یک کارشناس گردشگری:

کارهای معاونت گردشگری تکرار مکررات است

11 بهمن 1393 ساعت 8:29

یک کارشناس گردشگری صدور سفر کارت‌ ملی را پروژه‌ای از خودساخته و شکست خورده دانست و اقدامات معاونت گردشگری سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری را تکرار مکررات خواند.


 
اردشیر اروجی در گفت و گو با هنر نیوز طرح صدور سفر کارت ملی را یک طرح خود ساخته که در هیچ کجای دنیا سابقه ندارد دانست و در این مورد بیان کرد:این یک طرح شکسته خورده در دولت پیشین بود.در آن زمان هم وضع معیشتی مردم بهتر بود هم اقتصاد دولت و قرار بود سازمان‌ها بخشی از بودجه رفاهی خود را به این موضوع اختصاص دهند.

او افزود: از سوی دیگر مقرر شد هتل‌ها نیز ۳۰ الی ۴۰ درصد تخفیف برای دارندگان این کارت‌ها در نظر گیرند که البته نه ارگان‌ها و سازمان‌ها حاضر به اختصاص بخشی از بودجه رفاهی خود به منظور صدور و شارژ این کارت‌ها شدند و نه هتل‌ها زیر بار چنین تخفیفی رفتند.

وی تاکید کرد:اگر این طرح مورد بازبینی قرار می‌گرفت،ایرادات آن برطرف می شد احتمال موفقیت این پروژه بالا می‌رفت اما اکنون با کاهش درآمد نفتی و این وضعیت اقتصادی بعید می‌دانم این طرح به موفقیت برسد و هتل‌ها نیز حاضر شوند به مشتریان این کارت‌ها تخفیف دهند مگر در زمان‌هایی غیر از پیک سفر.

اروجی همچنین مرخصی کارمندان ادارات و سازمان‌های دولتی را در زمان‌هایی غیر از پیک سفر که سایر نهاد‌های اجتماعی در حال فعالیت هستند را غیر ممکن دانست و گفت: سیستم اداری یک سیستم یکپارچه است. چگونه می‌شود در روزهای کاری به کارمندان یک یا چند ارگان دولتی مرخصی دهیم در حالی که سایر نهادهای اجتماعی در حال فعالیت و نیازمند این ارگان‌ها هستند.

این کارشناس صنعت گردشگری اقدامات معاونت گردشگری سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری را تکرار مکررات خواند و اظهار کرد:برای همین این سازمان نتوانسته است توسعه‌ای در صنعت گردشگری بوجود آورد و آنچه که در رسانه‌ها از آن به عنوان بهبود صنعت گردشگری یاد می‌شود حاصل سیاست‌های مثبت خارجی دولت در عرصه بین‌المللی است و به هیچ عنوان از اقدامات این سازمان نیست.

وی با اشاره نقش مثبت بخش خصوصی در توسعه صنعت گردشگری بویژه گردشگری ارزان گفت: متاسفانه هر زمان با مسئولین سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری در مورد تقویت زیر ساخت‌های گردشگری صحبت می‌کنیم از کمبود درآمد و بودجه نالان‌اند در حالی که مسئولین این سازمان باید سعی در توجیه و جلب مشارکت بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در صنعت گردشگری کنند.

او اضافه کرد: در این صورت با ساخت هتل‌های ۲ و ۳ ستاره با کیفیت، کمپینگ‌ها، مراکز تفریحی ارزان قیمت،در نظر گرفتن مقاصد تازه سفر و استفاده از وسایل نقلیه عمومی با کیفیت سعی در ایجاد سفر ارزان قیمت بکنند وگرنه سفر کارت راهکار درستی برای این موضوع نیست.

به گزارش هنرنیوز: «سفر كارت ملی»، كارتی است بانكی، الكترونیكی و هوشمند كه پس از شارژ مبلغ معین، قابلیت استفاده از دستگاه‌های كارت خوانی (pos) نصب شده در مراكز گردشگری نظیر مراكز اقامتی، هتل‌ها، مهمانسراها و هتل‌ آپارتمان‌ها و برخی مراكز تفریحی و ورزشی و فروشگاه‌های صنایع دستی در سراسر كشور را با درجات مختلف دارد.
پیشینه طرح به بهمن ۸۵ باز می گرد که دولت برای برای ایجاد سفرهای ارزان قیمت در کشور تفاهم‌نامه‌های طرح "سفر كارت ملی" از سوی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با شركت سرمایه‌گذاری ایران‌گردی و جهانگردی به‌عنوان مجری طرح و بانك سپه به‌عنوان بانك عامل و صادركننده سفركارت به امضا رسید تا تیرماه ۸۶ واگذاری كارت‌ها برای كاركنان سازمان‌ها، ادارات و شركت‌های دولتی آغاز شود.
به گفته معاونان گردشگری دولت نهم از ابتدا قرار بود ۳۰ درصد از هزینه اقامت را دستگاه دولتی، ۳۰درصد را مركز اقامتی تحت عنوان تخفیف و ۴۰ درصد را خود كارمند دولت تقبل كند كه متأسفانه در آن زمان دستگاه‌های دولتی برای شارژ این كارت‌ها همكاری لازم را نداشتند و برای همین این کار موثر واقع نشد.


کد خبر: 78802

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcewv8f.jh8v7i9bbj.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com