گزارش هنرنیوز از دومین نشست خبری سی امین جشنواره فیلم فجر؛

خزاعی: صنوف سینمایی تعاملات خوبی با جشنواره امسال داشته اند

9 بهمن 1390 ساعت 16:24

محمد خزاعی دبیر سی امین جشنواره بین المللی فیلم فجر گفت: با تعاملات خوبی که بین من و اصناف سینمایی به وجود آمد باعث شد که این صنوف کمال همکاری را با سی امین جشنواره بین المللی فیلم فجرامسال داشته باشند .



به گزارش خبرنگار سینمایی هنرنیوز دومین نشست خبری سی امین جشنواره بین المللی فیلم فجر امروز با حضور «محمد خزاعی» دبیر سی امین جشنواره بین المللی فیلم فجر و «یزدان عشیری» مدیر روابط عمومی این جشنواره و با حضور اصحاب رسانه در سالن کنفرانس مجموعه فرهنگی هنری اسوه برگزار شد.
دراین نشست خبری محمدخزاعی اظهارداشت: امسال در جشنواره سی امین جشنواره فیلم فجر ما ۲۷ فیلم سینمایی در بخش خارج از مسابقه داریم وکه حضور ۵ فیلم از این تعداد هنوز قطعی نیست و كپی این آثار شاید به جشنواره نرسد.
وی افزود: بخش تجلی اراده ملی جشنواره سی ام دیگر محدود به مشاركت برخی نهادها در برگزاری جشنواره و اهدای جوایز به آثار سینمایی نخواهد شد و تلاش ما بر این است در این بخش شرایط مساعدی برای ارتباط مستقیم فیلمسازان با نهادها و سازمان های مختلف فراهم شود و خوشبختانه ۳۰ نهاد در برگزاری بخش تجلی اراده ملی با جشنواره فیلم فجر مشاركت دارند و این نهادها در این دوره ۷۱ اثر حاضر را داوری خواهند كرد.
خزاعی ادامه داد: فرم تقاضای ۹۱ اثر مستند در سی امین جشنواره فیلم فجرپر شد و در روزهای اول تصور نمی كردیم این تعداد فیلم متقاضی حضور در جشنواره باشند؛ از این تعداد حدود ۱۰ اثر در دیگر جشنواره های سینمایی به نمایش درآمده است و همچنین آثار برتر بخش بین الملل و سینمای ملی ایران در این رویداد سینمایی به انتخاب مردم مشخص خواهند شد؛ معتقدم انتخاب برترین فیلم از نگاه مردم یكی از مهمترین بخش های جشنواره امسال خواهد بود.
دبیر جشنواره فیلم فجرتصریح كرد: ما ۴۵ نماینده در سالن های مختلف آرای مردمی را درباره بهترین فیلم سینمایی در بخش ملی و بین الملل به دبیرخانه این رویداد سینمایی منتقل و در نهایت فیلم برتر از نگاه مردم معرفی خواهد شد.
وی اظهار داشت: اتفاقات خوبی که در جشنواره سی ام بین المللی فیلم فجر افتاده این است که من با تعاملات خوبی که با اصناف سینمایی داشتم باعث شد که این صنوف کمال همکاری را با جشنواره امسال داشته باشند. معتقدم این تعاملات همیشه باید باشد چراکه همه ما عضوی از خانواده بزرگ سینمای ایران هستیم و منتقدان، کارگردانان، تهیه کنندگان و همه در کنار همدیگر دراین جشنواره کار می کنیم تا مشکلات سینمای ایران را حل کنیم.
وی افزود: واقعیت این است که ما فیلمهایی داشتیم که مشکل ممیزی داشتند و برخی ها این اصلاحات را انجام دادند و یک فیلم هم یک مشکل دارد باید مشکل این فیلم حل شود و امیدوارم تکلیف این فیلم زودتر مشخص شود. از طرفی یک تعداد فیلم در بخش خارج از جشنواره به نمایش در می آیند چراکه قطعاً به بخش های اصلی جشنوراه نخواهند رسید و ما ناخواسته مجبورشدیم برخی فیلم ها را جایگزین این فیلم ها کنیم که از جمله این فیلم ها می توان به فیلم سینمایی «زندگی خصوصی آقا و خانم میم» ساخته «روح الله حجازی» اشاره کرد که خود تهیه کننده فیلم درخواست کرده که فیلمش به نمایش درآید.
