صفیپور:
اسکن بیش از ۲۰ هزار نسخه خطی در سایت کتابخانه ملی قابل رویت است
خبرگزاری فارس , 13 دی 1391 ساعت 15:36
معاون پژوهش، برنامهریزی و فناوری سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران از احتمال برپایی «جشن پایان اسکن نسخ خطی کتابخانه ملی» در دهه فجر امسال خبر داد.
علیاکبر صفیپور، معاون پژوهش، برنامهریزی و فناوری سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران درباره برنامههای آتی این معاونت، بیان داشت: دو همایش مهم توسط معاونت پژوهش کتابخان ملی ایران طی ماههای آتی برپا میشود.
وی اضافه کرد: یکی از عناوین این همایشها «مدیریت محتوای ملی در فضای مجازی» نامگذاری شده است که با همکاری اعضای کنسرسیوم در بهمن ماه سال جاری در محل کتابخانه ملی ایران برپا میشود.
صفیپور با بیان اینکه همایش دیگر این معاونت به «مدیریت اطلاعات در آرشیو وب ملی» اختصاص دارد که در اسفند سال جاری برپا میشود، ادامه داد: «جشن پایان اسکن نسخ خطی کتابخانه ملی» که قرار بود مهر امسال برپا شود در ماههای آتی و قبل از اتمام سال جاری برپا میشود.
وی افزود: خوشبختانه ۳۵ هزار جلد از نسخ خطی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران اسکن شده است و همه آنها در حال حاضر در مراحل پردازش و قرار گرفتن بر روی سایت دیجیتال این کتابخانه قرار دارند، حتی بیش از ۲۰ هزار اسکن نسخ خطی در این سایت برای استفاده عموم مردم قابل دسترسی است.
معاون پژوهش، برنامهریزی و فناوری سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران گفت: امکان اینکه «جشن پایان اسکن نسخ خطی کتابخانه ملی» به مناسبت دهه فجر در بهمن سال جاری برپا شود، وجود دارد.
وی درباره همایش «مدیریت محتوای ملی در فضای مجازی»، بیان کرد: در بخش مراکز اسنادی بخشی با عنوان «مهتاب» راهاندازی شده است که مجمع هماهنگی مراکز تاریخی و اسنادی کشور نیز به شمار میرود، ریاست این مجمع با سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران بوده که در حوزه اسناد نیز فعال است.
صفیپور با بیان اینکه کتابخانه ملی در بخش کتاب با انجمن کتابداری به هماهنگیهای لازم میپردزاد، ادامه داد: در بخش «فضای دیجیتال» برای مراکزی که دارای اطلاعات اسنادی و کتابخانهای در حوزه نسخ خطی، نشریات، عکسها، اسناد و اعلامیهها هستند، مرکزی با عنوان «کنسرسیوم محتوای ملی» راهاندازی شده است.
وی افزود: «کنسرسیوم محتوای ملی» متشکل از ۱۲ مرکز و اعضای مختلفی نظیر مؤسسه تبیان، دانشگاه تهران، سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، مؤسسه کتابخانه و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، کتابخانه و موزه مجلس، مرکز علوم و تکنولوژی فناوری منطقهای شیراز است که مؤسساتی که دارای اطلاعات در فضای مجازی بودند، مرکزی را با این راهاندازی کردند تا بتوانند اطلاعات مورد نیاز خود را در آن مرکز اطلاعرسانی کنند.
به گفته صفیپور؛ همایش «مدیریت محتوای ملی در فضای مجازی» نوعی هماهنگی و ایجاد بستر مناسب برای حضور مؤفق ایران در فضای وب است که بیشتر بخش علمی کشور را نیز در بر میگیرد.
کد خبر: 52062
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcew78n.jh8wpi9bbj.html