از سوی ارتش جمهوری اسلامی ایران؛
كتاب تحليل عمليات «خيبر» منتشر می شود
25 دی 1389 ساعت 15:39
حاصل سلسله نشستهاي تحليل عملياتهاي دفاعمقدس به همت انتشارات دانشكده فرماندهي و ستاد ارتش در قالب كتاب منتشر خواهد شد.
به گزارش هنرنیوز به نقل از پايگاه اطلاع رساني ارتش، سيزدهمين نشست تحليل عملياتهاي دوران دفاعمقدس با محوريت عمليات خيبر، اولين نبرد آبيـخاكي ايران در جنگ تحميلي در دانشكده فرماندهي و ستاد ارتش (دافوس) برگزار شد.
امير محمد انصاري فرمانده اسبق هوانيروز در آغاز اين نشست تخصصي نطامي، به تبيين نقش هوانيروز در عمليات خيبر پرداخت و گفت: هوانيروز به نام پشتيباني در اين نبرد حضور داشت، اما در واقع، به مثابه يك يگان رزمي ميجنگيد. حدود 100 فروند بالگرد از گروه پشتيباني عمومي اصفهان و رزمي كرمان و مسجدسليمان در عمليات خيبر به كار گرفته شدند.
وي با اشاره به فداكاريهاي سرهنگ محمدحسين جلالي، فرمانده آن زمان هوانيروز در نبرد خيبر، تاكيد كرد: اصلهاي غافلگيري و سرعت، مبناي اين نبرد را شكل داده بودند. سپاه از عمليات رمضان تا والفجر4، در هورالعظيم كار كرده و بر اين ناحيه مسلط شده بود اما امكان تداركات و پشتيباني اين منطقه دشوار به نظر ميرسيد.
انصاري كه در خلال پرواز در عمليات خيبر، دچار سانحه شده بود، در ادامه سخنانش به بيان حماسهها و فداكاريهاي هوانيروز در زمينه هليبُرن (جا به جايي نيروهاي رزمي) و پشتيباني نيروها پرداخت.
سپس امير مسعود بختياري، يكي از پيشكسوتان دانشهاي نظامي ارتش اظهار داشت: سپاه پاسداران، به همت شهيد علي هاشمي و پس از عمليات رمضان، به مدت يك سال و نيم به شناسايي هورالعظيم پرداخت.
وي اصل غافلگيري در رزم را تنها با دستيابي به موفقيت كارآمد دانست و تاكيد كرد: ناهموزني تكهاي اصلي و پشتيباني، يكي از عوامل عدم دستيابي كامل به اهداف عمليات خيبر شد. قرارگاههاي خيبر، بدر، حنين و حديد كه تك اصلي را برعهده داشته و قصد عبور از هورالعظيم و ورود به خاك عراق را داشتند، بدون هيچ مانعي به مسير خود ادامه ميدادند اما قرارگاه فتح به فرماندهي شهيد محمدابراهيم همت كه قرار بود از محور كوشك ـ طلاييه عبور كند، با 5 لشكر ارتش عراق مواجه ميشد.
نويسنده كتاب «عمليات بيتالمقدس: آزادسازي خرمشهر» ادامه داد: در واقع سپاه براي تك اصلي پيشروي ميكرد و تك پشتيباني به سختي جلو ميرفت. اما با تمام اين مشكلات، اقتضائات سياسي آن دوران اين بود كه حتما " بايد يكي از مناطق سرنوشتساز عراق به تصرف ايران درآيد و جنگ خاتمه پيدا كند.
بختياري تصريح كرد: فضاي تاكتيكي ميان تك اصلي و پشتيباني در عمليات خيبر، هماهنگي نداشت، اما ارتش همه توان خود را براي به ثمر رسيدن اين عمليات به كار گرفت.
در ادامه نشست تحليل عمليات خيبر، ناخدايكم سيدقريشي، درباره نقش هاوركرافتهاي نيروي دريايي ارتش در پيشبرد اين نبرد، خاطراتي را بيان كرد و سپس امير محمود خورند مسئول پدافند هوايي عمليات خيبر، امير تراب ذاكري افسر عمليات قرارگاه كربلا و امير خلبان عليرضا نمكي نيز تحربيات خود را از عمليات خيبر براي دانشجويان دافوس ارتش بيان كردند.
حاصل اين سلسله نشستهاي تحليل عملياتهاي دفاعمقدس به همت انتشارات دانشكده فرماندهي و ستاد ارتش در قالب كتاب منتشر خواهد شد.
عمليات خيبر، نخستين عمليات بزرگ آبي ـ خاكي جمهوري اسلامي ايران در دفاع مقدس، سوم اسفند سال 1362 در منطقه هورالهويزه و جزاير مجنون با هدف انهدام نيروهاي سپاه سوم ارتش متجاوز صدام آغاز و در 3 مرحله انجام شد.
کد خبر: 22542
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcewn8w.jh8wei9bbj.html