آرش نوذری در گفتگو با هنرنیوز؛
تله فیلم ها تبدیل به آثاری سوپر مارکتی و بقالی شدند
24 آبان 1391 ساعت 11:39
آرش نوذری بازیگر سینما و تلویزیون گفت: این روزها «تله ها» تبدیل به فیلم هایی سوپر مارکتی و بقالی شدند یعنی وقتی کسی برای خرید تنقلات و پفک و چیس به سوپر مارکتی مراجعه می کند در کنار آن یک تله فیلم ویدویی نیز خریداری می کند .
آرش نوذری دارای مدرک كارشناسی نمايش از دانشگاه آزاد تهران دانشكده هنر است و فعاليت نمايشیاش را از سال ۱۳۷۰ به صورت حرفهای شروع و از سال ۱۳۷۲ با مجموعه ۳۹ وارد عرصه تلويزيون شد. این بازیگركرمانی با بازی در فیلم «نجات يافتگان» به كارگردانی «رسول ملاقلیپور» بازیگری در سینما را آغاز کرد. وی در فیلم هایی چون: فيلم كمكم كن، دوازده صندلی، آخرين سرقت، كلانتری غيرانتفاعی، قارچ سمی، فقط بیست و در سریال های پسران عاقل، سفر به چزابه، عيد آن سالها، وكيل محله، رانت خوار كوچک دارا و ندار بازی داشته باشد. این روزها مجموعه تلویزیونی «خانه های اجاره ای» درحال پخش می شود. به بهانه پخش این سریال با این بازیگر گفتگویی انجام دادیم که در ادامه می خوانید.
آقای نوذری به عنوان سوال اول بفرمایید این روزها مشغول به چه کاری هستید؟
به تازگی بازی در مجموعه تلویزیونی «خانه اجاره ای»را به پایان رساندم که در این سریال در نقش شخصیتی به نام «جهان» بازی داشتم که فردی ساده لوح بود ومن تلاش کردم که بتوانیم این نقش را نسبت به دیپر نقش هایی که تاکنون در تله فیلم ها وسریال ها بازی کردم متفاوت تر بازی کنم . به هرحال امیدوارم مخاطبان ازبازی من در این سریال راضی باشند.
به نظر می رسد سریال «خانه اجاره ای» اثری سرگرم کننده و تکراری باشد؟
تکراری به معنی خود کلمه اش نه ؛ این سریال کاری متوسط با داستان های خوب است. معتقدم یک مجموعه تلویزیونی باید به قدری قوی ومستحکم باشد . ازطرفی ما چندین داستان خوب داشتيم که در طول کار برخی داستان ها ديده نشد يعنی دچار مميزی شد. برخی سوژه ها هم شرايط توليدش فراهم نشد و در نهايت به ۱۰ تا ۱۵ داستان تبديل شد و در طول کار دائم نويسنده ها تغيير کردند و معضل فيلم نامه هم هميشه وجود دارد.
در حوزه تله فیلم چه فیلمی آماده نمایش یا بازی ندارید؟
فيلم تلويزيونی «کفش عروسی» به کارگردانی «محمود ناظری» را در نوبت پخش دارم. که تصويربرداری آن در اهواز انجام شده و در آن به همراه بازيگران بومی در نقش توليدکننده کفش بازی داشتم که اتفاقات فيلم، حول محور او رخ می دهد. همچنین در تله فیلم «سر پیری معرکهگیری» به کارگردانی «راهب قاسمیان» بازی داشتم که تصویربرداری آن به پایان رسیده و مراحل فنی و تدوین کار شروع شده است. من در این اثر با مهران غفوریان، محمد شیری، پروین قائممقامی، کیانوش گرامی، سیما مطلبی، میلاد فلاح و سیاوش قاسمی هم بازی هستم.
خیلی از منتقدان ساخت تله فیلم ها را نوعی آثار ضعیف می داند و معتقدند که دوره ساخت این گونه آثار به پایان رسیده است.
این روزها «تله ها» تبدیل به فیلم هایی سوپر مارکتی و بقالی شدند یعنی وقتی کسی برای خرید تنقلاب و پفک و چیس به سوپر مارکتی مراجعه می کند در کنار آن یک تله فیلم یا فیلم ویدویی نیز می خرد وبعد از تماشای آن چون اثر شاخصی نیست و به اصلاح یک بارل مصرف است دور انداخته می شود. بنابراین گرنه محصولات فرهنگی نیست و محصولی سرگرم کنند و فکاهی است .فیلم فرهنگی رسالت ویژگی های خاصی دارد و با یک اثر سرگرم کنند و سطحی تفاوت های اساسی می شود. ازطرفی متاسفانه شرایط سینمای به گونه ای شده که کمتر می توان در آن به فعالیت پرداخت . چون سینما به عنوان یک صنعت باید بتواند به بازگشت سرمایه نیز فکر کند و این روزها تهیه کنندگان به دنبال بازیگرانی می روند که بتواند برای شان بازگشت سرمایه را با اکران فیلم در پی داشته باشند.
توضیح بیشتر می فرمایید؟
ببینید، عمده مشکلات ما در خصوص سینما نرفتن مردم به این برمی گردد که به پاره ای مسائل در سینمای ما توجه ای نمی شود. سینما در اکثر کشورهای دنیا به عنوان یک صنعت پول ساز به حساب می آید . اما در کشورما سینما اصلا جدی گرفته نمی شود. یعنی اینکه صنعت سینما به نوعی این روزها یک نوع تجارت کردن شده و هر فیلمساز باید به گونه ای فیلم بسازد که در گیشه بتواند مخاطب داشته باشد و اثری که نتواند خوب فروش داشته باشد ، خود به خود محکم به فنا است. مساله دوم در اکران و نوع ارائه خدمات سینمایی به مردم است . یعنی مردم ما دوست دارند در سینماها آثار جذاب و دیدنی ببینند اما عملا این روزها در سینماها فیلم خوب و جذاب کمتر اکران می شود.
***فکر می کنید چرا مردم انگیزه لازم برای مطالعه را از دست دادند؟
مردم هم برای تماشای آن ها انگیزه ای برای سینماها رفتن ندارند و چون زمان اکران فیلم های سینمایی هم مناسب نیست و بعد در مرحله اکران فیلم ها به دلیل سطحی نگری و نگاه کلیشه ای فیلمساز به موضوع دچار مشکل شده و نمی توانند مخاطب مناسبی داشته باشند . مشکلات بعدی در سینمای ایران مربوط به مراحل تولید یک فیلم سینمایی از جمله نگارش فیلمنامه ، تهیه کننده، انتخاب عوامل و تا زمانی که فیلم اکران می شود . ازطرفی باید گفت که چند مشکل عمده در سینمای کشورمان باعث شده که سینما دیگر دغدغه مردم به عنوان یک رسانه تاثیر گذارنباشد.در واقع همه چیز دست به دست همدیگرمی دهند تا مشکلات به وجود آیند و فکر می کنم این مشکلات نیاز به زمان کافی خواهد داشت.
کد خبر: 49598
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcevn8e.jh8ooi9bbj.html