آنچه در اختتامیهی تئاتر فجر گفته شد+ عکس
13 بهمن 1394 ساعت 11:51
در اختتامیه سی و چهارمین جشنوارهی بین المللی تئاتر فجر برخی از برگزیدگان پس از دریافت جوایزشان سخنانی را مطرح کردند.
به گزارش هنرنیوز؛در بخش اهدای جوایز مسابقه ملی، سعید ذهنی سازنده موسیقی نمایش «ترور» که در این بخش برگزیده تندیس جشنواره و دیپلم افتخار شد، گفت: امروز که مقابل آقای جنتی ایستادهام، چهارمین باری است که در مقابل وزیر ارشاد کشورم صحبت میکنم. بارها از مرکز هنرهای نمایشی و آقایان وزیر خواهش کردم که از موسیقی تئاتر هم مانند موسیقی فیلم حمایت شود و همان طور که موسیقی فیلم بیرون میآید، موسیقی تئاتر هم به گوش همگان برسد.
سکوت و احترام برای مصطفی اسلامیه
سعید خاکی که جایزه یک بخش دیگر را اهدا میکرد، در سخنانی کوتاه گفت: تقاضا میکنم امشب به پاسداشت یکی از کوشاترین انسانهایی که امروز در بین ما نیست یک دقیقه سکوت کنید. به احترام مصطفی اسلامیه.
اظهارات گلاب آدینه دربارهی معتمدآریا
در ادامهی این مراسم که ۱۲ بهمن ماه در تالار وحدت برگزار میشد، گلاب آدینه از داوران بخش مسابقه ملی که برای اهدای جایزه بهترین بازیگری مرد به صحنه آمده بود در سخنانی مطرح کرد: همانطور که نگرانی من هم بود، داوران این بخش به دور از هرگونه ملاحظات سیاسی، قومی، رسانهای دست به انتخاب زدند. من مراتب احترام و عشق عمیق خودم را به تمامی بازیگرانی که در این جشنواره شرکت داشتند و با هر بار به صحنه آمدن زنده شدند و جان خود را تقدیم به تماشاچیان کردند، تقدیم می کنم.
این هنرمند همچنین در ادامه با اشاره به مساله ایجاد شده برای فاطمه معتمد آریا خطاب به او گفت: خانم معتمد آریا، عزیز، اهانت به شما ما را غمگین و محبوبیت شما را نزد همگان چند صد برابر کرد، که این سخنان با تشویق گرم حاضرین همراه شد.
بهرنگ علوی نیز که برای بازی در نمایش «زبان اصلی» تقدیر شد بعد از دریافت جایزه اش گفت: این جایزه اولین تقدیر و جایزه زندگی ام است. پدر من فرهنگی بود و همیشه دوست داشت من دکتر یا مهندس شوم. از پدر و مادر عذرخواهی می کنم اما برای حمایتشان هم سپاسگزارم.
او هنگام پایین رفتن گفت که بهتر است من زودتر پایین بروم تا باران و نوید هم روی سن بیایند و جایزه شان را بگیرند ولی برخلاف انتظار وی باران کوثری و نوید محمدزاده برگزیده بخش های بازیگری در بخش مسابقه بین الملل نشدند.
نسیم ادبی هم که تقدیر بازیگری برای حضور در نمایش «هتلی ها» را دریافت کرده بود، در سخنانی کوتاه گفت: خوشحالم که سال ها به عنوان نامزد جشنواره معرفی می شدم و حالا هم که تقدیر شدم اما به هرحال از هیات داروان و گروه نمایش تشکر می کنم.
ساناز بیان بعد از دریافت جایزه بهترین نمایشنامه برای نگارش «هتلی ها» جایزه اش را به پسر یک و نیم ساله اش بامداد آذرنگ تقدیم کرد و گفت امیدورام او روزی حرف های مرا بشنود.
وقتی کارگردان «ترور» معترض میشود و به شایعات پاسخ میدهد
حمیدرضا نعیمی کارگردان نمایش «ترور» که لوح تقدیر کارگردانی مسابقه ملی را دریافت کرد، پس از گرفتن جایزهاش از دست قطب الدین صادقی اظهار کرد: امروز که جایزهام را از دست قطب الدین صادقی می گیرم، کسی که تئاتر ایران مدیون اوست، می گویم که ای کاش تقدیر نمیشدم، هرچند که حرفهای زیادی دارم.
او خطاب به حاضرین و وزیر ارشاد ادامه داد: امشب میخواهم بگویم که حالمان خیلی بد است. ۸ سال رنجآور را در تئاتر گذراندهایم تا به دولتی که شعارش فرهنگ و هنر بوده است برسیم ولی تاکنون هیچ اتفاقی برای فرهنگ و تئاتر کشورمان نیفتاده است چه زمانی که قیمت نفت ۱۰۰ دلار بود، چه الان که به ۲۰ دلار رسیده است حتی یک دلار آن هم برای تئاتر هزینه نشده است. من از آقای وزیر و نمایندگان مجلسی که اینجا نشستهاند، میخواهم که سخنان ما را بشنوند. من نمیتوانم این دردهای تئاتریها را ببینم و حرفی نزنم.
