دفاع مقدس در شبکه نمایش خانگی
3 شهريور 1389 ساعت 10:27
نگاهی به فیلمهای ارائه شده در این مجموعهها بیش از همه بیانگر انعطافی است که تهیهکنندگان این مجموعه در انتخاب و گزینش آثار داشتهاند.
به گزارش هنر نیوز به نقل از شبکه ایران،هرچند گستردگی شبکه توزیع نمایش خانگی طی سالهای اخیر رشد چشمگیری داشته است اما همواره اصلیترین کمبود موجود در این شبکه رسانهای، عدم وجود آرشیوی کامل از بسیاری ساختههای ارزشمند سینمای ایران است.
درست است که موسسات عرضهکننده محصولات ویدیو-رسانه بیش از هر چیز باید عنصر به روز بودن را به عنوان عاملی در جهت جذب مخاطب درنظر گیرند اما درستتر آن است که در کنار توزیع محصولات سینمایی روز ایران و جهان، فضایی هم به ارائه آثار ماندگار سینمایی ایران اختصاص یابد تا دانشجویان و محققینی که میخواهند به پژوهش درباره مختصات مختلف سینمای ایران بپردازند، حداقل به لحاظ ماده خام مورد نیاز برای انجام اینگونه تحقیقات با کمبود مواجه نشوند. در این راستا میتوان آثار را به دو گونه آرشیو کرد: یکی براساس نام کارگردان و دیگری هم براساس ژانر فیلمها.
برمبنای طبقهبندی اول؛ چندی پیش موسسه رسانههای تصویری مجموعهای از آثار ابراهیم حاتمیکیا را در یک مجموعه به بازار عرضه کرد و برمبنای روش دوم؛ هم به تازگی موسسه هنرهای تصویری سوره تصمیم گرفته مجموعههایی از آثار برتر سینمای دفاع مقدس را به بازار عرضه کند.
این مجموعهها شامل سه زیرمجموعه هستند؛ زیرمجموعه شماره یک شامل فیلمهای سینمایی «آخرین شناسایی»، «چشم شیشهای»، «خداحافظ رفیق»، «حمله به اچ 3»، «وصل نیکان» و «هراس» است. در مجموعه شماره دو فیلمهای سینمایی «تارا و تب توت فرنگی»، «بلمی به سوی ساحل»، «خاکستر سبز»، «گذرگاه»، «مهاجر» و «دیدار» قرار دارند. مجموعه شماره سه نیز شامل فیلمهای سینمایی «هیوا»، «شیدا»، «فرزند خاک» و «سجاده آتش» است.
همچنین فیلمهای کوتاه مستند «بر فراز فاو»، «یک روز زندگی با اسرا»، «ایلام شهر آتشباران»، «سرباز کوچک»، «روزی خواهد آمد»، «سقای تشنه لب»، «ریحانه» و «قاصد و معبد» در این مجموعه قرار دارند.
نگاهی به فیلمهای ارائه شده در این مجموعه بیش از همه بیانگر انعطافی است که تهیهکنندگان این مجموعه در انتخاب و گزینش آثار داشتهاند به طوری که هم فیلمی مانند «گذرگاه» که ماجراهای آن در دل جبهههای نبرد میگذرد، قرار دارد و هم فیلمی مثل «هیوا» که به بهترین شکل دغدغههای همسر یک شهید را مدتها پس از شهادت او به تصویر میکشد. البته این نکته را هم نباید فراموش کرد که مجموعه ارائه شده توسط سوره، نمیتواند مجموعهای تمام و کمال باشد از سند سینمایی ایران در ژانر دفاع مقدس. اما مطمئنا میتواند آغاز خوبی باشد تا سایر موسسات فعال در عرصه سینمای خانگی هم بیش از پیش به ارائه آثار جاودانه سینمای دفاع مقدس توجه نشان دهند.
کد خبر: 15748
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcevf8z.jh8nei9bbj.html