حسینعلی لیالستانی در گفتگو با هنرنیوز:

افزایش سالن سینما رانت را در اکران کم می‌کند

19 آبان 1392 ساعت 12:22

یک کارگردان سینمای ایران گفت: اگر دعوایی بر سر اکران وجود دارد. اگر بحث «اکران سوزی» در کشور مطرح است. همه آنها به دلیل کمبود سالن سینما است. این درحالی است که اگر ما به تعداد کافی سینما در کشور داشته باشیم دیگر شاهد رانت خواری در زمینه اکران نخواهیم بود.


گفت و گو از مجید معافی- حسینعلی لیالستانی کارگردان سینمای ایران در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز در مورد مشکلات اکران افزود: اگر ما به تعداد کافی در کشور سالن سینما داشته باشیم دیگر شاهد جایگزین زود هنگام فیلم‌ها نخواهیم بود و بدین وسیله همه فیلم‌ها به خوبی دیده خواهند شد. 

وی اضافه کرد: مشکلات سینمای ما، مشکلات عدیده‌ای است که تنها بخشی از آن مربوط به «اکران» است. ما همیشه در بحث اکران – در همه ژانر‌ها – دچار مشکل بودیم. یکی از مشکلات ما در عرصه سینما، «کمبود سالن‌های سینما» در سطح کشور است. هم اکنون در ایران چند سالن سینمای استاندارد و مفید وجود دارد؟ ما قبل از انقلاب در شهر خودمان لاهیجان ۴ سالن سینما داشتیم اما هم اکنون فقط یک سینما بیشتر وجود ندارد. حتی اگر در قبال ۱۰ سینمایی که از بعد از انقلاب از گردونه کار خارج شد فقط ۳ سالن می‌ساختیم. الان کمبود سینما نداشتیم. 

کارگردان فیلم سینمایی «ساکن خانه چوبی» تصریح کرد: معتقدم قبل از اینکه ما به تولید اهمیت بدهیم باید تمرکز خودمان را بیشتر بر روی ساخت و ساز سالن‌های سینما بگذاریم تا تعداد سینماهای ما به حد و اندازه استاندارد برسد. اگر هم اکنون دعوایی بر سر اکران وجود دارد اگر بحث اکران سوزی در سطح کشور مطرح است همه آن‌ها به دلیل این است که ما کمبود سینما داریم. اگر ما سالن‌های زیاد و مناسبی داشته باشیم دیگر فیلم‌هایمان بلافاصله از اکران برداشته نمی‌شوند تا فیلم بعدی جایگزین آن شود. 

لیالستانی با بیان اینکه باید همه فیلم‌ها حداقل چند ماه برروی اکران بمانند تا دیده شوند یادآور شد: سینماهای ما هم مثل ورزش ما است ما سال ۵۳ به خاطر بازی‌های آسیایی که قرار بود در ایران برگزار شود استادیوم آزادی را ساختیم و دیگر سالنی نساختیم در سینما هم همین گونه است هر چه سالن داریم اکثرا مربوط به قبل از انقلاب است و اگر سالن‌هایی هم از بعد از انقلاب ساخته شدند آنقدر کم بودند که اصلا به حساب نمی‌آیند. 

وی خاطر نشان کرد: باید شاهد «نهضت سینما سازی» در کشور باشیم تا برای یکبار برای همیشه، بحث کمبود سالن‌های سینما و همچنین بحث اکران سوزی و رانت‌هایی که در این مورد وجود دارد به اتمام برسد. اگر ما به تعداد کافی سالن سینما در ایران داشته باشیم دیگر شاهد رانتی در مورد اکران نخواهیم بود چرا که همه می‌توانند به صورت مساوی از زمان و تعداد سینما‌ها برای اکران فیلمشان برخوردار باشند. 

این کارگردان سینما گفت: هم اکنون تعداد فیلم‌هایی که در سال تولید می‌شود از تعداد سینماهایی که در کشور وجود دارد بیشتر است و متاسفانه بیشتر این فیلم‌ها به دلیل نبودن سالن‌های سینما، پشت در اکران می‌مانند که برخی از آن‌ها یا اصلا اکران نمی‌شوند یا اگر اکران می‌شوند اکران راضی کننده‌ای برای تهیه کنندگان نخواهد بود. 

لیالستانی اضافه کرد: در حال حاضر، دغدغه دولت ساخت سالن‌های سینما نیست این درحالی است که باید دغدغه نخست مدیران سینمایی ما؛ افزایش سالن‌های سینما باشد. الان به نظر می‌رسد دغدغه کشور بیشتر بحث «یارانه‌ها» است. شما به عمر مدیریت سینمایی ما نگاه کنید. طول عمر این مدیران آنقدر نیست که بتوانند مسائل سینمایی را سرو سامان دهند. 

او توضیح داد:شما فرض کنید یک مدیر ۴ سال فرصت مدیریت دارد – اگر در میانه راه از مدیریت برکنار نشود یا استعفا ندهد – از این ۴ سال حدود یکسال باید با فضای کارش آشنا شود و کارهای نیمه کاره یا کارهای اشتباه مدیر قبلی را جمع وجور کند. سال آخر عمر مدیریتش هم به دلیل اینکه دولت تغییر می‌کند دل و دماغ کار را ندارد. پس تنها ۲ سال زمان مفید مدیریتی دارد که آن هم تا بجنبد آن ۲ سال به پایان می‌رسد. واقعا در این دو سال، چقدر می‌تواند کار کند؟ 

وی ادامه داد: متاسفانه در حال حاضر سینما برای مسئولین سینمایی «باری به هرجهت» است. نباید برای سینما فقط سخنرانی کرد. سینما نیاز به سخنران خوب ندارد بلکه نیازبه مدیرخوب و دلسوز سینما دارد. ما در کشور حدود ۳۰۰ الی ۴۰۰ کارگردان داریم که فقط تعداد محدودی از آنان همیشه مشغول به کارهستند. آیا بقیه کارگردانان باید گدایی کنند! 

لیالستانی با بیان اینکه دولت به ۱۶ تیم فوتبال درسال، پول می‌دهد اما چنین پول‌هایی را برای سینما هزینه نمی‌کند یاد آور شد: کدام مسئول کشور ما دغدغه فرهنگی دارد؟ هر کدامشان دارند بیایند تا من به اوثابت کنم که چنین دغدغه‌ای ندارد چون اگر چنین دغدغه‌ای می‌بود حتما ما در سطح کشور، سینماهای زیادی داشتیم.


کد خبر: 65662

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcewp8p.jh8npi9bbj.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com