یک غرفه دار فروش کتاب مترو در گفتگو با هنرنیوز خبر داد؛
استقبال از کتابهای روانشناسی به دلیل فشارهای اجتماعی بر مردم
23 شهريور 1392 ساعت 15:29
شاید بسیاری از رهگذران مترو با غرفههای فروش کتاب در گوشه و کنار ایستگاههای مختلف آشنا باشند یا دست کم از کنار این ایستگاهها عبور کرده باشند.
ایستگاههای مترو یکی از مهمترین اماکن تردد مردم در طول روز است که همواره بهترین مکان معرفی و ارائه کتاب به مردم است.
زهرا گل، فروشنده کتاب در ایستگاه مترو توحید در گفتگو با خبرنگار گروه کتاب و ادبیات هنرنیوز درباه فروش کتاب در این ایستگاه گفت: ایستگاه شلوغ مترو معمولا استقبال بیشتری از کتابهایشان میشود و به مراتب در ایستگاههای چهاراهی مردم اگر شده حتی برای چند دقیقه کتابها را برانداز میکنند.
وی با بیان این مطلب افزود: البته برخی از مردم آنقدر گرفتاری دارند که فقط به فکر رسیدن به مقصد هستند و اصلا به اطرافشان توجه نمیکنند و ما نیز هدفمان علاوه بر جذب مردمی که دوست دارند کتاب بخوانند جذب افرادی است که با کتاب میانه خوبی ندارند.
وی در پاسخ به این پرسش که «پیشتر در ایستگاههای مترو غرفهها یا قفسههایی برای امانت کتاب به مردم وجود داشت که از جانب چیترا و تحت عنوان طرح امانی کتاب بود اما در حال حاضر همه غرفههای کتاب در ایستگاههای مترو فقط به فروش آن اختصاص دارد. آیا استقال مردم از امانت کتاب بهتر از فروش آن نیست؟ اظهار داشت: من در جریان طرح امانت کتاب نیستم اما بدون شک چنین طرحهایی باید متولیان بزرگی داشته باشد تا بتواند در همه ایستگاهها و به صورتی که مردم با آن ارتباط برقرار کنند، دایر شود.
گل با اشاره به موضوع عناوین فروش کتابها و حوزههایی که استقبال بیشتری دارند گفت: بیشتر مردم به کتابهای روانشناسی علاقه دارند و بیشترین فروش را معمولا کتابهای روانشناسی دارند که شاید مهمترین دلیل آن مشکلات و فشارهای روانی و اجتماعی باشد که مردم را به این سمت و سو میبرد که به خواندن کتابهای روانشناسی روی آورند و سعی کنند خود را با این کتابها تسکین دهند یا راههای بهتر زندگی کردن را بیاموزند.
وی با اشاره به خرید کتابهای دینی و مذهبی گفت: مردم از کتابهای مذهبی همچون ادعیه و کتابهای دینی استقبال میکنند مخصوصا کتابهایی که با موضوع آخرت، گفتارهای ائمه (س) و احادیث وجود دارد، نیز رسالههای علما مورد توجه مردم است و آنها را بر حسب نیازها و ضرورتهای زندگیهایشان تهیه و خریداری میکنند.
وی با تاکید بر اینکه برخی از مردم تشنه آگاهی یافتن و کسب اطلاعات عمومی هستند گفت: برخی مواقع مردم به دنبال اینکه از عنوان یا تصویر روی جلد کتابی خوششان میآید به سراغ ما میآیند و درباره محتوای کتاب مربوطه از ما سوال میکنند و دوست دارند بر کتابهای مورد علاقهشان آگاهی یابند.
این متصدی فروش کتاب در مترو در پاسخ به این پرسش که «شاید استقبال از یک عطرفروشی به تناسب بیشتر از یک کتاب فروشی در مترو باشد؛ چراکه نحوه چیدمان غرفه در چنین مکانی بسیار جلب توجه میکند؛ چرا همین کار را درباره غرفههای فروش کتاب در مترو اعمال نمیکنید؟ عنوان نمود: اینطور نیست اگرچه ما خود خواهان آن هستیم که غرفههای کتاب شکیلتر و زیباتر باشند تا مخاطبان بیشتری را جذب کنند اما در برخی از ایستگاههای مترو فروش کتاب به مراتب ببیشتر از سایر اجناس است منتها چون آماری وجود ندارد نمیشود بین فروش کتاب و سایر اجناس قیاس کرد.
وی در پاسخ به آخرین پرسش هنرنیوز مبنی بر اینکه «قیمت کتابها در غرفههای مترو با سایر مکانها در خارج از مترو چه تفاوتی دارد؟ گفت: قیمتها در همه جا قیمت پشت جلد کتاب است و هیچ فرقی نمیکند که کتاب از مترو خریداری شود یا از جای دیگری ولی گاهی به مناسبتهایی که در تقویم رسمی کشور وجود دارد ما درصدی تخفیف برای فروش کتابهایمان قایل میشویم اما مهمترین مسئله درعرضه کتاب در مترو این است که سهولت دسترسی به کتاب برای علاقه مندان فراهم میشود و گاهی به راحتی میتوانند کتابی را در مسیر ترددشان تهیه کنند که اگر به خیابان انقلاب بروند مجبور خواهند شد زمان زیادی برای آن صرف کنند.
کد خبر: 63682
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcewp8p.jh8xvi9bbj.html