سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه:

دولت در بودجه ۹۴ راهکاری جز درآمدزایی گردشگری ندارد

8 مهر 1393 ساعت 10:48

سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس اعلام کرد: از ۱۰ موضوع اصلی برنامه ششم توسعه، یک موضوع اصلی به گردشگری اختصاص دارد.


به گزارش هنرنیوز، «غلامرضا کاتب» در همایش تجلیل از ۲۰۰ سرمایه‌گذار گردشگری با اشاره به دیدارش با معاون اول رئیس جمهور و توافق بر روی چند موضوع گفت: نخستین توافق کمسیون برنامه و بودجه با معاون اول این بود که در برنامه ششم توسعه بیشتر از ۱۰ موضوع اصلی در دستور کار نباشد که یقینا یکی از این موضوعات اصلی گردشگری خواهد بود.

او با بیان اینکه براساس توافق با آقای جهانگیری برنامه ششم توسعه پس از جمع‌بندی دولت پیش از بودجه سال ۹۴ به مجلس ارائه و مصوب شود، افزود: این بزرگترین رویکرد در بحث درآمدزایی سال ۹۴ و برنامه ششم توسعه است.

سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس تصریح کرد: دولت در بودجه هیچ راهکاری ندارد جز آنکه به سمت درآمدزایی از گردشگری برود، چون در سال ۹۱ و ۹۲، حدود ۸۵ درصد از کل درآمد نفتی به بخش اعتبارات هزینه‌ای اختصاص یافت و فقط ۱۵ درصد از آن درآمد به عمران و سرمایه‌گذاری واگذار شد.

وی با اشاره به این که در سال ۹۴ میزان فروش نفت حتی به میزان فروش سال ۹۳ نخواهد رسید، اظهار کرد: پیش‌بینی دولت که ما نیز با آن‌ها نظر مشترک داریم این است که یک میلیون بشکه نفت در روز فروخته نخواهد شد و درآمد را به قیمت دلار بالای ۱۰۰ نخواهیم بست. این اعداد و ارقام وضعیت بودجه سال ۹۴ را کاملا مشخص می‌کند.

کاتب درباره راهکاری پیشنهادی این وضعیت توضیح داد: در برنامه پنجم توسعه مشخص شده بود کل درآمدهای هزینه‌ای از بودجه نفت صفر شود، اما نگاه مقام معظم رهبری در سیاست‌های ابلاغی اقتصاد مقاومتی این است که بودجه کل کشور از نفت به صفر برسد پس یعنی باید راهکار جایگزین داشته باشیم که یک بخش از طریق مالیات و بخش دیگر از گردشگری است.

سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس ادامه داد: کاری که در بودجه ۹۳ شده این است که ۱۰ درصد از اعتبار صندوق توسعه ملی که از درآمدهای نفتی تأمین می‌شود در صنعت هزینه شود که با توجه به مصوبه اخیر، گردشگری هم می‌تواند از این اعتبارات بهره‌مند شود.

او با تأکید بر اینکه نگاه مجلس نجات اقتصاد کشور از درآمدهای نفتی است و بهترین راه گردشگری می‌تواند باشد، اظهار کرد:‌ رئیس جمهور در دولت اعلام کردند سال ۹۴ مالیات‌ها بیشتر از ۲۰ درصد افزایش نیابد، بنابراین سال آینده درآمدهای مالیاتی افزایش نمی‌یابد. ما هم نمی‌خواهیم در شرایط رکود فشار مالیاتی نیز وارد کنیم. با این اوضاع گردشگری به عنوان راهکار بعدی می‌تواند کمک بزرگی به اقتصاد کشور باشد.

وی اضافه کرد:در بودجه ۹۳ آنچه در قانون مالیات ها هم در بحث گردشگری از صندوق توسعه ملی دو خواسته سازمان گردشگری را انچان دادیم یکی معافیت مالیاتی هتلداران که در کمسیون اقتصادی تصویب شد و نهایی خواهد شد و مانند سنوات گذشته مشمول معافیت مالیاتی می‌شوند. اگر هزینه هتلداری را بالا ببریم استفاده از هتل‌ها کاهش می‌یابد. هم این موضوع و هم استفاده از حمایت‌های صندوق توسعه ملی را در مجلس تصویب کردیم.

او گفت: مجلس نگاهش این است که اقتصاد این مملکت را از درآمدهای نفت نجات بدهد. راهکار آن گردشگری و درآمدهای مالیاتی آن است.

ایرج عبدی- نماینده مردم خرم‌آباد در مجلس شورای اسلامی و سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس هم در این همایش گفت: گردشگری منجر به اشتغالزایی می‌شود و علاوه بر فواید مادی منجر به فرهنگسازی هم می‌شود.

این پزشک اظهار کرد: پتانسیل ‌های گردشگری زیاد است. مجلس هم آمادگی زیادی برای همکاری با این بخش دارد.

او با اشاره به خلأ‌های قانونی زیاد و شفافیت کم قوانین در بخش گردشگری تأکید کرد: این مسائل کار گردشگری را سخت می‌کند و باید مسئولان بیشتر به این موضوع توجه کنند تا این صنعت رو به رشد با چالش قانونی کمتری مواجه باشد.
وی از سفرش به خوزستان و وجود چادرهای گردشگران در کنار پارک‌ها و خیابان سخن گفت و افزود : این درحالی بود که فردای همان روز استاندار خوزستان از بیکاری در این استان شکایت داشت. همه چیز فراهم است اما باید یک جوشکاراین حلقه‌های نامتصل را حداقل در گردشگری داخلی به هم جوش دهد.

عبدی تصریح کرد: گردشگری به صورت شفاف جزو صنایع توسعه‌ای محسوب می‌شود.


کد خبر: 75201

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcezw8f.jh8n7i9bbj.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com