معاون میراث فرهنگی کل کشور :

اثار تاریخی پیش از سال 84 عجولانه ثبت شده اند

17 تير 1392 ساعت 15:04

معاون میراث فرهنگی کل کشور اعلام کرد: تمام آثار خارج شده از ثبت ملی در سال‌های قبل از ۱۳۸۴ ثبت شده بودند.


 آتوسا مومنی - معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری - در نشست رسانه ای امروز (دوشنبه ۱۷ تیرماه) با موضوع ارائه‌ی گزارش عملکرد هشت ماهه این سازمان، با بیان اینکه روند ثبت آثار از سال ۸۹ به بعد نسبت به گذشته متفاوت بوده است، افزود: تا قبل از سال ۸۴ عزمی برای ثبت ملی آثار در کشور صورت گرفت ولی چون عجولانه بوده، سلسله‌وار و دقیق نبوده، بنابراین اغلب پرونده‌هایی که با رأی دیوان عدالت اداری از ثبت خارج شده‌اند، به همان دوران بر می‌گردد.

وی ادامه داد:‌ اثری می‌تواند در فهرست آثار ملی ثبت شود که در شورای سیاست‌گذاری ثبت که ریاست آن با رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری است، بررسی شود. به هیچ عنوان اثری خارج از شورا ثبت نشده است و در سال‌های اخیر هیچ یک از پرونده‌های مطرح شده در این شورا به دیوان عدالت اداری نرسیده‌اند. 

مومنی یادآور شد: برای ثبت پرونده‌ها، رضایت مالک گرفته می‌شود یا یک ماه به مالک فرصت داده می‌شود تا اعتراض خود را اعلام کند. اگر این اعتراض وارد باشد، از فهرست ثبت آثار خارج می‌شود.

معاون ميراث فرهنگي كشور درباره پرونده هاي مربوط به بناهاي تاريخي كه در ديوان عدالت اداري وجود دارد نيز توضيح داد كه اين پرونده ها مربوط به بناهايي است كه قبل از ۱۳۸۴ ثبت شده اند و چون تا آن زمان آثار عجولانه ثبت شده بودند، تشريفات لازم براي ثبت آنان طي نشده بود اما اكنون آثار تا زماني كه در شوراي ثبت سازمان تاييد نهايي نشود، در فهرست ميراث ملي كشور ثبت نمي شود.

وي تاكيد كرد كه در دوره كنوني هيچ بنايي بدون اخذ رضايت مالك و يا بدون ابلاغ مالك و اخذ و بررسي اعتراض آن در مهلت يك ماهه ثبت ملي نمي شود.

معاون ميراث فرهنگي كشور همچنين گفت كه ۷۸۶ شهر تاريخي و ۵۱۰ روستاي تاريخي به همراه ۱۸۰ بافت تاريخي شناسايي شده اند و شهرهاي شوشتر، بشرويه، نراق، ماسوله و نوش آباد به عنوان شهرهاي تاريخي ثبت شده اند.

خبرنگاري از ساخت و ساز در حريم طوس در خراسان رضوي پرسيد كه مومني پاسخ داد: مديران اسبق بويژه مديران شهري و استاني ضوابط سازمان ميراث فرهنگي را ناديده مي گيرند.

وي گفت كه بازنگري جديدي در حريم طوس در دست انجام است كه اين تعيين حريم به صورت دقيق و علمي است.

معاون ميراث فرهنگي كشور تاكيد كرد كه دبيري مركز پژوهش هاي اقيانوس شناسي يونسكو به دکتر ناصر نوروززاده‌ چگینی - باستان‌شناس - واگذار شده است كه اين يك افتخار براي ايرانيان است. 


وی با ارايه آماري از روند ثبت آثار در فهرست ملي و جهاني گفت: با اينكه مشكلات بودجه اي در مسير ثبت آثار و بويژه در موضوع تعيين حريم و حفاظت و مرمت وجود دارد، تعداد آثار ثبت شده در فهرست ميراث ملي از ۱۵ هزار اثر در سال ۱۳۸۴ اكنون به ۳۲ هزار و ۶۹۹ اثر رسيده است. 

مومني يادآور شد كه در  اجلاس اخير كميته ميراث جهاني يونسكو علاوه بر خروج بم از فهرست ميراث در خطر و ثبت جهاني كاخ گلستان، سازمان ميراث فرهنگي براي تخريب برج جهان نما براي صيانت از ميدان امام اصفهان متعهد شده است. 

به گفته وي، اكنون ۹۰ پايگاه تاريخي در كشور وجود دارد و حجم مرمت بناها از هشت هزار مورد تا پيش از دولت هاي نهم و دهم، اكنون به ۱۸ هزار و ۲۶۱ پرونده رسيده است. 





کد خبر: 60711

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcezf8p.jh87zi9bbj.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com