او اضافه کرد: همچنین تئاتر شهرستان نیز دارد از پا میافتد. تمامی بچههای شهرستان دارند خون گریه میکنند، ولی هیچ اتفاقی برایشان نمیافتد. من از آقای شفیعی که بهترین گزینه برای ریاست اداره کل هنرهای نمایشی است، تشکر میکنم و از او سپاسگذارم ولی این خواهش را هم از ایشان دارم که تمام قولهایی که دادند را به انجام برسانند.
نعیمی در ادامه مطرح کرد: ما رعیت مسئولین نیستیم، قرار است که ما به مسئولین بگوییم که دردها کجا هستند و آنها به دردها و زخمهای ما برسند ولی الان دیگر کارد به استخوان ما رسیده است.
او در ادامه اظهار کرد: من از مسئولین خواهش میکنم که گروههای تئاتری را به رسمیت بشناسند و با آنها جلساتی بگذارند و از آنها بخواهند که مشاوره و راهنماییهایی به آنها بدهند، ولی فقط منت است که بر سر هنرمندان میگذارند. لطفا ما را بُکشید و از شرمندگی جلوی تماشاچیان و خانوادههایمان که ذره ذره ما را میکشد نجات دهید.
کارگردان نمایش «ترور» در بخش دیگری از سخنانش به حمایت نشدن از تولید نمایشی که به سفارش وزارت ارشاد و در مورد امام رضا (ع) بود، اشاره کرد و گفت: برخلاف آنچه به من قول حمایت برای این پروژه سنگین را دادند، هیچ حمایتی از من صورت نگرفت و از دوستان میخواهم که پشت سر من شایعهای برای گرفتن بودجهای از اداره کل هنرهای نمایشی نسازند.
وقتی آذرنگ به نعیمی معترض میشود
حمیدرضا آذرنگ در میان صحبتهای نعیمی از میان حاضرین ایستاد و در سخنانی بلند خطاب به نعیمی گفت: ما را کوچک نکن، ما گدا نیستیم پادشاهیم، قد آنها به ارتفاع ما نمیرسد.
سپس قطب الدین صادقی هم در جملاتی مطرح کرد: من فقط میخواهم بگویم که دشواریها همیشه بخشی از زندگی بوده است و از شما میخواهم که سه چیز را فراموش نکنید، صبر و استقامت، کار و خلاقیت، ایمان و عشقتان به این هنر.
مراسم اختتامیهی سی و چهارمین جشنواره تئاتر فجر با اهدای جوایز بخش بینالملل به پایان رسید، در این بخش هنرمندانی همچون اسماعیل خلج ، هرمز هدایت، استفان اشمیت و مسعود رایگان برای اهدای جوایز روی سن حاضر شدند.
درخواست کارگردان «ازدواج آقای می سی سی پی»
احسان فلاحتپیشه پس از دریافت جایزه خود از مسعود رایگان برای بخش طراحی لباس گفت: مفتخرم در جشنوارهای حضور دارم که بدون هیچ تعارفی به خاطر حضور سعید اسدی به شرکت در آن دلگرم شدم، البته نقدهای جدی به او دارم که بعدا خواهم گفت.
وی افزود: من این کاره نیستم و نمیدانم چرا چنین جایزهای به من میدهند، چون یک سری لباس از تاناکورا سر هم کردم که نتیجهاش آن چیزی شد که دیدید.
فلاحت پیشه کارگردان نمایش «ازدواج آقای می سیسیپی» همچنین گفت: از آقای اسدی عذرخواهی میکنم اما امیدوارم فضا را تلخ نکنم. اما نه آن قدر جوان هستم که بخواهم جویای نام باشم و نه آن قدر پیر که بخواهم عافیت طلبی بکنم، من به عنوان کارگردان و طراح نمایش «ازدواج آقای میسیسیپی» می خواهم از اتفاقی بگویم که بدون هماهنگی با من رخ داد و آن هم این بود که با دستوری از بالا بین دو اجرای نمایشم، گریم بازیگر زن نمایش تغییر کرد.
وی اظهار کرد: هیچ وزیر و وکیلی اجازه ندارد بدون خواست و دستور من در کارم دخالت کند و الان میخواهم حداقل آن فرد را به من معرفی کنید تا به خاطر دشنام هایی که به او دادهام عذرخواهی کنم.
جوایز بخشهای دیگر مراسم را هم هنرمندان داخلی و خارجی حاضر در اختتامیه از جمله رضا کیانیان، رویا تیموریان، مسعود دلخواه، فریندخت زاهدی و فرهاد ناظرزاده کرمانی به برگزیدگان اهدا کردند.