خزاعی عنوان داشت: جشنواره فیلم فجر جشنواره ای کاملاً دولتی است و جشن ملی ما به حساب می آید وبه هیچ وجه جشنواره ای خصوصی نیست و وقتی شورای این جشنواره در مورد موضوعی تصمیم گیری می کند معمولاً به مصوبات این شوارعمل می شود ریاست این شورا را آقای شمقدری به عهده دارند و اگر تعهداتی هم در خصوص برندگان این جشنواره اعلام شده قطعاً به آنها عمل خواهد شد. به عنوان مثال مبلغ ۳۰۰ میلیون تومان حق رایت ۵ فیلمی که بتوانند کاندیدای بهترین فیلم جشنوراه بشوند خریداری خواهد شد همچنین کارگردانی که بتواند جایزه بهترین کارگردانی جشنواره را تصاحب کند درساخت اثربعدی ۵۰ درصد کار بعدی این کارگردان از طرف بنیاد فارابی حمایت خواهد شد.
وی ابراز داشت: زمان بندی چیز درستی است که در این جشنواره انجام شد چراکه معتقدم نباید همه فیلم ها در دقیقه نود برای حضور در جشنواره آماده شوند و بیخودی به عوامل فیلم و استودیوها فشار بیاوریم. نباید به خاطر رساندن فیلم ها به جشنواره به خانواده سینما فشار بیاید و متأسفانه این اتفاق۳۰ سال است که می افتد و خوشبختانه امسال با زمان بندی که ما اعلام کردیم همه صنوف سینمایی خودشان را با این زمان بندی وفق دادند و با ما کنار آمدند و خوشبختانه اکثر فیلمها با تعملات خوبی که بین ما وصنوف سینمایی بود امسال اکثرفیلمها به جشنواره خواهند رسید.
دبیر سی امین جشنواره بین المللی فیلم فجر تصریح کرد: تیم اجرایی جشنواره ظرف دو و نیم ماه با تمام توان تلاش کرد نظمی را به این دوره از جشنواره بدهد چراکه در تمام جشنواره های دنیا یک سری قوانینی وجود دارد که باعث می شود جشنوراه ها از نظم خودشان خارج نشوند. ما هم تلاش کردیم که استانداردها را رعایت کنیم و امشب محلت ارائه نسخه اصلی فیلم ها به جشنواره به پایان می رسد و از ۴ روز آینده استودیوها کارشان به پایان خواهد رسید و برای اولین بار تهیه کنندگان و کارگردانان و عوامل فیلم ها با آرامش به تماشای فیلم های خود خواهند نشست.
وی ادامه داد: معتقدم جشنواره بین المللی فیلم فجرباید به مخاطبان خود احترام بگذارد و ما امسال هم سهمیه های خوبی را برای مخاطبان سینما در نظر گرفته ایم و همه دیدند که در ساعات اولیه پیش فروش اینترنتی فیلم ها به پایان رسید و بازار سیاهی ایجاد نشد اما شنیدم برخی ها از بازار سیاه بلیط می خرند که من به این دوستان می گویم اگرفیلمی در جشنواره مورد استقبال قرار گرفت ما سانس های فوق العاده می گذاریم و هیچ مشکلی وجود ندارد و مردم می‌توانند اگر نتوانستند فیلمی را ببینند منتظر سانس فوق‌العاده آن باشند و حتی در مورد کارت‌های افتتاحیه و اختتامیه نیز همین طور است.
این تهیه کننده سینما خاطرنشان کرد: درجشنواره امسال با وجود تبلیغات منفی بسیاری که در این روزها وجود داشته ما ۲۵۰ میهمان خارجی از ۶۳ کشور دنیا برای حضور در جشنواره داریم واسامی آنها به زودی اعلام خواهد شد که دوستان خبرنگار در صورتی که بخواهند با این دوستان مصاحبه کنند رواب عمومی جشنواره این آمادگی را دارد .
دبیر سی‌امین جشنواره فیلم فجر درمورد بخش سینمای مستند جچشنواره هم ابرازداشت: من در ابتدا نیز در خصوص بخش مستند بلند نگران بودم و فکر می‌کردم ۱۰ تا ۲۵ اثر سینمایی بیشتر در این بخش حضور نخواهد داشت اما با توجه به تعریف جهانی سینمای مستند بر مبنای ۷۰ تا ۹۰ دقیقه ما این زمان را اعلام کردیم و ۹۳ اثر نیز به دست ما رسید و باید بگویم این بخش مقدمه‌ای برای رونق سینمای مستند در آینده است. در ضمن بهترین سالن‌ها در سینماهای آزادی، فرهنگ، صحرا، ملت و برج میلاد را برای نمایش آثار مستند در نظر گرفتیم.
