گزارش هنرنیوز از نشست رسانه ای مدیر کل کتابخانه های عمومی استان تهران؛
مبتکر سرابی: ایستگاه مطالعه رابطه مستقیم با ارتقای مطالعه مفید در کشور دارد
20 اسفند 1391 ساعت 9:31
نشست رسانه ای اسفندیار مبتکر سرابی، مدیر کل کتابخانه های عمومی استان تهران با موضوع آشنایی و تبیین اهداف اجرای طرح ملی ایستگاه مطالعه عصر روز گذشته در کتابخانه عمومی پارک شهر برگزار شد.
به گزارش هنرنیوز در این نشست مبتکر سرابی با اشاره به نقش رسانه در پیشبرد اهداف فرهنگی و بالاخص امر مطالعه گفت: تلاش بسیاری از کشورها این است که کشور ما و انقلاب اسلامی را مایوس و ناکارامد جلوه دهند اما این مسئله همواره با هنر خبرنگاران به عنوان سربازان فرهنگی دفع شده است زیرا که خبرنگاران ما می کوشند واقعیت را به درستی نشان دهند.
وی با بیان این مطلب افزود: هنگامیکه در ۲۹ تیرماه سال ۸۹ کلیه کتابداران به خدمت مقام معظم رهبری رسیدیم و گزارش عملکرد ارائه نمودیم گمان ما این بود که کار بزرگی انجام داده ایم حال آنکه معظم له بسیار گسترده تر از این می اندیشیدند و منویات عظیمی در این راستا داشتند لذا از آن تاریخ به بعد نهاد کتابخانه های عمومی کشور نسبت به فرمایشات مقام معظم رهبری عملکرد بهتری داشته باشد و برنامه های تازه ای ارائه بدهد.
وی با نگاهی به منویات رهبر معظم انقلاب در این راستا تصریح کرد: ایشان دستور دادند تا در تمام کتابخانه ها بخش مستقل کودک و همچنین بخش دفاع مقدس در نظر گرفته شود و در تمام کتابهای کتابخانه ها نیازهای اعضا در نظر گرفته شود زیرا که پیشتر نهاد کتابخانه ها کتبی را برای کتابخانه ها در نظر می گرفت که گاه مورد نیاز مخاطب و اعضا نبود.
مبتکر سرابی عنوان نمود:نهاد کتابخانه ها در راستای اجرای این برنامه ها طرح «کتاب من » را ایجاد نموده و حرکت نویی را بنیان گذاشته که کتب درخواست شده قریب حدود پانزده روز خریداری و وارد کتابخانه ها می شود. وی افزود: شبکه کتاب خوانان حرفه ای هم یکی از شبکه هایی است که ماهیانه بیست مسابقه فرهنگی آنلاین در آن برگزار می شود، نیز در تمام کتابخانه ها نرم افزار نمایه نشریات به روز شده و بیش از یک میلیون و سیصد هزار مقاله درآن وجود دارد که مراجعین محقق را حمایت می کند علاوه بر آن هر ماه هم هفت هزار مقاله به این نرم افزار اضافه می شود.
وی در تشریح طرح ایستگاه های مطالعه گفت: از همین رو، تصمیم بر آن شد تا در اماکن پرتردد مانند ترمینال ، راه آهن و فرودگاهها ، ایستگاههای مطالعه راه اندازی شود که برآورد می شود در سال آینده در هر شهر به ازای پنجاه هزار نفر جمعیت، ایستگاههای مطالعه نصب می شود تا در جای ایران دسترسی آسان و رایگان به کتاب ایجاد شود.
مدیر کل کتابخانه های عمومی استان تهران با برشماری دو اصل در ایجاد طرح مطالعه گفت: حسن نخست این موضوع این است که در هر جای ایران امکان دسترسی به کتاب وجود دارد و دوم اینکه این طرح آغاز فرهنگ اعتماد به استفاده کنندگان است چراکه مخاطب اگر کتابی خومطلوبش باشد می تواند آن را به منزل ببرد ولی باید ظرف پانزده روز آن را به یکی از ایستگاههای مطالعه عودت دهد.
وی در خاتمه به جزئیات طرح ایستگاه مطالعه پرداخت و گفت: در هر ایستگاه مطالعه پانزده کتاب تهیه شده است که این کتاب ها هر ماه تعویض می شوند و بر اساس تسلایق علمی علاقه مندان طبقه بندی شده اند که در حال حاضر استان تهران با شانزده ایستگاه مطالعه در فرودگاه امام خمینی (ره)، مهرآباد و راه آهن تهران بیشترین تعداد ایستگاه مطالعه در کشور را به خود اختصاص داده است.
در ادامه این نشست مهدی تاج الدینی کارشناس ایستگاه مطالعه با اشاره به دیدار کتابداران با مقام معظم رهبری گفت: یکی از مهمترین مسائلی که در این دیدار مطرح شد که نکته مهمی است بحث سرانه مطالعه در سطح کشور بود که منجر به عملکرد نوینی در سازمان های مربوطه و خصوصا نهاد کتابخانه های عمومی کشور شد.
وی افزود: از آنجا که عضویت در کتابخانه ها دشواری هایی دارد و هر خانواده هم قادر نیست کتابخانه شخصی داشته باشد لذا این مسئله ممکن است باعث کاهش رغبت عمومی به امر مطالعه شود به همین دلیل به این نتیجه رسیدیم که انگیزه های مطالعه را با آوردن کتاب در بین مردم بیشتر کنیم، بنابراین طرح ایستگاههای مطالعه کلید خورد که هدف از آن این بود که هر کس که هم کتابخوان نیست کتابخوان شود و در آن کتابهایی قرار دادیم که با سلیقه عمومی مردم تناسب داشته باشد.
تاج الدین تصریح کرد: انتظار ما حفظ و نگهداری کتابهایی که از ایستگاه مطالعه به امانت برده می شود اما چنانچه کسی بخواهد کتاب را نزد خود نگاه دارد این است که مبلغ دو هزار تومان به شماره حساب ۱۲۳ در بانک تجارت یا بانک ملی یا شماره کارت ۶۰۳۷۹۹۱۱۹۹۵۱۶۵۸۸ موسسه انتشارات کتاب نشر حواله کند.
وی به در نظر گرفتن این طرح برای مکان های پر تردد اشاره کرد و گفت: ما نخست به شناسایی مکان های پر تردد پرداختیم و سپس ایستگاه ها را در آنجا جانمایی نمودیم که همینک در تهران شانزده ایستگاه داریم که هشت ایستگاه آن در فرودگاه مهرآباد، پنج ایستگاه در فرودگاه امام خمینی و سه ایستگاه در راه آهن تهران مستقر است.
تاج الدین در خاتمه از برنامه این ایستگاه ها در سال آتی خبر داد و گفت: قرار است تا نیمه دوم فروردین سال آتی سری جدید کتابها در قفسه ایستگاههای مطالعه جهت مطالعه علاقه مندان قرار گیرد.
کد خبر: 55672
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcewp8n.jh8nfi9bbj.html