عربستان سایت های باستانیش را به روی گردشگران بازمیکند
گشایش اولین اثر ثبت شده سعودی در یونسکو به روی گردشگران
خبرگزاری ميراث فرهنگی , 23 مهر 1391 ساعت 16:52
شهر باستانی « مدین صالح» یا سایت باستان شناسی«الهجر » عربستان سعودی اولین اثر ثبت شده این کشو ردر فهرست میراث جهانی یونسکو که پیش از این محدودیتهای شدید برای بازدید از آن وجود داشت، به تدریج به روی گردشگران باز میشود.
به گزارش هنرنیوز، شهر باستانی " مدین صالح" یا سایت باستان شناسی"الهجر " عربستان سعودی با مقبرههای کنده شده در دل کوههای قرمز رنگ به تدریج به روی گردشگران باز میشود.
این شهر باستانی که قدمت آن به قرن دوم قبل از میلاد باز میگردد، یک سایت باستانی متعلق به "تمدن نبطیه "است که به عنوان" مدین صالح" نیز در میان عربها شهرت دارد.
این شهر باستانی مدت دراز از سوی شاهان محافظه کار سعودی از دید گردشگران خارجی پنهان نگاه داشته شده بود، اما اخیرا درهای خود را به روی برخی گردشگران و باستانشناسان باز کردهاست.
مدین صالح در ۳۲۰ کیلومتری شهر مقدس مدینه قرار دارد و به گفته یونسکو دارای ۱۱۱ آرامگاه و مقبره است که بیشتر آنها با انواع تزیینات ، نقشهای دیواری بر روی غارها و حتی برخی کتیبههای مربوط به دوران ماقبل تمدن نبطیه آراسته شده است. همچنین دارای چاههای آب با طراحیهای پیچیده است که نمونههای ابتدایی از معماری و نبوغ تمدن نبطیه در فناوری هیدرولیک به شمار میرود.
به گزارش خبرگزاری فرانسه مقامات سعودی تا کنون نسبت به حضور باستان شناسان دراین محوطه محتاطانه برخورد کردهاند از بیم آن که بررسیهای علمی دراین سایت ویافتههای بدست آمده از ویرانههای به جا مانده از آن سبب شود تمدنهای پیش از اسلامی که زمانی در اوج رونق خود بودند، کانون توجه عموم قرار بگیرند.
به هر روی درسالهای اخیر مقامات سعودی به طور فزایندهای با مدارا و تسامح نسبت به کنجکاویهای عمومی درباره این محوطه برخورد میکنند . مدین صالح که به عنوان بزرگترین و سالمترین محوطه تمدنهای نبطیه درکنار جنوب "پترا" در اردن به شمار میآید، نخستین اثر باستانی است که از سوی عربستان سعودی در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده است.
مدین صالح در ۳۲۰ کیلومتری شهر مقدس مدینه قرار دارد و به گفته یونسکو دارای ۱۱۱ آرامگاه و مقبره است که بیشتر آنها با انواع تزیینات ، نقشهای دیواری بر روی غارها و حتی برخی کتیبههای مربوط به دوران ماقبل تمدن نبطیه آراسته شده است.
همچنین دارای چاههای آب با طراحیهای پیچیده است که نمونههای ابتدایی از معماری و نبوغ تمدن نبطیه در فناوری هیدرولیک به شمار میرود.
نبطیان نخستین سکنه این منطقه در قرن دوم پیش از میلاد و تمدنی باستانی بودهاند که قدمت آنها به قرن هشتم پیش از میلاد درکشورهای منطقه شرق خاورمیانه ازجمله لبنان، سوریه و اردن باز میگردد . این تمدن در دوره ای نیز تا صحرای سینا در مصر پیشروی کرده بود.
تمدن و ساکنان نبطیه در سال های ۱۰۶ میلادی توسط امپراتور روم فروپاشید اما تاقبل از آن بر دنیای تجارت و جادههای ادویه در دوران قبل از اسلام تسلط داشتند.
در سال ۲۰۰۷ به دلیل سخت گیری مقامات سعودی سه شهروند فرانسوی که در حال بازگشت از این محوطه بودند، کشته شدند و هرچند هیچ گروهی مسئولیت این قتل را برعهده نگرفت، اما مقامات سعودی آن را به ستیزه جویان القاعده نسبت دادند.
این سایت درحال حاضر ۴۰ هزار بازدید کننده در سال دارد که عمدتا از شهروندان سعودی و عرب هستند. د ر این محوطه دو موزه نیز هست که یکی مربوط به آثار راه آهن حجاز است که توسط عثمانیها اوایل قرن ۲۰ ساخته شد وموزه دوم مربوط به مسیرهای زیارتی به شهر مکه است.
د ر حال حاضر تیم کوچکی از باستانشناسان فرانسوی دراین سایت باستانی مشغول کار برای درک بهتر و حفاظت از این بخش از تاریخ دنیای کهن است.
برخی گردشگران عرب در بازگشت ازاین سایت به خبرگزاری فرانس پرس گفته اند که از عظمت این آثار شوکه شدهاند.
کد خبر: 47923
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcexo8e.jh8fwi9bbj.html