در دومین نشست هماندیشی تورآوران ایران عنوان شد :
چقدر تلاش كنیم كه بگوییم ایران، عراق و افغانستان نیست!
26 تير 1391 ساعت 12:25
عضو انجمن صنفی دفاتر سفر و خدمات گردشگری استان تهران پیشنهاد كرد كه برای اصلاح تصور ذهنی دنیا نسبت به ایران، یك سال به ترویج گردشگری ایران اختصاص یابد.
به گزارش هنرنیوز، اكبر غمخوار در دومین نشست هماندیشی تورآوران ایران یادآور شد: بهخاطر سادگی خروج تور از ایران، از میان سههزار دفتر خدمات مسافرتی نزدیك به دوهزار و ۹۰۰ آژانس، تور از كشور خارج میكنند و فقط حدود ۱۱۰ آژانس، گردشگر خارجی به كشور میآورند.
وی گفت: همیشه در شعارهای خود دربارهی جایگاه عالی گردشگری ایران صحبت میكنیم. من مخالف این موضوع نیستم، ولی مردم دنیا چقدر از آن اطلاع دارند؟ حتا مردم ایران هم این جاذبهها را نمیشناسند.
عضو انجمن صنفی دفاتر سفر و گردشگری استان تهران ادامه داد: ما باید چقدر تلاش كنیم كه بگوییم ایران، عراق و افغانستان نیست و در آن، نه از جنگ خبری است و نه مردم آن با گاری و ارابه تردد میكنند.
او با تأكید بر لزوم اصلاح تصور ذهنیت خارجیها دربارهی ایران، تاکید کرد: چطور ما از سفیر كشوری خارجی كه در ایران زندگی میكند و میگوید در این كشور جنگ است، انتظار داریم گردشگر به ایران بفرستد؟!
غمخوار با اشاره به وضعیت اقتصاد و امنیت در ایران، تصریح كرد: تعداد پورشههایی كه سال گذشته در ایران فروخته شد، از آمار یك كشور عربی هم بیشتر است. در خیابانهای ایران، مرسدسبنز و BMW مدام در حال تردد هستند.
عضو انجمن صنفی دفاتر سفر و گردشگری استان تهران اضافه کرد: ما مدام باید به كشورهای دیگر بگوییم كه امید به زندگی و بهداشت در ایران بالاست و بیماری واگیردار نداریم؛ اما گاهی برخوردها و رفتارهایی میشود كه نگرانیهایی را در میان گردشگران خارجی ایجاد میكند. مثلا تصاویری كه از گشت ارشاد پخش میشود، گردشگرانی را كه با قوانین حجاب ایران آشنا نیستند، نگران كرده است.
او تصریح کرد: هنوز سایتهای وزارت امور خارجهی برخی كشورها سفر به كرمان را بهخاطر دزدیای كه چند سال پیش از یك گردشگر شد، ممنوع كردهاند. بنابراین لازم است ما هرچه سریعتر به اصلاح تصور ذهنی خارجیها بپردازیم.
غمخوار اظهار کرد: فرآیند بازاریابی در كشور ما نوساناتی دارد كه البته اگر سینوسی بود، باز هم خوب بود؛ ولی اصلا قابل تشخیص نیست. در دورهای تبلیغات ایران در شبكههای CNN و رسانههای عربی پخش میشد، اما در یك سالی، هیچ خبری از این تبلیغات نمیشود.
عضو انجمن صنفی دفاتر سفر و گردشگری استان تهران ادامه داد: نخستین حركت برای ترویج سفر به ایران، حضور در نمایشگاههای بینالمللی است. ما شركت در ۳۵ نمایشگاه خارجی را پیشنهاد و متأسفانه تا كنون فقط در یك نمایشگاه شركت كردهایم و هنوز مجری و اعتبار نمایشگاههای گردشگری مشخص نیست.
