گزارش هنرنیوز از نشست خبری سیزدهین جشنواره تئاتر «تجربه»؛

فروتن: سیزدهمین جشنواره تئاتر «تجربه» اصیل ترین جشنواره به شکل دانشجویی است

26 بهمن 1390 ساعت 14:04

پیام فروتن در نشست خبری جسنواره تئاتر «تجربه» گفت: سیزدهین جشنواره تئاتر «تجربه» توسط خود دانشجویان برگزار می شود و به نظرم این نوع برگزاری اصیل ترین شکل دانشجویی جشنواره است که امیدواریم با کمترین تجهیزات به بهترین شکل برگزار خواهد شد.



سیزدهمین نشست خبری جشنواره تئاتر «تجربه» صبح امروز ۲۶ بهمن ماه با حضور پیام فروتن دبیر جشنواره در پردیس هنرهای دانشگاه تهران برگزار شد.
در ابتدای این نشست پیام فروتن گفت: سیزدهمین دوره جشنواره تئاتر «تجربه» در ۳ بخش جنبی، خلاقیت و آزاد از بیست و نهم بهمن ماه آغاز به کار خواهد کرد. بخش خلاقیت این جشنواره تا دوره دهم با انتخاب نمایشنامه ای از سوی مسئولان جشنواره و کار دانشجویان با این نمایشنامه اجرا می شد و از دوره یازدهم این جشنواره مسئولان جشنواره تصمیم گرفتند موضوعی را انتخاب و بر اساس آن دانشجویان کار اجرا کنند که این دوره موضوع «کافه» را در نظر گرفتیم.
وی خاطر نشان کرد: برای بخش کافه، کافی شاپی درست کردیم که با حمایت کافه خبر، و خبرآنلاین این کافه در دانشکده هنرهای نمایشی و موسیقی زده شد تا بچه هایی که در بخش خلاقیت اجرا دارند محل اجرایشان همین کافه شود و گروه هایی که در این بخش کار دارند، دکورشان آماده است.
دبیر جشنواره تاکید داشت: در بخش خلاقیت مجموعاً ۴ نمایش در جشنواره اجرا خواهد شد اما بخش جنبی که نخستین بار است که در جشنواره تئاتر «تجربه» راه پیدا کرده، شامل ۴ نمایش است و به علت اینکه تعدادی از آثار از استانداردهای لازم برخوردار نبودند و چندان هم ضعیف نبودند تصمیم گرفتیم تا این آثار در بخشی به نام جنبی حضور یابند تا جشنواره را تجربه کنند اما در این بخش داوری و جایزه ای وجود ندارد.
فروتن از شرکت گروه ها در جشنواره سیزدهمین تئاتر «تجربه» گفت: در این دوره استقبال گروه های شهرستانی بسیار کم بود و غیر از دانشگاه اراک مابقی آثار از دانشگاه های تهران هستند که در جشنواره شرکت کرده اند و البته از دانشگاه سوره هم اثری به این جشنواره ارائه نشد.
وی ضمن اشاره به اینکه در دوره سیزدهم حمایتی از هیچ نهاد دولتی از این جشنواره نشده است اظهار داشت: جشنواره تئاتر «تجربه» در این دوره از هیچ نهاد دولتی کمک نگرفت و حتی ما در این خصوص با هیچ نهاد و سازمانی وارد مذاکره نشدیم چراکه در دوره های قبلی برگزاری این جشنواره، از سوی نهادها قول های داده می شد که تنها در حد حرف باقی می ماند و به مرحله عمل نمی رسید. به همین خاطر در این دوره از ابتدا با هیچ نهادی مذاکره صورت نگرفت و هزینه جشنواره به نوعی از جانب خود دانشجویان تأمین شد به گونه ای که دانشجویانی که قصد شرکت در جشنواره را داشتند باید برای ثبت نام باید مبلغی را می پرداختند که این مبلغ برای دانشجویان دوره کارشناسی ۱۰ هزار تومان و برای دانشجویان کارشناسی ارشد ۲۰ هزار تومان بود و از همان ابتدا به دانشجویان اعلام شد که این جشنواره کمک هزینه و جایزه مالی ندارد و دکور مراسم اختتامیه هم نخواهیم داشت.
