مراسم بزرگداشت روز جهانی موزه برگزار شد
موزهها جایگاهی برای اندكی ایستادن، تأمل كردن و حركت دوباره
1 خرداد 1391 ساعت 12:35
دبیر كمیتهی ملی یونسكو در ایران گفت: موزهها جایگاهی برای اندكی ایستادن، تأمل كردن و حركت دوباره و در نهایت، جایگاه در حال تغییری دارند .
به گزارش هنرنیوز، دبیر كمیتهی ملی یونسكو در ایران عصر روز گذشته (یكشنبه، ۳۱ اردیبهشتماه) در مراسم بزرگداشت روز جهانی موزه، گفت: برای پی بردن به اهمیت و جایگاه موزه میتوان به تولید فرهنگ و كالاهای فرهنگی در پنج روند جهانی توجه كرد؛ انبوه شدن تقاضا برای كالاهای فرهنگی، متنوع شدن تولید و توزیع سرویسدهندگان، تجاری شدن، خصوصیسازی و بینالمللی شدن موضوع فرهنگ، پنج روند جهانی هستند كه در حوزهی فرهنگ قابل توجه هستند.
محمدرضا سعیدآبادی بیان كرد: برای ایفای شایستهی نقش فرهنگ و تنوع فرهنگی، هرچند مشكلات زیادی پیش رو داریم، اما با توجه به اینكه عرصهی مشاع فرهنگی وجود دارد میتوانیم داشتههایمان را نشان دهیم.
وی افزود: برای هر حركت، به یك ایستادن و تفكر نیاز داریم. در این ایستادن، موزهها هستند كه به این قضیه اهمیت میدهند. موزهها جایگاهی برای اندكی ایستادن، تأمل كردن و حركت دوباره و در نهایت، جایگاه در حال تغییری دارند. پس قطعا موزهها نقش مهمی ایفا میكنند.
رییس پیشین سازمان میراث فرهنگی كشور نیز در این مراسم گفت: شعار ایكوم جهانی در طول یكسال به بهانههای مختلف از زاویههای گوناگون قابل تأمل است، با تفكر در این شعار میتوان به وجههای مختلفی از موزه رسید و آن را آشكار كرد.
او بیان كرد: زمانی كه به سابقهی تاریخی كشورهای مختلف توجه میكنیم، شكلگیری فرهنگها یكی از نكات بسیار مهم در این حوزه است و شاید یكی از مهمترین صحنههایی است كه به ما امكان میدهد فرهنگهای مختلف را بسنجیم.
وی اظهار كرد: امروزه یكی از اتفاقهایی كه بر اثر تحولات عرصهی تكنولوژی و ارتباطات رخ داده، تعامل جهانی است كه اكنون در شدیدترین وضعیت خود قرار دارد. این امر به ناگزیر جهان ما را دچار وضعیتی كرده كه دچار سكون در مقابل تعاملات ناممكن شده است، هرچند این قضیه از قدمت زیادی برخوردار نیست.
بهشتی گفت:از سوی دیگر، شدت این تغییر و تحولات گاهی این توهم را ایجاد كرده است كه ما شخص دیگری شدهایم و در جهان معاصر نسبتی با گذشتهی خود نداریم، گاهی توهم زدهایم كه ما مریخیهایی هستیم كه بهتازگی به زمین آمدهایم. بسیاری از نظریهپردازان منكر كیستی هستند، اما چون به حرف گربهسیاه باران نمیبارد، چه بخواهیم و چه نخواهیم با وجود این همه تغییر و تحول، هر جایی برای خود یك نقطه است.
وی بیان کرد: روزگاری در سفرههایی كه میانداختیم، در لباسی كه میپوشیدیم و خانهای كه میساختیم، خود را معرفی میكردیم، فرصت این كار را داشتیم؛ اما امروزه این امكان از ما گرفته شده است. اكنون تلویزیون سامسونگ داریم كه حتا معرف خود كرهییها هم نیست و در خانههایی زندگی میكنیم كه معرف ما نیستند. خانههایی كه نمیدانیم چه كسی را معرفی میكنند.
رییس پیشین سازمان میراث فرهنگی كشور تاکید کرد: دستاوردهایی داریم كه معرف هیچ كیستیای نیستند تا بتوانیم خود را در آنها ببینیم یا معرفی كنیم. اكنون این وظیفهی سنگین فقط برعهدهی موزهها گذاشته شده است، چون تقریبا چیز دیگری باقی نمیماند.
او اضافه كرد: درست است كه ما بهمثابه موزهدار باید متوجه باشیم كه در این جهان چه كاری انجام دهیم و چه بهرهای از این تغییر و تحولات میگیریم، ولی آنچه ممكن است از دست برود، این است كه ما دچار یك نوسان عمیق و توهم گسترده از عدم شناخت خود شویم.
وی خاطر نشان کرد :متأسفانه امروز شاهد نظریهپردازیهایی در این حوزه هستیم مبنی بر اینكه ما كسی نیستیم و سرزمین ما جایی نیست، پس معتقد هستم ایكوم شعار سنجیدهای را برای امسال انتخاب كرده و در آن، سنگینی این مسؤولیت را برعهدهی همهی موزهداران گذاشته است.
کد خبر: 41271
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcezw8e.jh8zfi9bbj.html