حسن نجاریان؛

فیلم های بخش بین الملل ما در بازارهای جهانی شرکت می کنند

11 خرداد 1392 ساعت 13:07

حسن نجاریان قائم مقام بنیاد سینمای فارابی گفت: برای حضور در بازارهای جهانی ما تنها می توانیم فیلم هایی را که با بخش بین الملل ما قرارداد دارند در بازارها شرکت دهیم چون غیر از این خلاف قانون است.


به گزارش هنرنیوز به نقل از روابط عمومی هفت، قسمت پایانی برنامه شب گذشته به میزگردی درباره چگونگی استراتژی حضور ایران در بازارهای جهانی با حضور «حسن نجاریان» قائم مقام بنیاد سینمایی فارابی، «امیر اسفندیاری» معاون امور بین الملل این سازمان، «مسعود اطیابی »کارگردان فیلم و «علی معلم» تهیه کننده و کارشناس سینما اختصاص داشت.

در ابتدای این بحث اسفندیاری عنوان کرد: سینمای ایران باید در بازارهای جهانی حضور داشته باشد اما باید حضور در بازارها را با جشنواره های خارجی تفکیک کنیم. با وجودی که من معتقدم رئیس جدید جشنواره کن برخلاف ژیل ژاکوپ نگاه مثبتی نسبت به سینمای ایران ندارد اما امسال ما با همان استراتژی جدید کن در بازار این جشنواره شرکت کردیم.

نجاریان در این زمینه عنوان کرد: حضور در بازارهای جهانی به این مفهوم نیست که ما همه سیاست ها و فیلم های این جشنواره ها را قبول داریم اما تلاش کردیم با توجه به بودجه های محدودی که داشتیم در بازارهای جهانی حضور یابیم چون این به نفع ملت محروم و زجرکشیده ماست.

وی ادامه داد: ما باید به طرق مختلف امکانات و توانایی های فرهنگی خود را نشان دهیم و اینکه می توانیم با فیلم های آنها مقابله کنیم. بسیاری دوست ندارند که ایران و سینمایش در جهان مطرح شوند.

مسعود اطیابی نیز درباره حضور بین المللی سینمای ایران عنوان کرد: حضور ما باید در بازارهای جهانی تثبیت شود و باید حضور آثارمان را در این رویدادها افزایش دهیم. در حضور بین المللی سینمای ایران به دیپلماسی های فرهنگی نگاه نشده و هیچ گاه برنامه ریزی کلان برای حضور در بازارها وجود نداشته است.

اسفندیاری در این زمینه توضیح داد: اگر برنامه ریزی نبود پس چطور بیش از ۲ هزار فیلم در طول این سالها جوایز اصلی جشنواره ها را از آن خود کرده اند. عدم آگاهی نسبت به حضور در بازارهای جهانی یکی از مشکلات ماست. بحث فیلتر کردن آثار ایرانی در بازارهای جهانی از طرف فارابی همیشه وجود داشته است که در زمان مرحوم سیف الله داد بازار جشنواره فیلم فجر در جهت پاسخگویی به این بحث ها راه اندازی شد.

اطیابی پاسخ داد: ما تا الان نیروی مجربی برای بازاریابی آثارمان تربیت نکرده ایم. ما برای حضور در بازارهای جهانی هدف نداریم. من مدعی هستم در طول این سالها بسیاری از ثروتم به عنوان یک کارگردان و یک شهروند ایرانی از بین رفته است. بنیاد فارابی و سیستم دولتی ما پولی که برای حضور در کن خرج می کنند بیش از سرمایه ای است که برای بین المللی کردن جشنواره فیلم فجر در نظر می گیرند.

نجاریان در این ارتباط عنوان کرد: ما در طول این چهار سال بسیار صرفه جویی کرده ایم حتی برای حضور در جشنواره کن این صرفه جویی ها کاملا رعایت شد. برای حضور در بازارهای جهانی ما تنها می توانیم فیلم هایی را که با بخش بین الملل ما قرارداد دارند در بازارها شرکت دهیم چون غیر از این خلاف قانون است.