دبیر سیزدهمین جشنواره تئاتر «تجربه» در ادامه تصریح کرد: البته در این دوره جشنواره خبرآنلاین، رها فیلم و یک شرکت گرافیکی، جشنواره را حمایت خواهند کرد و به دلیل اینکه با جایزه مالی برای جشنواره دانشجویی مخالف هستم، رها فیلم به عنوان جایزه علاوه بر تندیس جشنواره و لوح تقدیر تولید یک نمایش رادیویی و پخش آن در بازار را برای گروه های برگزیده تقبل کرده است. همچنین در این دوره برای جشنواره بلیت فروشی خواهد شد و بلیت جشنواره ۲ هزار تومان است که ۵۰ درصد آن به گروه تعلق می گیرد و ۵۰ درصد به جشنواره.
فروتن در رابطه با تبلیغات این جشنواره گفت: جشنواره تئاتر «تجربه» همیشه مخاطبان خود را دارد و نیازی به تبلیغات نیست اما در این دوره پوستر جشنواره در دانشکده ها پخش خواهد شد، همچنین بخش فرهنگی خبرآنلاین به جشنواره تئاتر «تجربه» اختصاص دارد. البته کارت های دعوتی هم به اساتید و هنرمندان مختلف به خصوص در حوزه سینما و تلوزیون فرستاده ایم تا شاید این امکان فراهم شود تا از دانشجویان برای کارهایش استفاده کنند.
وی افزود: در این دوره استعدادهای درخشانی در این حوزه معرفی خواهیم کرد و علاوه بر این جزئیات حرفه ای تولید یک تئاتر را خواهیم دید. جدا از جوایز رایجی که در این حوزه ها داریم در بخش های طراحی نور، لباس، موسیقی، گریم، پوستر، بروشور و جلوه های ویژه تئاتر هم جوایزی خواهیم داشت. در بخش نمایشنامه نویسی هم داوری آثار بر عهده نغمه ثمینی است که ۷ کار از دانشگاه تهران و ۱ کار از دانشگاه تربیت مدرس است.
فروتن در مورد داوری های جشنواره تأکید داشت: داوران جشنواره همگی دانشجو هستند که یا از دانشجویان کارشناسی ارشد ما و یا از فارغ التحصیلانی هستند که به تازگی درسشان تمام شده است. که عبارتند از سمانه زندی نژاد، مریم دادخواه، حسن فرضی پور، افسانه نوری و جواد نمکی هستند و رئیس هیأت داوران فارس باقری است. در این جشنواره تقدیر نداریم اما جایزه ای داریم که تصمیم داریم معتبرترین جایزه تئاتر «تجربه» باشد که تعلق می گیرد به ۲ نفر، که اولین جایزه به استاد تئاتری که تلاش های زیادی برای تئاترتجربه انجام داده که این جایزه در این دوره به فریندخت زاهدیتعلق می گیرد و حمید پورآذری به عنوان هنرمندی که بیشترین تعلق خاطر را به تئاتر تجربه دارد اهدا می شود.
وی خاطرنشان کرد: انتخاب موضوع کافه از دو جنبه برای ما اهمیت داشت هم از لحاظ محتوایی و هم تکنیکال. به این خاطر که کافه برای جوانان در این روزگار مهم شده است و اینکه مطمئن بودم که این موضوع اسپانسر پیدا خواهد کرد.
فروتن در پایان گفت: در جشنواره تئاتر فجر امسال چند کار خارجی دیدم که تکنیک و ایده خیلی از کارهای دانشگاهی در این جشنواره از آن ها بالاتر است اما چه هزینه هایی برای آن کارهای خارجی صرف می شود و این بچه ها باید با هزینه های پائین کارهایش را تولید کنند.


کد خبر: 37348

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcevx8x.jh8fei9bbj.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com