تهیه کننده «قلاده‌های طلا» درخصوص مشکلات این فیلم فیلم هم عنوان داشت: در خصوص فیلم«قلاده‌های طلا» باید گفت که تنها معاونت سینمایی نظر نمی‌دهد و ارگان‌ها و نهادهای دیگری نیز وجود دارند. این فیلم حاصل دو سال تلاش شبانه‌روزی عوامل آن است. روز ۷ بهمن نسخه دیجیتالی آن تحویل دفتر جشنواره شد و بنده از قول وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی می‌گویم مشکل این فیلم در حال حل شدن است و به احتمال زیاد در جشنواره حضور خواهد داشت.
وی ادامه داد: فیلم‌ داریوش مهرجویی و سامان سالور مشکلی ندارند و فیلم «بی‌خود و بی‌جهت» ساخته آقای کاهانی هم نه یک فریم نه یک سکانس از آن حذف نشده است. فیلم «بی‌خود و بی‌جهت» اطلاحات زیادی ندارد، به غیر از گذاشتن صدا و هیچ حذف و ممیزی ندارد و امیدوارم آقای کاهانی مشکل فیلم را برطرف کنند.
خزاعی درمورد این سوال که کلید انحلال خانه سینما توسط شما زده شده، تاکید کرد: نمی‌دانم این فکر چگونه به ذهن برخی ها رسیده است و اینکه شما استقلال را چگونه معنا می‌کنید؟ آیا اگر ما موضع‌گیری در مورد خانه سینما داشته باشیم یا نداشته باشیم معنای استقلال داشتن جشنواره فیلم فجر تغییر می‌کند. این تعریف از نگاه شماست من همین جا می‌گویم موضع‌گیری در مورد خانه سینما ندارم و باز هم می‌گویم که مستقل هستم افراد موافق و مخالف در ترکیب جشنواره فیلم فجر حضور دارند و شاید همه اتفاقات اخیر رخ داده در سینمای ایران از نظر شما یک سناریو باشد .
خزاعی ادامه داد: بنده می‌گویم اگر شما به ترکیب هیات برگزاری جشنواره و هیات انتخاب، داوری و بقیه بخش‌ها نگاهی کوتاه کنید می‌بینید که مخالف، موافق و نظرات همگی در این ترکیبات لحاظ شده و اینکه در این جمع ۷۵ نفره ۲ نفر نیز نظر مخالف داشته و یا بداخلاقی‌هایی داشتند، نمی‌توانند استقلال جشنواره را زیر سوال ببرند. به عنوان مثال آقای رشیدی مخالف این جریانات بودند یا موافق آن که جزء داوران بخش مسابقه هستند یا آقای حمید نعمت‌الله، جواد طوسی، دکتر رفیعی و ... نیز به همین صورت.
وی در مورد پرده نمایش برج میلاد هم گفت: تمام سالن‌های سینما نمایش دهنده فیلم‌های نمایش‌دهنده جشنواره فیلم فجر استانداردسازی شده‌ و پرده سالن سینما رسانه برج میلاد تعویض شده و سعی کردیم فیلم‌ها در این سالن با کیفیت صدا، تصویر و نور مناسب برای اهالی رسانه به نمایش درآید اما باید در نظر بگیرید که این سالن چند منظوره بوده و تنها برای برگزاری جشنواره فیلم فجر آماده نشده است.
وی در خصوص کنفرانس هالیودیسم و سینما هم یادآور شد ما با جریان فیلم سازی هالیود و لابی های رژیم صهیونیستی در خصوص ساخت فیلم های ضداسلامی مخالفیم برخی ها فک رمی کنند ما با صنعت فیلم سازی هالیود مخالفیم که این تفکری اشتباه است و ما با آن ها همکاری داریم و اما وقتی پای سیاست پیش می اید داستان فرق می کند دولت آمریکا رژیم صهیونیستی برنامه ریزی و لابی می کنند تا بتوانند از طریق برخی فیلم ها مسلمانان را تخریب کنند و ما باید با آنان مقابله کنیم که این با تولید و مشارکت فرق دارد.
دبیر سی امین جشنواره بین المللی فیلم فجر در پایان اظهار داشت: هیچ دبیر ومدیری دوست ندارد جشنواره ای که برگزار می کند جشنواره ای کم رمق و ضعیف باشد من هم به عنوان دبیر این دوره جشنواره تلاش می کنم که بتوانم به نحو احسنت این جشنواره را برگزار کنم.


کد خبر: 36402

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcewe8x.jh8p7i9bbj.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com