حسن اسدی در گفتگو با هنرنیوز:
برای جهانی شدن باید حرف جهانی هم داشته باشیم
3 اسفند 1392 ساعت 11:01
حسن اسدی گفت: برای جهانی شدن سینمای مان باید تلاشهای زیادی کنیم البته این را باید بگویم که سینماگران ما در این مسیر قرار گرقتهاند که باید مورد حمایت هم قرار بگیرند و البته باید حرفهای جهانی هم برای زدن داشته باشیم. سینمای ما نیاز به امکانات بیشتری دارد.
حسن اسدی در گفتگو با هنرنیوز در ارتباط با آخرین فیلم سینمایی که ایشان بازی کردهاند گفت: من فیلم سینمایی «فرار از پرواز» را به کارگردانی علی کرامتی کار کرده ام که در دوم بهمن ماه هم یک اکران خصوصی در خانه هنرمندان داشته ایم.
اسدی در پاسخ به سوال خبرنگار سینمایی هنرنیوز مبنی بر اینکه به تازگی داوری سی و دومین جشنواره بین المللی را پشت سر گذاشتهایم به نظر شما داوری چگونه باید انجام شود، گفت: داوری باید منصفانه باشد و بر اساس معیارهای جهانی صورت بگیرد تا حق هنرمند هم حفظ شود و کسی نباید بر اساس معیارهای شخصی قضاوت کند قضاوت و داوری جزو مشکلترین مواردی است که در برخی موارد به عهده بشر گذاشته شده است. البته مسائل بومی هم نباید نادیده گرفته شود مثلاً در قضاوت و داوری آن فردی که در آنجایگاه قرار گرفته است باید به مسائل بومی که در آن اثر هنری هنرمند اشاره داشته است شناخت داشته باشد.
وی در ارتباط با اینکه آیا سینمای ما جهانی است و آیا ما در این راستا قرار گرفتهایم گفت: ما آنقدری که نقدینگی لازم داریم تا خودمان را به معیارهای جهانی نزدیک کنیم در سینمایمان نداریم بالاخره برای پیشرفت باید تکنیکها و ابزارهای خودمان را نیز افزایش دهیم و به روز کنیم متاسفانه خیلی به این قسمت توجه نمیکنیم. ما باید بدانیم ساختن یک فیلم سینمایی هزینه هنگفتی دارد و به همین مقدار هم میتواند برد فراوانی برای فرهنگ ما داشته باشد و در سطح وسیعی آن مطالبی را که ما میخواهیم به جهانیان برساند.
اسدی در ادامه افزود: ما هنوز گرفتار این فکر ابتدایی هستیم که مثلاً فلان کار را با دو زار ارزانتر تمام کنیم. هزینه کم کردن به خودی خود ایراد نیست اما باید برای هر مولفهای هزینهای را در نظر بگیریم. فیلم مانند یک درخت در باغ است که باید به موقع به آن آب برسانیم و آن را حرص کنیم. اگر هزینهای که برای یک فیلم در نظر گرفته شده است به درستی انجام گیرد قطعاً برد خواهد داشت و هزینه حتماً بر میگردد. نباید ابتدایی فکر کنیم و فقط به فکر گیشه باشیم این قطعاً راه موفقیت در سینما نیست.
این هنرمند در ادامه گفت: ما باید برای جهانی شدن سینمایمان ابتدا حرفهای جهانی داشته باشیم و موضوعات مشترک مان را با آنها پیدا کنیم البته در کنار آن باید به معیارهای جهانی هم به لحاظ امکانات و تکنیک نیز برسیم. باید فیلمهایی بسازیم که فردی که در آفریقا زندگی میند و فرد دیگری در سوی دیگری از جهان فیلم ما را بفهمد و بنشیند آن را نگاه کند البته جذابیتهایی را که باید در ساختن یک فیلم خوب در نظر بگیریم نباید فراموش کنیم. ما میتوانیم با زبان سینما یک زبان مشترک بین خودمان و آنها ایجاد کنیم. ابتداخودمان باید با زبان سینمای جهانی بیشتر آشنا بشویم و بدانیم که چه چیزی میخواهد سپس با آن زبان حرف بزنیم تا سینمایمان فراگیر بشود.
بازیگر مجموعه «زیر زمین» گفت: البته این را باید بگویم که ما ابتدای این مسیر هم نیستیم از آثارمان مشخص است که شروع کردیم و در مسیر هم قرار گرفتهایم منتهی باید تلاشمان تداوم داشته باشد و دائماً خودمان را رسد کنیم. سینماگران م به سینمای جهان راه کردهاند و شناخته شده اند و ما باید از آنها حمایت کنیم.
اسدی درباره این موضوع که جوانها و پیشکسوتها در این عرصه چه کمکی میتواننند به هم کنند، گفت: همیشه جوانترها و پیشکسوتها با هم چالشهایی را داشتهاند جوانها در برخی موارد معتقد هستند که بزرگتر ها دیگر حرف آنها را متوجه نمیشوند و گاهی هم پیشکسوتها فکر میکنند که جوانها چیزهای زیادی نمیدانند این تقابل شاید خودش این دو گروه را به هم نزدیکتر کند. خوب است که جوانها در سینما حرف خودشان را بزنند و قطعاً هر جوانی حرف تازه و نوعی خواهد داشت و کم و کاستیها و ناپختگیهای کارش را میتواند با پیشکسوتان در میان بگذارد و با شنیدن حرف آنها مسیر خود را درستتر پیش بَرد و گامهای قوی تری در راستای کاری که میخواهد انجام دهد بر دارد.
کد خبر: 69253
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcexw8p.jh8oni9bbj.html
هنر نیوز
http://www.honarnews.com