حبیب الله بهمنی در گفتگو با هنرنیوز:

مضامین مذهبی در سینما مهجورند

3 دی 1392 ساعت 11:33

یک کارگردان سینمای ایران گفت: هنوز مضامین مذهبی در سینمای ایران نتوانسته ارتباط موفقی را با جامعه مذهبی و دین مدار کشور برقرار کند و این نوع مضامین همچنان در مهجوریت قرار دارند.


حبیب الله بهمنی کارگردان سینمای ایران در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز در مورد ساخت فیلم های مذهبی و عاشورایی افزود: اگر چه مردم ما عاشق اهل بیت و سید الشهدا (ع) هستند و به صورت خود جوش مراسم ها و هیات های مذهبی در کوچه و بازار به راه می اندازند که اوج آن در روزهای تاسوعا، عاشورا و روز اربعین حسینی است اما همین مردم هنگامی که فیلمی با مضامین مذهبی و نهضت عاشورایی در سینما ساخته می شود به همان اندازه که در مراسم های عزاداری شرکت می کنند به دیدن این فیلم ها در سینماها نمی روند. به عنوان مثال فیلمی مثل «روز واقعه» که یک فیلم خوب در زمینه عاشورا است چند نفر از مردم این فیلم را در سینماها دیده اند؟. شاید آن را در تلویزیون دیده باشند اما آیا به همان اندازه این فیلم را در سینماها دیده اند؟
وی با بیان اینکه هنوز مضامین مذهبی در سینمای ایران نتوانسته ارتباط موفقی با جامعه مذهبی و دین مدار کشور برقرار کند و این نوع مضامین همچنان در مهجوریت قرار دارند اضافه کرد: باید مدیران کلان سینمایی با توجه به اینکه امکانات لازم و بودجه های کافی در اختیار دارند به سمت ساخت فیلم هایی با مضامین دینی و عاشورایی بروند به طوری که ما هر ساله شاهد حداقل یکی دو تا فیلم خوب در این زمینه باشیم.
کارگردان فیلم سینمایی «سیب و سلما» تصریح کرد: معتقدم مدیران ما به اندازه کافی، اختیارات و امکانات لازم و همچنین بودجه برای ساخت فیلم های دینی و مذهبی در اختیار داشتند.اما آنچه که مانع شده تا آنان در این مورد خیلی فعالانه عمل نکنند اعتقاد و باور به این مطلب بوده که سینما نمی تواند ارتباط مثبت و موفقیت آمیزی با مخاطبین دین مدار برقرار کند. به نظر می رسد این باور در همه دوره ها در مدیران وجود داشته است.
حبیب الله بهمنی ادامه داد: با وجودی که مدیران سینمایی بارها تمایل خود را به ساخت پروژه های میلیاردی و فاخر در ژانرهای غیر مذهبی و دینی نشان دادند اما سوال این است که چرا تا حالا همان همتی را که برای ساخت فیلم های غیر مذهبی گذاشتند را برای ساخت فیلم هایمذهبی و دینی اختصاص نداده اید؟
کارگردان فیلم سینمایی« شب کایتها» اظهار داشت: یکی از فاکتور های ساخت فیلم های دینی و مذهبی برای اینکه این فیلم ها بتوانند قابلیت نمایش در سطح جامعه اسلامی و بین الملل را داشته باشند این است که ما باید در این فیلم ها از سخنان و تصاویر تفرقه انگیز پرهیز کنیم و بر روی نقاط مشترک که نقطه پیوند و وحدت جوامع دینی محسوب می شود تاکید کنیم. با وجودی که تفرقه های مذهبی و گرایش های متفاوت دینی در برخی سرزمین ها وجود دارند.اما جوامع بزرگ اسلامی، حول محور اساسی خود که همان توحید و اصول است وحدت دارند و فیلمساز مذهبی باید بر روی همان اصول مانور بدهد تا بتواند با دنیا و حتی فراتر از جامعه بین الملل اسلامی یعنی با جامعه جهانی دین مدار هم ارتباط برقرار کند.ما حتی می توانیم خارج از حوزه اسلام یعنی در ادیان دیگری که ادیان ابراهیمی محسوب می شوند و بر محور توحید شکل گرفتند تمرکز کنیم و آنان را هم مخاطبین فیلم های خودمان قلمداد کنیم.
این کارگردان سینمای ایران اظهار داشت : ما باید حوزه های مورد نظر خودمان را در سطح دنیا به شکل تخصصی تر تعریف کنیم و برای آنان دست به تولید فیلم بزنیم. ما می توانیم با انتخاب مخاطب و مطابق با نیازها و سیاست های وحدت گرایانه که در نهاد انقلاب اسلامی ایران وجود دارد در این زمینه ها وارد عمل شویم و فیلم تولید کنیم و با مخاطبین مشخص شده ارتباط برقرار کنیم.ما اجازه نداریم بدون کارشناسی و به اصطلاح دیمی، فیلمی مذهبی با موضوع درون گروهی و تنش زا بسازیم و بعد انتظار داشته باشیم آن را در سطح دنیا اکران کنیم.حتما این نوع مضامین موجب تفرقه و درگیری خواهد شد.
حبیب الله بهمنی گفت: اگر می خواهیم برای جهان و برای جوامع بین الملل اسلامی فیلم مذهبی بسازیم بایستی حتما به نقاط وحدت تکیه کنیم و از مضامین حساس برانگیز دوری کنیم.


کد خبر: 67282

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdceww8p.jh8fvi9bbj.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com