گزارش هنرنیوز از آئین گشایش اكسپوي ۹۱ در تالار وحدت؛

برپايي اكسپو را نماد اقتدار فرهنگي و هنري ايران است

30 خرداد 1391 ساعت 12:42

معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آئین گشایش اکسپو گفت: برپايي اكسپو را نماد اقتدار فرهنگي و هنري ايران است.



به گزارش هنرنیوز، مراسم گشایش نمايشگاه فروش آثار هنرهاي تجسمي در شب مبعث رسول اکرم و در میان حضور هنرمندان برگزار شد. 

در این مراسم که با حضور معاون امور هنري وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي‌، مديرعامل بنياد فرهنگي هنري رودكي‌، مشاور ارشد وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی‌، سید علیرضا حسینی دبير شورای سیاست گذاری اکسپو 91 یعقوب امدادیان دبیر هنري اکسپو و جواد صادقی دبیر اجرايي اكسپو هم چنین جمعي از اعضاي شوراي سياست‌گذاري ،‌ هيات انتخاب و هنرمندان و مديران گالري‌ها در تالار وحدت برگزار شد؛ حميد شاه آبادي ضمن تبريك مبعث رسول اكرم(ص)،‌ كشور ايران را به عنوان يكي از ثروت‌‌مندترين كشورها در عرصه توليدات فرهنگي هنري معرفي كرد و افزود: امروزه تنها پیشرفت علمی نماد سرمايه نيست؛ بلكه كشوري كه در سال ده‌ها هزار اثر هنری‌، ادبي و سينمايي خلق مي‌كند‌، نماينده يك انديشه بزرگ با ظرفيت‌هاي بالای فرهنگی است. 

وی ادامه كرد: ترديدي نيست كه ما به عنوان كشوري صاحب تمدن،‌ فرهنگ و انديشه بايد از اين دیدگاه با جهان سخن بگوييم و خوشحاليم كه امروز جامعه هنري دست به دست هم دادند تا مراسم گشایش نمايشگاه بزرگ فروش آثار تجسمي را برگزار كنيم. 

معاون امور هنري، برپايي اكسپو را نماد اقتدار فرهنگي و هنري ايران دانست و افزود: اكسپوي ۹۱ و ساير نمايشگاه‌های فروش آثار هنري مي‌توانند ظرفيت هنري ايران را به دنيا نشان دهند و خوشبختانه استقبال هنرمندان از اکسپو به گونه‌اي بود كه می‌توانیم اکسپو را نماينده ظرفيت هنرهاي تجسمي كشور بدانيم. 

شاه آبادي در پايان سخنانش بيان كرد: ترديدي نيست، پيش از آن‌كه جامعه هنري نيازمند ارائه آثارش باشد،‌ مخاطبان اين هنرها دستگاه‌هاي دولتي و فضاهاي عمومي هستند كه نيازمند بهره‌مندي از عرصه تجسمي خواهند بود. 

در ادامه مراسم، پيام وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي توسط علي قلي امير احمدي مشاور ارشد وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی قرائت شد. وزير ارشاد در ابتداي اين پیام نوشته است: « هنر محصول اندیشه و عمل است! »
پس هنرمند بیش از آنکه دستش کار کند، افکارش عنان کار را در دست دارد؛ و آنچه عرضه می‌کند تراوش مغز اوست بیشتر از آنچه حاصل دست او باشد.از آن‌روست که برای هنر، قیمتی نمی‌توان مصوب کرد:به تقویم اندیشه، اندیشه کن! 

انسان در حلقه افکار خود گرفتار است؛ چه خوب و چه بد! و هنرمند چشمه جوشان زیبایی است. متولیان این نمایشگاه برآن هستند که از پس دو کار برآیند که هر دو امری واجب است! اول آنکه به وعده‌ای دیرین عمل نمایند و گره چهره هنرمند را به گشایش امور بگشایند و دیگر آنکه محیط های دولتی را به لطافت هنر، از زیبایی بیشتری برخوردار سازند». 

او در پايان از معاونت امور هنری و بنیاد فرهنگی هنری رودکی سپاسگزاري كرد که گرچه دیر ولی به همت عالی کمر به این حرکت متعالی بسته‌اند. 

به گزارش هنرنیوز،‌ طاها بهبهاني  نقاش و مجسمه‌ساز ، در سخنانی هنرمندان تجسمي را مظلوم‌ترين و مهجورترين قشر هنري دانست كه با شكيبايي كار مي‌كنند و در طول عمر كوتاه هنرهاي تجسمي كشور دست تمنا و تقاضا به سوي كسي دراز نكردند و در كمال قناعت زندگي كردند. 

