، اظهار کرد: ما نیازمند یکسری تغییرات ساختاری هستیم. در یک ماه گذشته نیز ادارهای با عنوان طراحی و بستهبندی راهاندازی کردیم که باید این اداره فعالیت خود را در این زمینه گسترش دهد.
او همچنین توجه به حوزه بستهبندی در صنایع دستی را نیازمند زمان دانست و گفت: در کوتاه مدت موظف هستیم این حوزه را راهاندازی کنیم.
نامورمطلق با اشاره به وجود مشکلاتی که در بازاریابی نیز وجود دارد، گفت: ساختار صنایع دستی بیمار است. فرش، طلا، جواهر و سنگهای قیمتی را از این صنعت جدا کردهاند و اکنون صنایع دستی یک شیر بی یال و دم است که باید به آن بیش از این توجه شود.
وی با تأکید بر اینکه اکنون در آستانه فضای تحریم هستیم و باید نخست ساختارها را تعریف کنیم، گفت: ما به گفتمانسازی برای بازاریابی نیاز داریم. وضعیت ما نسبت به گذشته بد نیست، اما در شرایط مطلوب هم به سر نمیبریم.
او تأکید کرد: برای نخستین بار در سیاستهای ابلاغی یک برنامه بند ۵۱، به صورت مستقل برای ما گذاشته شد. ما بحث «حمایت از حمایت» را داریم، به همین دلیل یک کمپین نیز با این عنوان ایجاد شد که باید تفسیر شود تا بدخوانی و ضعیفخوانی نشود.
کد خبر: 82186
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcepz8v.jh8wvi9bbj.html