گزارش نقد و بررسی فیلم «من مادر هستم»/1
مسائل فرهنگی با زور و ضرب درست نمیشود
15 آذر 1391 ساعت 12:58
غلامرضا موسوی تهیه کننده فیلم«من مادر هستم»گفت: موافقان و مخالفان فیلم سینمایی «من مادر هستم» باید با هم صحبت کنند و در نهایت تصمیم اصلی را مردم میگیرند و به نظرم مسائل فرهنگی با زور و ضرب درست نمیشود و کار فرهنگی در دراز مدت نتیجه میدهد.
به گزارش خبرنگار سینمایی هنرنیوز، نشست نقد و بررسی فیلم سینمایی «من مادر هستم» با حضور «غلامرضا موسوی» تهیهکننده فیلم، «مسعود فراستی»،«محمد تقی فهیم» منتقدان سینما، «حجتالاسلام علیزاده» نماینده یکی از مخالفان فیلم و«امیر قادری» مجری برنامه و خبرنگاران رسانه های گروهی در فرهنگسرای رسانه برگزار شد.
در این نشست حجتالاسلام علیزاده به عنوان یکی از مخالفان فیلم که پیش از این نیز در تجمع اعتراضآمیز علیه فیلم «من مادر هستم» در مقابل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شرکت داشت در حالی که قرآنی به دست گرفته بود، گفت: چنین جلساتی برای خدا و فهم بهتر از آیات قرآن برگزار میشود و من در اینجا می گویم که اگر شئونات اسلامی نظیر حجاب در این نشست رعایت نشود، ما جلسه را ترک خواهیم کرد.
وی افزود: فیلم سینمایی «من مادر هستم» ساخته آقای« جیرانی» است و وی پیش از این با چنین مضامینی فیلم های دیگری نیز ساخته است و نشان از فهم غلط آقای جیرانی از ضربالمثل «ادب از که آموختی، از بی ادبان» است.
علیزاده تصریح کرد: سازندگان این فیلم فکر نکنند کسانی که فیلم «من مادر هستم» را میبینند کودک هستند و کسانی که فیلم را دیدهاند مضمون آن را دریافتهاند. چرا که در این فیلم شاهد هستیم که زن به دنبال شهوت است و همین موضوع سیگنالهایی را به شیاطین داخلی و خارجی ارسال میکند. البته امثال این فیلم کم نیستند و روی صحبت ما کسانی است که چنین فیلمهایی با اجازه آنها در ایران ساخته و پخش میشود.
وی اضافه کرد: سینمایی فیلم «من مادر هستم» توهین به ملت ایران است و ما در این فیلم میبینیم که ملت ایران، مست، گیج و دائم الخمر فرض شدند. این فیلم سیگنالهایی را به دشمنان میدهد که چقدر راحت میشود به امام (ره) و شهدا توهین کرد. سازندگان آن هم بگویند که دیدید توانستیم چنین فیلمهایی بسازیم بدون اینکه کسی متوجه بشود.همچنین فیلم توهین و طعنهای به کل نظام جمهوری اسلامی است.
در ادامه این نشست مسعود فراستی منتقد سینما در سخنانی ابرازداشت: برای دوستانی که مونولوگ میگویند و میروند من متاسفم. اگر قرار بر نقد و گفتگو داریم بهتر است به جای رفتن، بنشینیم و صحبت کنیم. من می خواهیم دراینجا به مجموعه تلویزیونی «پاییز صحرا» اشاره کنم که در دهه ۶۰ از سیما پخش شد و در آن مقطع زمانی برخی مساله حجاب را در این سریال مطرح کردند که امام خمینی (ره) در این باره گفتند شما باید چشمانتان را بشویید و نگاههایتان را درست کنید.
وی عنوان داشت: حرفهای آقای علیزاده کاملا شیطانی است و مشخص است که او کوچکترین چیزی از سینما نمیداند و من حرفهایش را کاملا شعاری میدانم و باید گفت هیچکس نماینده خدا نیست.
درادامه این نشست «غلامرضا موسوی» تهیه کننده فیلم«من مادر هستم» عنوان داشت: ما مردم را باید عاقل و فهیم بدانیم و تا به حال و طی این ۳۰ سال هم شاهد بودیم که مردم در مقاطع مهم بهترین تصمیمها را گرفتند پس نباید با آنها قیم مآبانه برخورد شود. ما باید برای انتخاب مردم احترام قائل شویم. چرا که به طور معمول بالاترین نرخ تماشاچی برای یک فیلم ۵۰۰ هزار نفر است و اگر کسی به تماشای «من مادر هستم» نشسته است با میل و رغبت خود بوده و کسی او را مجبور نکرده است.
تهیه کننده فیلم «بغض» ادامه داد: موافقان و مخالفان فیلم سینمایی «من مادر هستم» باید با هم صحبت کنند و در نهایت تصمیم اصلی را مردم میگیرند و به طور حتم جای گفتن چنین حرفهایی درست نیست. مسائل فرهنگی با زور و ضرب درست نمیشود و کار فرهنگی در دراز مدت نتیجه میدهد.
موسوی یادآورشد: متاسفانه اولین بیانیه انصار حزبالله زمانی صادر شد که هنوز کسی فیلم را ندیده بود و حتی در افتتاحیه فیلم هم برخی مخالفان میگفتند که هنوز فیلم را ندیدند و باید جایی را فراهم کنیم و پیرامون این مسائل بحث کنیم. وظیفه جیرانی پاسخ دادن به شبهات است و پرسیدن نیز حق مخالفان است.
در ادامه این نشست « محمد تقی فهیم» منتقد سینما ابرازداشت: بحثهایی که پیرامون فرم فیلم میشود باید ما را به یک سرمنزل نهایی برساند و تا به حال بحث فیلم فرامتنی و شرایط جلسه سوء تفاهم برانگیز بوده است ومعتقدم که آقای موسوی تهیهکننده خوششانسی است چون اگر این اتفاقات نمیافتاد فیلم ایشان ۵۰ میلیون تومان هم نمیفروخت.
وی تاکید کرد: فیلم «من مادر هستم» در راستای آثاری است که در طول سالهای گذشته ساخته شده است که در حد فیلمفارسی هستند و حتی ما در دهه ۵۰ نیز فیلم «قصاص» نظام فاطمی را تقریبا با همین مضمون داشتیم. به همین دلیل فیلم «من مادر هستم» یک فیلم فارسی است که به لحاظ تصویرسازی، شخصیتپردازی، فضاسازی، عوامل بیان منطق شخصیتها دچار مشکل است و فیلم در نهایت مجبور است به مخاطب خطابه بدهد.
فهیم عنوان داشت: در پایان فیلم میبینیم که فرهاد اصلانی در مقابل مخاطب میایستد و به او پیام میدهد در حالیکه اگر فیلم توانسته بود پیام خود را بدهد دیگر نیاز به چنین کاری نبود. فیلم از ابتدا تا انتها مشکلات عدیدهای از جمله مقدمهچینی کوتاه است. متاسفانه فیلمفارسی بر سر سینمای ایران چه بلاهایی که نیاورده است،
وی خاطرنشان کرد: ما نباید منتقدان را به دو دسته موافق و مخالف تقسیم کنیم. بحث اصلی هنر است و حتما این هنر میتواند ضعفها و قوتهایی داشته باشد. سینمای ما ضعیف است و با التهاب فعالیت خود را ادامه میدهد. به طور حتم اگر انصار حزبالله در مخالفت فیلم به خیابان نمیرفت، این فیلم در این سطح فروش نداشت.
کد خبر: 50442
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcewe8n.jh87ei9bbj.html