سید جمال ساداتیان در گفتگو با هنرنیوز؛

پلیس از نقش و تاثیر اجتماعی سینما غافل شده است

28 خرداد 1391 ساعت 11:09

سید جمال ساداتیان تهیه کننده سینما گفت: پلیس همیشه فرهنگ سازی در خصوص مسائل و معضلات اجتماعی را به عنوان شعار سرلوحه برنامه های خود قرار داده و از این نکته به نظرم غافل شده که سینما می تواند نقش مهم و به سزایی در تاثیرات فرهنگی و اجتماعی داشته باشد. درآثار تصویری و به خصوص فیلم سریال به نظرم بهتر می توان مشکلات و گرفتاریهای اجتماعی را به مردم آموزش داد و از این ابزار نهایت استفاده را برای راهنمایی مردم انجام داد.


سید جمال ساداتیان تهیه کننده سینما در گفتگو با خبرنگار سينمایی هنرنیوز اظهار داشت: مقام معظم رهبری به کرات در خصوص تاثیرات امر به معروف و نهی از منکر فرمودند و همه سازمان ها و دستگاه های عالی کشورمان را به تابعیت از قانون فرا خوانده اند. بنابراین نباید هیچ یک از دستگاه های دولتی فرا قانونی عمل کنند که این باعث مشکلات فراوانی برای دیگر نهاد های می شود .
وی افزود: نباید یک دستگاهی با مداخله در کار دستگاه فرهنگی مثل سینما باعث مشکلات و زیانهای فراوانی برای سینما شود. بالاخره اجازه تفکیک وظایف برای همه نهاد تعریف شده و امیدوارم مسایلی که این روزها برای سینما به عنوان رسانه ای قدرتمند به وجود آمده، ختم به خیر شود و موضع گیری های منطقی هم در این خصوص انجام  تا  همه مشکلات حل شوند. چون همواره سینما مورد توجه همه ارگان ها و دستگاه ها و مردم بوده است و ما هم به دوستان هنرمندمان همیشه توصیه کردیم که در انظار عمومی حرکت و یا کاری نکنند که خدایی ناکرده به شنونات اسلامی خدشه ای وارد شود.
ساداتیان با اشاره به تاثیرگذاری قدرتمند سینما در زندگی امروز اضافه کرد: سینما امروزه یکی از قدرتمندترین ابزارهای جهانی در همه شنونات زندگی اعم از اجتماعی ، فرهنگی ، اقتصادی و... است و بسیار تاثیرگذار است . به نوعی ابزار خوبی هم برای حرف زدن هست به نوعی علاوه بر اینکه سینما همه هنرهای دیگر را هم در درون خود دارد می تواند به خوبی به معضلات اجتماعی، زندگی شهر نشینی و فرهنگی نیز بپردازد. ما در متون ۴ تا ۵ هزار ساله گذشته خوانده ایم که تئاتر قدیمی ترین ابزار برای تاثیرگذاری فرهنگی در یک جامعه بوده است و به نظرم امروزه سینما به عنوان یک تکنولوژی و ابزار برتر وظیفه تئاتر را هم بردوش می کشد و این نشان دهنده این نکته مهم است که سینما در فرهنگ سازی و آگاهی بخشی یک جامعه می تواند نقش به سزایی را ایفا کند و هنری است که مردم آن را دوست دارند و  برخورده های قهری با این هنر می تواند لطمات جبران ناپذیری بر پیکره این هنر مردمی مهم داشته باشد.
وی اضافه کرد: پلیس همیشه فرهنگ سازی در خصوص مسائل و معضلات اجتماعی را به عنوان شعار سرلوحه برنامه های خود قرار داده و از این نکته به نظرم غافل شده که سینما می تواند نقش مهم و به سزایی در تاثیرات فرهنگی و اجتماعی  داشته باشد. درآثار تصویری و به خصوص فیلم سریال به نظرم بهتر می توان مشکلات و گرفتاریهای اجتماعی را به مردم آموزش داد و از این ابزار نهایت استفاده را برای راهنمایی مردم انجام داد؛ به نوعی با ساخت آثار سینمایی می توان سطح آگاهی مردم و جامعه را در خصوص معضلات فرهنگی و اجتماعی ارتقا داد.
تهیه کننده «چهارشنبه سوری» تاکید کرد: به نظرم مشکلاتی که در اکران عید نوروز برخی ها از جمله حوزه هنری و شهرداری به آن دامن زدند باعث شده که ما بحث ریزش مخاطب را امروز به عنوان بزرگترین مشکل سینما داشته باشیم و باید از ابراز های که بتواند دوباره مخاطب را به سینماها بکشاند استفاده کنیم و بتوانیم شرایط مطلوبی برای سینما و در نهایت اعتماد مردم به سینما فراهم کنیم و سر و سامانی به وضعیت سینما بدهیم. طبیعتا وقتی در مورد موضوعی مثل سینما جامعه ملتهب باشد همه به سینما توجه نشان می دهند و اگر خود هنرمندان به این هنر توجه نداشته باشند مانند پدر و مادری که به فرزندشان توجه ندارند نتیجه بی توجهی آنها باعث اثرات نامطلوبی برای زندگی فرزندشان می شود و در سینماهم باید به نظرم توجه ویژه ای به مخاطب شود و مردم دوست دارند زندگی خودشان را بر پرده سینماها ببینند و این هیچ اشکالی ندارد.
وی تصریح کرد: متاسفانه مشکلات و التهابات اول سال باعث شد که مردم کمتر به سینما توجه نشان دهند و این بدان معناست که مردم گفتند فعلا به سینما نمی رویم تا این مشکلات درون گروهی سینمایی ها با یکدیگر تمام شود و آنها با یکدیگر آشتی کنند و به نظرم مردم اصلا با فیلم ها مشکلی نداشتند و همیشه از فیلم ها ی خوب با کیفیت استقبال کردند . در حوزه تلویزیون هم ما این روزها همین مشکل کمبود مخاطب را داریم. در صورتی که تلویزیون رسانه ای است که در خانه ها بدون کترین هزینه ای فیلم و سریال برای مردم پخش می کند اما مردم اگر اثری نتواند آنها را جذب کند به آن نگاه نمی کنند. پس ریزش مخاطب مختص سینما نبوده است .
این تهیه کننده سینما خاطرنشان کرد: مردم دوست دارند سرنوشت و بخشی از زندگی شامل شکست ها و پیروزی ها و آرزوهای خودشان را بر پرده سینما ببینند و استقبال از فیلم های اجتماعی امسال هم نشان داد که مردم آثار اجتماعی را دوست دارند و نقاط مثبت و منفی زندگی خود را مورد نقد و بررسی قرار دهند . در واقع برخی از فیلم ها ساخته می شوند و مردم (مخاطب) از ۰ تا ۱۰۰ زندگی خود را در آنها می بینند . پس چه بهتر که ارگان های مختلف به جای اینکه بر مشکلات سینما بیافزایند از این قدرت و تاثیرگذاری سینما برای اهداف سازمانی خودشان استفاده کنند و سینما را به عنوان یک رسانه تاثیرگذار بین المللی قبول داشته باشند و همه چیز را در ظاهر نبنند و کمی هم با تدبیر و تعمل به این هنرتاثیرگذار اجتماعی نگاه کنند. که مردم آن را به عنوان یک تفریح سالم همیشه دوست دارند.


کد خبر: 42252

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdceww8e.jh8wni9bbj.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com