خرمشهر كو جهانآرا
11 اسفند 1388 ساعت 9:27
نشريه دوهفت نامه كمان از ٣٠ مرداد 1357 با گرايش ادب و هنر پايداري پا به عرصه گذاشت. اين نشريه از آن زمان تاكنون، مصاحبههاي با همسران شهيدان انجام داده است. اين كتاب، شامل يكي از گفتوگوهايي است كه اين نشريه با صغرا اكبرنژاد همسر سردار شهيد سيد محمد جهانآرا انجام داده است.
خانم اكبرنژاد اهل تهران و متولد 1335 است. تحصيلاتش را تا مقطع كارشناسي رشته زيستشناسي در دانشگاه تربيت معلم ادامه داده است. در سال دوم دانشگاه توسط نيروهاي ساواك دستگير ميشود و پنج ماه در سلول انفرادي زندان كميته مشترك ضد خرابكاري سپري ميكند. به نظرش زندان مدرسه بزرگي بود. در زندان هدف اصلياش را بهتر شناخته و آگاهيهايش از نظر روحي و معنوي بيشتر شده و فرصت براي انديشيدن و تفكر پيدا كرده و براي ادامه مبارزه عليه حكومت پهلوي مصممتر شده.
در زندان با خاله جهانآرا آشنا شده و خاله جهانآرا زمينه آشنايي اين دو را فراهم كرده است. آنها مدتها با يكديگر مراوده و همكاري انقلابي داشتند و سرانجام در سال 1358 به عقد يكديگر در ميآيند.
ازدواجشان چون ديگر هم ديفان آنها در نهايت سادگي برگزار شده و آنها زندگي صميمانهاي را آغاز كرده بودند. بعد از ازدواج راهي خرمشهر ميشوند و جهان آرا فرماندهي سپاه خرمشهر را به عهده ميگيرد و خانم اكبرنژاد هم مسؤل كتابخانه ملي خرمشهر ميشود.
خانم اكبرنژاد در مجموع دو سال و دو ماه با جهانآرا زندگي كرده است. و حاصل اين زندگي هم دو فرزند است خانم اكبرنژاد در اين كتاب، از خاطراتش با جهانآرا ميگويد: از عشق جهانآرا به امام و انقلاب، از عشق او به خرمشهر و از تواضع و فروتنياش به بچههاي سپاه.
در صفحات پاياني كتاب هم خلاصهاي از زندگي جهانآرا آورده شده است.
گزيده متن
«… به نظرم زندان مدرسه بزرگي بوده. حتي آن موقع شنيده ميشد كه شاه گفته است: “جوانهايي كه هيچ چيز نميدانند؛ وقتي به زندان ميروند. آگاه ميشوند.” بعضيها هم به طنز ميگفتند: “تنها حرف درستي كه شاه در 36 سال حكومتش زده همين جمله است...”»
مصاحبه كننده: هدايتالله بهبهودي، مرتضي سرهنگي
تعداد صفحات: 35 قيمت: 500 تومان
شابک: 6 ـ 195 ـ 929 ـ 946 ـ 978 ـ 6 ـ 195 قطع: رقعی
نوبت چاپ: هشتم 1386 شمارگان: 2200
کد خبر: 8259
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcf.tdciw6d01giaw.html