رییس موزه ملی ایران در دیدار با هیأت علمی فرهنگی افغانستان:
موزه ملی ایران الگوی موزه داران افغانستان
24 شهريور 1394 ساعت 11:20
موزه ملی ایران گنجینه منحصر به فردی از آثار باستانی است که می تواند الگوی مناسبی برای کارشناسان موزه داری افغانستان باشد .
به گزارش هنرنیوز، جبرئیل نوکنده رییس موزه ملی ایران این مطلب را امروزه "سه شنبه "در بازدید هیأتی متشکل از رییس پژوهشکده باستان شناسی افغانستان و اساتید دانشگاه کابل از موزه ملی و دوران اسلامی مطرح کرد.
او با بیان اینکه موزه ملی ایران و موزه ملی افغانستان می توانند همکاری های موثری داشته باشندتصریح کرد : موزه ملی ایران ارزنده ترین و منحصر به فرد ترین مواد باستان شناس را در اختیار دارد و می تواند دانسته های خود را با کارشناسان افغانستان به اشتراک بگذارد.
نوکنده افزود:موزه ملی بزرگترین مجموعه ازاشیا باستانی ایران است که می تواند در زمینه آموزش نیروی انسانی، بهره گیری از تکنولوژی های نوین در امر موزه داری ، حفاظت از اشیاء باستانی،برگزاری نمایشگاه ها و سمینارهای مرتبط با موزه داری و ... به کارشناسان افغانستان کمک کند.
او با اشاره به اینکه موزه داری حوزه جدیدی است تصریح کرد که ایران توانسته در سال های اخیر به تجربیات خوبی دست یابد که می تواند آنها را در اختیار موزه داران افغانستان قرار دهد.
نوکنده خاطرنشان کرد که میراث فرهنگی افغانستان کمتر از ایران ، عراق و ... نیست اما به دلیل وقوع جنگ های پی در پی مظلوم واقع شده است.
رییس موزه ملی ایران با اشاره به نزدیکی و مشترکات فرهنگی میان ایران و افغانستان تصریح کرد که میراث فرهنگی که در جغرافیای افغانستان وجود دارد همانند میراث فرهنگی ایران است زیرا که تمامی این آثار جزو میراث بشری هستند.
در ادامه عبدالقدیر تیموری رییس پژوهشکده باستان شناسی افغانستان با اشاره به آثار با ارزش موزه ملی ایران و موزه دوران اسلامی تصریح کرد :ما خواستار همکاری بیشتر با تمامی نهاد های فرهنگی ایران هستیم.
هیأت علمی فرهنگی افغانستان با راهنمایی کارشناسان از بخش های مختلف موزه ملی ایران شامل موزه ایران باستان و موزه دوران اسلامی بازدید کردند . آثارمربوط به دوران پیش از تاریخ، تاریخی و دوران اسلامی موزه ملی ایران بسیار مورد توجه رییس پژوهشکده باستان شناسی افغانستان و اساتید دانشگاه کابل قرار گرفت.
براساس این گزارش، هیات علمی فرهنگی افغانستانی که به دعوت پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری به ایران سفر کرده است در طول ۲ روز اقامتش در تهران از پژوهشکده های مختلف پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و موزه ملی ایران بازدید و با مدیران آنها راههای گسترش همکاریهای دو جانبه را بررسی می کند.
همچنین اعضای هیأت افغانستان پیش از دیدار با رییس پژوهشگاه های میراث فرهنگی و گردشگری از پژوهشکده هنرهای ملی "سنتی"و کارگاه های مختلف آن بازدید کردند و در جریان روند احیای هنرهای سنتی ایران قرار گرفتند.
کد خبر: 82942
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcewo8v.jh8wei9bbj.html