حضور غیرمنتظره رضا کیانیان برای اهدای جایزه بهترین بازیگر مرد بخش بین الملل یکی از نکات جالب توجه در مراسم اختتامیه شب گذشته بود. کیانیان جایزه بهترین بازیگر را که به لارس ادینگر بازیگر نمایش «هملت» تعلق گرفته بود اعلام کرد که نماینده ای از جانب این بازیگر به جای او جایزه اش را دریافت کرد.
سپس نماینده سفارت آلمان در ایران به نمایندگی از او روی سن حاضر شد بعد با سلام و احوال پرسی به زبان فارسی و گفتن اینکه فارسی اش زیاد خوب نیست به زبان انگلیسی خطاب به حضار گفت: لارس ادینگر به دلیل اینکه در برلین اجرا دارد نتوانست در این مراسم حاضر شود اما به من گفته که اجرا در ایران برایش خیلی بهتر از کشورهای دیگر بوده و از حضور در ایران بسیار لذت برده است.
بازیگر آلمانی جایزهاش را به تماشاگران ایرانی داد
او همچنین گفت: این بازیگر بسیار جذب تماشاگران ایرانی در طول اجرای «هملت» شده و جایزه خود را به تماشاگران متعلق دانست.
همچنین ایمان افشاریان که جایزه بخش کارگردانی را در این بخش دریافت کرد به دلیل حضور بر سر نمایش «اتاق ورونیکا» به کارگردانی رضا ثروتی در مراسم حضور نداشت که جایزه او را نورالدین حیدری ماهر دریافت کرد و نامهای را از او برای تشکر خواند.
رقم جوایز بخش بین الملل از ۱۰۰۰ تا ۳۰۰۰ دلار بود.
این مراسم که با اجرای مهدی سلوکی همراه بود، از همان ابتدا حاشیههایی را برای خود مجری به همراه داشت، چرا که او در ابتدای صحبت خود از حاضران پرسید که آیا او را تئاتری میدانند یا خیر؟! و میهمانان حاضر در مراسم نیز با صراحت هرچه تمامتر پاسخ منفی به او دادند و او هم با خنده و شوخی گفت که حداقل او را مخاطب تئاتر بدانند.
در بخشهایی از این مراسم کلیپ درگذشتگان اهالی تئاتر که در سال جاری در گذشتند نمایش داده شد که از جمله این هنرمندان به هما روستا، مصطفی عبدالهی ، احمد علامه دهر،بهرام ریحانی، علی عباد، امیر بختیاری، ولی الله مومنی و مصطفی اسلامیه که به تازگی دار فانی را وداع گفته است، می توان اشاره کرد.
همچنین به جز پخش کلیپی مربوط به دهه فجر، نماهنگی با صدای سینا حجازی و پخش ترانه ستاره او از دیگر بخشهای این مراسم بود که تعدادی از اهالی تئاتر به جای صدای سینا حجازی متن ترانه را میخواندند.
جواد عزتی به عنوان یکی از داوران بخش خیابانی هم در همان ابتدای مراسم به مبلغ کم جایزهها که ۸۰۰ هزار تومان بود با کنایه و شوخی واکنش نشان داد.
یکی دیگر از بخشهای برنامه درخواست یکی دو نفر از برگزیدگان بخش خیابانی بود که از حضار خواستند برای رشادتها سردار سلیمانی و محمدجواد ظریف کف بزنند.
در این راستا اصغر خلیلی نویسنده و طراح نمایش «فیگور» هم که جایزهای دریافت کرد، گفت: در یک ماه اخیر از سوی جشنوارههای زیادی دعوت شدهام که آن هم به دلیل فعالیتهای محمد جواد ظریف (وزیر امور خارجه) است که به واسطه حضور او در دنیا،آنها با فرهنگ ایرانی آشتی کردهاند.
در بخش دیگری از این مراسم که به دلیل طولانیشدن، بخشی از حاضران سالن را ترک کردند، از سه جلد کتاب فرهاد ناظرزاده با حضور مرادخانی، شفیعی، ناصربخت، اسدی و صالحپور رونمایی شد. این کتابها که به سفارش اداره کل هنرهای نمایشی حدود پنج سال قبل سفارش داده شده بود، در حوزه نمایشهای دینی و ایمانگرایی است.
ناظرزاده پس از اینکه تندیس و لوح تقدیری را دریافت کرد، در سخنانی با اشاره به نمایشهای دینی و ایمانگرایی، تاکید کرد که این کتابها حاصل ۲۰ سال کار است.
اجرای زنده علی زندوکیلی به همراه پیانو نوازی سامان احتشامی هم از دیگر بخشهای این مراسم بود.
جایزه ویژه هیات داوران هم به کمپانی تئاتری که نمایش «هملت» را به کارگردانی توماس اوسرمایر، اجرا کردند، به نمایندگی از این گروه رایزن فرهنگی آلمان در تهران اهدا شد.
کد خبر: 88333
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcexx8v.jh8vxi9bbj.html
هنر نیوز
http://www.honarnews.com