اطیابی در این باره گفت: من معتقدم که سالانه فارابی ۱۰۰ هزار یورو برای حضور در جشنواره ای مثل کن خرج می کند اما باید دید محصول این همه هزینه در طول این ۲۲ سال چه بوده است.

در ادامه برنامه علی معلم که به جمع کارشناسان برنامه پیوسته بود در این باره عنوان کرد: باید دید اصلا سینمای ایران قابلیت حضور در بازارهای جهانی را دارد یا خیر و اینکه اصولا سینمایی که سینمای دولتی است و نگاهی به مخاطب ایرانی و خارجی ندارد می تواند به فکر بازار جهانی باشد؟ توقع صنعت سینمای ایران از بازارهای جهانی این بوده که با صرف هزینه هایی در یک بازار جهانی شرکت کنند و غرفه و سالنی را برای نمایش فیلم هایش اجاره کنند اما این سیستم به نتیجه ای نخواهد رسید.

معلم متذکر شد: چه کسی گفته بود که ما باید این قدر تحقیر شویم و نباید به ایده های بزرگ فکر کنیم. بدون اینکه ما مدیر استراتژیست و امکانات داشته باشیم به نتیجه نخواهیم رسید. در حال حاضر سینمای ایران در همه بازارهای مهم مثل کن و برلین حضور دارد اما باید دید با چه پشتوانه و امکاناتی در این بازارها شرکت می کند.

وی افزود: در چند سال اخیر فیلم های ایرانی که قابلیت حضور جهانی داشته باشند به شدت کاهش یافته اند. وقتی امکانات، ساختار مناسب و یک سازمان سینمایی درست وجود ندارد وضع به همین منوال است و افق روشنی برای آینده در سینمای ما به چشم نمی خورد.

اطیابی در پایان این بحث عنوان کرد: اگر قرار باشد ما به این شکل تحقیرآمیز در جشنواره ها حضور یابیم همان بهتر که نرویم. وقتی آنقدر امکانات نداریم که همه کارها را ۴ نفر بر عهده می گیرند و پرچم ایران سه روز در کن روی زمین می ماند چرا باید حضور داشته باشیم. متاسفانه امیر اسفندیاری با وجود تجربه و دانشی که دارد تنها به لیدرتور مدیران فارابی تبدیل شده است.

اسفندیاری در این باره پاسخ داد: شما الفبای حضور در مجامع جهانی را نمی دانید. مشکل پرچم ایران هم به دلیل باد و طوفان و برخوردن به سه روز تعطیلی در فرانسه بود که ما پیگیری کردیم و پرچم نصب شد اما چون در ایران توهم توطئه وجود دارد این همه حرف و حدیث به وجود آمد.

وی افزود: آیا اگر ما در بازارهای جهانی مثل کن و اسکار حضور نداشته باشیم اعتبار این جشنواره ها کم می شود و یا همه کشورهای اسلامی از ما تاسی می کنند؟ مثل کار نادرستی که در اسکار امسال انجام دادیم و به یک خودزنی شبیه بود که اسکار را تحریم کردیم.

نجاریان نیز گفت: ما منکر مشکلات و کم کاری ها و کمبود بودجه ها نیستیم و با ایده آل ها فاصله زیادی داریم اما کارهای خوبی در این زمینه صورت گرفته است که نباید از آنها چشم پوشی کنیم.

آیتم نقل قول های هفته که به طرح صحبت های هنرمندانی چون علی عطشانی، علیرضا داوودنژاد، رهبر قنبری، محمد بهشتی، ضیاء هاشمی، نیکی کریمی، داریوش مهرجویی، همایون ارشادی، جواد شمقدری و ... اختصاص داشت از دیگر بخش های برنامه شب گذشته بود


کد خبر: 59092

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcew78n.jh8ooi9bbj.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com