او تأکید کرد: در شهریورماه نمایشگاههایی در ژاپن و فرانسه برگزار میشوند، اما اصلا نمیدانیم آیا در آنها حضور خواهیم داشت یا نه!
او با اشاره به ضرورت تبلیغات بینالمللی، اظهار كرد: ما در رسانهها چه تبلیغاتی داریم؟ كجای این صحنه هستیم؟
غمخوار بیان كرد: در همهی دنیا برای تشویق و ترغیب گردشگران، سالی را به نام ترویج گردشگری خود قرار میدهند. ما هیچگاه این حركت را انجام ندادهایم.
وی تصریح کرد: البته همه دربارهی مزایا و تأثیر گردشگری بر درآمد، ورود ارز، عدالتمحوری و رفاه اجتماعی شعار میدهند، ولی عزم ملی وجود ندارد، حتا در بسیاری از موارد ضدگردشگر عمل میكنیم. باید كمپین تبلیغاتی طراحی و سالی به نام ترویج ایران مشخص شود.
غمخوار با اشاره به این که چند وقت پیش، بحث لغو روادید با ۶۰ كشور مطرح شد؛ ولی چقدر موفق بودیم؟ خاطرنشان کرد: چقدر وزارت امور خارجه روی این موضوع كار كرد؟ حالا ۶۰ كشور نه، دست كم با شش كشور كه مشكل امنیتی و مسائل دیگر را ندارند، لغو روادید كنیم.
وی اضافه كرد: سال گذشته ۱۰هزار روادید فرودگاهی صادر شد. ما با ورود ۵ / ۷ میلیون نفر گردشگر یا باید روادید را حذف كنیم یا فرودگاههایمان آنقدر قابلیت داشته باشند كه این تعداد روادید را بدهند.
عضو انجمن صنفی دفاتر سفر و گردشگری استان تهران تاکید کرد: لازم است توسعهی همگون و متوازن میان ورود گردشگر و تأسیسات زیربنایی صورت گیرد.
غمخوار در بخش دیگری از سخنانش گفت: ما جاذبههای زیادی داریم، ولی چه كسی آنها را به سفرنامه تبدیل كرده است؟ اصلا چند نفر در كشور میتوانند سفرنامه بنویسند؟ به ضرس قاطع میگویم شاید ۳۰ نفر هم نباشند كه بتوانند سفرنامه بنویسند، چون اگر بخواهند این كار را انجام دهند، یك روز موزه تعطیل است و روز دیگر هم راهنما ندارد.
وی با اشاره به ضعف نیروی انسانی در این صنعت، تصریح کرد: در بخش خصوصی خیلی علاقهمند نبودیم كه افراد زیادی به این صنعت وارد شوند. اگر قرار باشد گردشگر انبوه بیاید، این تعداد راهنما و آژانس كافی است؟ ما باید افراد جدیدی را آموزش دهیم. چه اشكالی دارد آنها رقیب ما شوند. مگر حالا كه رقابت سالم وجود دارد مشكل داریم؟
او عنوان کرد: عوارضی كه از هر گردشگر خارجی گرفته میشود و قرار است به خزانهی دولت واریز شود، برای ترویج گردشگری و تبلیغات آن هزینه شود.
به گفته غمخوار گردشگری مذهبی راه نجات گردشگری كشور است. چرا که با توجه به ۳۰۰میلیون نفر شیعهای كه در دنیا وجود دارد، اگر سالانه چهار میلیون نفر را جذب كنیم، تحول عظیمی در این صنعت ایجاد میشود.
او افزود: آنها مشكل حجاب، امنیت، سیاست و مشروبات الكلی ندارند.
غمخوار همچنین از پلیس راهور ناجا درخواست كرد تا مشكل تردد وسایل نقلیهی گردشگران را در داخل شهرها رفع كند،
وی در پایان خواست تا به موضوع بستهی حمایتی صنعت گردشگری و جایزهی صادراتی نیز اهمیت بیشتری داده شود.
کد خبر: 43558
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcevn8e.jh8xni9bbj.html