در نشست هم اندیشی مدیران دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری ایران اعلام شد:
سالانه کمتر از ۱۵۰ هزار توریست به ایران وارد میشوند
8 تير 1391 ساعت 21:44
یک استاد دانشگاه پیشنهاد داد:آژانسهای مسافرتی برای انجام تبلیغات در خارج از کشور مستحق دریافت ۸۰ درصد هزینهها از محل کمکهای دولتی هستند.
به گزارش هنرنیوز، زمانی که لادن تهرانی - سرپرست دفتر توسعه گردشگری در نشست هم اندیشی مدیران دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری ایران در پاسخ به پرسشی مبنی بر این که گردشگران از چه روش تبلیغی جذب ایران شدند، گفت: بر اساس فرم نظرسنجی بیشتر گردشگران با تکیه بر دانش شخصی خود این کار را کردند، که دکتر ناصر کرمی پژوهشگر و استاد دانشگاه اظهار کرد: پس عملا ما تبلیغاتی انجام ندادیم و بیشتر گردشگران فرهنگی بودند. میزان ورودی گردشگران به ایران در هر سال، رقمی زیر ۱۵۰ هزار نفر است.
آمار توریست صنعتی هم در ایران بسیار پایین است.
وی افزود: توریست صنعتی به اشخاصی گفته میشود که برای تغییر حال و هوا اقدام به سفر کرده و بوسیله تورها به کشور وارد می شوند.
کرمی در بخش دیگری از سخنان خود مبارزه با القائات منفی بر علیه ایران را یکی از مهمترین چالش های صنعت گردشگری ایران دانست و گفت: بزرگترین شبکههای خبری دنیا اخباری پخش میکنند که ایران را کشوری ناامن جلوه میدهد، بنابراین مقابله با این القائات کار بسیار دشواری است.
وی ادامه داد: برای مقابله با این روند نیاز به یک گروه منسجم برای تولید محتوای متناسب داریم.
این پژوهشگر متوسط ضریب امنیت در ایران را مشابه کشورهای اروپایی اعلام کرد و افزود: برای حل مشکل القائات منفی برعلیه ایران باید گروههای مرجع را به ایران دعوت کرد تا آنها اقدام به افکار سازی کنند.
وی با اشاره به پخش تبلیغات صنعت گردشگری ایران از شبکه بی بی سی بیان داشت: این مسئله عامل موثری در جذب گردشگری برای ایران بود.
کرمی تاکید کرد: تبلیغ برای امنیت ایران وظیفه حاکمیت است اما اینکه خدمات تور به گردشگران معرفی شود، جزء وظایف بخش خصوصی خواهد بود.
وی با اشاره به مشکل ساختاری قدیمی در سازمان میراث فرهنگی، گفت: این مشکل به مدیران فعلی ربطی ندارد و مشابه چنین مسئلهای در سازمان حفاظت محیط زیست نیز وجود دارد.
این استاد دانشگاه ادامه داد: در دهه ۴۰، سازمان حفاظت محیط زیست از یک اداره شکاربانی به ساختار سازمانی فعلی ارتقاء یافت اما در حال حاضر نیز عمده وظایف این سازمان به مدیریت ۱۰ درصد از زیستگاههای کشور که محل زندگی گونههای جانوری است، خلاصه شده است.
وی افزود: در مجموعه سازمان میراث فرهنگی نیز که در گذشته مرکز خدمات ایرانگری بوده، چنین مسئلهای رخ داده است.
کرمی اظهار داشت: در حال حاضر، کماکان مدیران سازمان میراث فرهنگی در چارچوب وظایف همان اداره خدمات گردشگری سخن میگویند.
وی در ادامه، گفت: در تمام دنیا ۵۰ درصد کار بازاریابی و تبلیغات به عهده سازمانهای متولی گردشگری است.
این پژوهشگر افزود: در ایران کار بازاریابی به یک اداره در سازمان میراث فرهنگی که وظایف دیگری را نیز عهده دار شده، محدود میشود.
وی اظهار کرد: سازمان در تبلیغات خود، جاذبهها را مد نظر قرار داده و به محصول توجهی ندارد.
کرمی گفت: افرادی که هتل خوبی میسازند یا بازار جدیدی برای گردشگری ایجاد کرده و تور جدیدی راه اندازی میکنند هم مستحق برخورداری از امکانات دولتی برای تبلیغات هستند.
وی خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی باید از تبلیغات «جاذبه» گذر کرده و «محصول» را تبلیغ کنیم.
این استاد دانشگاه بیان کرد: در شرایط فعلی شاید ضروری باشد که بخش خصوصی برای انجام تبلیغات، چاپ بروشور و ... از کمکهای دولتی بهره مند شود.
کرمی در پاسخ به سئوالات شرکت کنندگان حاضر در پنل تاکید کرد: ایران برای بازاریابی نیاز به یک کمپین جامع تبلیغاتی دارد که اعضای این کمپین باید فراتر از سازمان میراث فرهنگی باشند.
وی اضافه کرد: آژانسهای مسافرتی برای انجام تبلیغات در خارج از کشور مستحق دریافت ۸۰ درصد هزینهها از محل کمکهای دولتی هستند.
حاضران موافقت خود را با این سخنان کرمی با تشویقهای پی در پی نشان دادند.
کد خبر: 42711
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcezf8e.jh8wzi9bbj.html