نگاهی به یک برنامه تلویزیونی؛
«حباب» و آگاهی بخشی نسبت به اعتیاد
9 مرداد 1391 ساعت 13:07
اعتیاد یکی از اصلیترین چالشها و نگرانیهای خانوادهها و دولتهای امروزی است . معضلی که علاوه بر تبعات و آسیبهای جبران ناپذیر مادی و معنوی بر فرد معتاد و خانواده اش، بر پیکره ی یک جامعه در حال رشد و نیازمند به نیروی کار و استعدادهای جوان هم اثرات مخرب و زیانهای کثیری بر جای میگذارد.
بر همین اساس یکی از عمدهترین مسائلی که طی چند سال اخیر بسیار مورد توجه متخصّصین امور نوجوانان و جوانان و خصوصا قشر دانش آموز بوده است، تحویل افرادی به جامعه بوده که از هر حیث و نظر پاک و آینده سازانی به دور از هر گونه آلودگی باشند. لکن خیلی از معضلات اجتماعی وجود دارد که جوامع بشری را تهدید میکند از آنجا که بسیاری از افراد به علت وفور معضلات در جوامع مختلف از این موارد نمیتوانند دور باشند آرامآرام با مساعد شدن زمینه به سمت معضلات کشیده میشوند. یکی از این معضلات پدیده مواد مخدّر است. مواد مخدّر باعث استثمار افراد جوامع است چرا که از مشخصات بارز فرد معتاد تسلیم پذیری، ناتوانی، سستی و بی تفاوتی در مقابل مسائل اجتماعی و فردی و خانوادگی و اقدام به هر عمل ناپسند و زشت ( مثل: خودفروشی، تقلب،خیانت و... ) است و مواد مخدّر در جامعه نیز زندگی میلیونها انسان بی گناه را ویران ساخته و قشر عظیمی از نیروی کار جوامع را به خود مشغول میدارد. لذا پرداختن و توجه کافی به مقوله اعتیاد بهخصوص در سنین پایین تر ( با توجه به کاهش سن اعتیاد) از ضروریات و اولویتهای نهادهای فرهنگی و دستگاههای تاثیر گذار همچون صدا و سیما است .
برنامه «حباب» کاری از گروه اجتماعی شبکه دو سیما و البته اخیرا از شبکه یک سیما است که تا کنون در قالب چند سری برنامه، برنامههای زیادی با همین موضوع برای مخاطبین تدارک دیده است. در سری سوم این برنامه مستند که با همکاری ستاد مبارزه با مواد مخدر در ۵۰ قسمت ۴۵ دقیقهای تهیه میشود رده سنی ۱۴ تا ۱۸ سال در نظر گرفته شده و به مشکلات آنها پرداخته میشود .
سریهای گذشته این برنامه به بحث درمان اختصاص داشته است و مشكلات این حوزه از معضل اعتیاد مورد بررسي قرار مي گرفت، اما در سري سوم به پيشگيري پرداخته میشود . در واقع «خانواده سالم» محور جدید برنامه حباب است با این رویکرد كه والدين چگونه ميتوانند فرزندان خود را در مقابل اتفاقات و آسيبهاي اجتماعي حفظ كنند. این موضوع از آن جهت اهمیت بیشتری مییابد که ریشه بسیاری از گرفتاریهای دام اعتیاد شیوههای تربیتی غلط و برخوردهای ناصحیح و غیر اصولی خانوادهها با فرزندان است و لذا آموزش خانوادهها با هدف پیشگیری بسیار منطقی و ضروری به نظر می رسد .
اين برنامه قرار است روزهاي چهارشنبه و يكشنبه ساعت ۱۹ و ۳۰ دقيقه تا ۲۰ و ۱۵ دقيقه به تهیه کنندگی سید امیرحسین سیدی به صورت زنده روي آنتن شبكه يك برود . مجري ـ كارشناس این برنامه هم حامد اختياري است. «حباب» با بهره گیری از کارشناسان زبده و نیز از منظرهای مختلف فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و ... مسئله فرو رفتن در ورطه نابودی در نتیجه استفاده از مواد مخدر را به تصویر می کشد و مخاطبان هر هفته شاهد پخش مقولههای متفاوت و کارشناسانه پیرامون اعتیاد به عنوان موضوع و مبحث کلی برنامه خواهند بود.
به زعم بسیاری از متخصصین و کارشناسان مهم ترین شیوههای پیشگیری از اعتیاد جوانان عبارتند از انجام کارهای فرهنگی، آگاه کردن خانوادهها و همه ی جامعه از خطرات و مضرّات مواد مخدّر برای تغییر نگرش نسبت به مواد مخدر و تقویت نگرش منفی به آن است که در برنامه حباب میتوان این سناریو را به وضوح مشاهده کرد. یعنی جهت گیری به سمت تغییر نگرش افراد جامعه نسبت به مواد مخدر و آگاهی بخشی به خانوادهها برای پیشگیری از بلای خانمان سوز اعتیاد .
بر اساس آنچه در بالا گفته شد لزوم توجه رسانه ی ملی به عنوان یک مرکز نشر عظیم فرهنگی و اجتماعی به مقوله ی اعتیاد بسیار احساس می شود و برنامه ی حباب تلاشی است در همین راستا که البته توانسته است گفتنیها و ضروریات زیادی را بازگو نماید و در حوزه ی اعتیاد موثر و مفید واقع شود.
یادداشت: مرتضی بهنام فر
کد خبر: 44223
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcexw8e.jh8ewi9bbj.html