او اضافه كرد: هنرهاي تجسمي نمايانگر هويت يك شهر و آبروي آن شهر است. لذا با هنرهاي گرافيكي ‌، مجسمه‌ها و ديگر شاخه‌هاي تجسمي مي‌توان هويت شهر را نشان داد و توانايي آن را به نمايش گذاشت. 

اين هنرمند مجسمه ساز در سخنان خود با تاكيد بر فرهنگ غني و پربار ايران عنوان كرد: كشور ما هنرمندان بسيار خلاقي دارد. از اين رو نياز نيست كه سطح شهر را با آثار و اجناس چيني پر كرد، در حالي كه با وجود اعتراض بسيار هنرمندان توجهي در اين زمينه صورت نگرفته است. 

بهبهاني همچنين به تصويب قانون خريد اثر توسط نهادهاي دولتي با یک دهم درصد از بودجه عمرانی اشاره كرد و ادامه داد: شايد در ديگر كشورها  مجلس شورای اسلامی براي خريد آثار هنري قانونی وضع نكند و از اين رو اين قانون، قانونی جدید به شمار مي‌رود اما اجراي موفق اكسپو منوط به همكاري اهالي رسانه و هنرمندان است. 

اين هنرمند با تاكيد بر اين نکته كه اجراي مطلوب اكسپو تنها به منوط به حضور و همكاري دستگاه‌هاي دولتي نيست؛ گفت: بايد سعي شود آثار خوب خريداري و بر ديوار نهادهاي دولتي نصب گردد. از سوي ديگر بايد عرصه را براي تشويق و حمايت از هنرمندان جوان پر انرژي و خلاق باز نمود تا آثار بزرگي با هويت ملي خلق كند. 

در پايان تاكيد كرد: هنرمندان تجسمي اين قدرت را دارند تا خلاء فلسفي و فكري موجود در دنيا را پر كنند و اميدوارم اين بازار نقطه عطفي در آغاز يك اتفاق بزرگ در عرصه هنرهاي تجسمي باشد.

عليرضا حسيني مدير عامل بنياد فرهنگي هنري رودكي و دبير شوراي سياست گذاري اكسپوي ۹۱ نیز در  اين مراسم گفت: پيگيري قانون يك دهم درصد از بودجه عمراني دستگاه‌هاي دولتي براي خريد آثار هنري در طول عمر تاريخ هنرهاي تجسمي يك بار و آن هم در سال گذشته اتفاق افتاد كه قطعا مسئولان تلاش خواهند كرد تا اين قانون در آينده نيز تجديد شود. 

او اضافه كرد: طي صحبت‌هايي كه در اين مدت با نمايندگان جديد مجلس انجام شده است آنها ابراز علاقه و اميدواري كردند تا اين الحاقيه پيگيري شود و شاهد تكرار قانون اختصاص بودجه براي خريد آثار هنري باشيم؛ زيرا اقدامات همگي در جهت احيا و ارتقاء هنر است. 

حسيني با ارائه گزارشي از اين نمايشگاه بيان كرد: در اكسپوي ۹۱ ، ۶۰ نگارخانه از تهران و ۱۰ استان كشور شركت كردند و ۵۷۱ اثر از ۳۱۶ هنرمند در تالار وحدت به نمايش گذاشته شده‌اند. اين اكسپو زمينه مناسبي براي فروش آثار هنري است تا علاقه‌مندان اين عرصه و به ويژه دستگاه‌ها و نهادهاي دولتي اقدام به خريد آثار هنری از محل بودجه مصوب دولت كنند. 

دبير شوراي سياست گذاري اكسپوي ۹۱ ادامه داد: مسئولان وزارتخانه‌هاي كشور طي زمان برپايي اکسپو از اين نمايشگاه بازديد خواهند کرد.  از دستگاه‌هايی كه بيشترين خريد را از نمايشگاه فروش آثار هنرهاي تجسمي داشته باشند، در آئین پایانی اکسپو تجليل مي‌شود. 

به گزارش هنرنیوز،‌ اكسپوي ۹۱ تا ۱۲ تير ماه سال جاري در تالار وحدت ادامه دارد و آئین پایانی آن ۱۴ تير ماه برگزار خواهد شد. 


کد خبر: 42388

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcevx8e.jh8wvi9bbj.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com