جمال شورجه در گفتگو با هنرنيوز :
برخي از ايرادهاي گرفته شده به سريال يوسف پيامبر ناشي از كينه بعضي ها با آقاي سلحشور است
14 ارديبهشت 1388 ساعت 15:11
مشاور سريال يوسف پيامبر خبر داد بازتاب اين سريال در داخل و خارج از ايران يكي از بي سابقه ترين توليدات سيما بوده است.
جمال شورجه در گفتگو با هنرنيوز در خصوص سريال يوسف پيامبر گفت: خوشبختانه اين سريال استقبال خوبي در خارج از كشور داشته است و از شبكه هاي برون مرزي همچون جام جم، قرآن و الكوثر پخش شده است كه اعظم كشورهاي آسيايي، اروپايي و شمال آفريقا اين سريال را تماشا كرده اند كه نشان از توجه ملت ها به آثار مذهبي و قرآني است.
اين فيلمساز با بيان اينكه قصه حضرت يوسف قصه فرامرزي و بين ادياني است ادامه داد: آثار قرآني كه تماماً قصه هاي انسان ساز هستند براي تمام مردم دنيا با قوميت هاي مختلف جذابيت دارد كه همين عامل نيز يكي از معجزات قرآني محسوب مي شود.
وي تصريح كرد: اگر دست ما براي ساخت بازتر بود و امكانات بهتر و بيشتري در اختيارمان بود خيلي بهتر از اين ساخته مي شد كما اينكه با همين منابع مالي هم اين سريال نتوانست تأثير شگفت خود را بر مخاطبين داشته باشد.
شورجه يادآور شد: بنا به گفته مديران صدا و سيما در طول سي سال انقلاب توجه به يك سريال بدين گونه بي سابقه بوده است و شايد هم سال ها بعد از اين سريال هم چنين اتفاقي تكرار نشود.
مشاور سريال يوسف پيامبر گفت: بسياري از كشورهاي آسيايي، اروپايي و آمريكايي بدنبال تهيه اين اثر هستند تا از تلويزيون هاي خود آن را پخش كنند.
كارگردان فيلم دايره سرخ با اشاره به برخي از اخبار نادرست كه در خصوص هزينه سريال يوسف پيامبر در مطبوعات و سايت ها منعكس شده است تصريح كرد: خوشبختانه هزينه اين سريال نسبت به آثار مشابه اي كه توليد شده يا خواهد شد بسيار كمتر بوده است.
وي با بيان اينكه كل بودجه سريال يوسف پيامبر شش و نيم ميليارد تومان بوده است اضافه كرد: حدود 500 ميليون تومان نيز كمك هاي جانبي بود كه از سوي نهادهاي مختلف به اين پروژه شد كه روي هم رفته هفت ميليارد تومان بود.
اين كارگردان سينماي ايران ادامه داد: متأسفانه برخي از مطبوعات و رسانه ها، هزينه اين سريال را نجومي اعلام كردند و اتهاماتي را به سازندگان اين سريال به صورت سهوي يا عمدي وارد كردند.
شورجه افزود: وقتي در حال حاضر توليد يك فيلم سينمايي بالغ بر چند ميليارد تومان هزينه برمي دارد، توليد بالغ بر دو هزار دقيقه اين سريال با هزينه هفت ميليارد تومان، مبلغ بسيار ناچيزي است.
وي كنترل و مديريت در مخارج اين سريال را يكي از دلايل كم هزينه بودن آن دانست و گفت: كنترل در مخارج اين سريال يكي از بي نظيرترين مديريت ها بوده است.
مشاور سريال يوسف پيامبر با بيان اينكه اين سريال كمترين وقفه در فيلمبرداري را داشت گفت: به لطف خداوند و به لطف زحمات بي دريغ همه كساني كه در اين سريال مشاركت داشتند اين سريال دچار وقفه در پروسه توليد نشد.
به گفته شورجه زمان فيلمبرداري اين سريال 38 ماه به طول انجاميد كه از سال 83 آغاز و بهار 86 فيلمبرداري آن به اتمام رسيده است.
وي با اشاره به انتقادهاي محتوايي كه از سوي برخي از منتقدين نسبت به اين سريال بيان مي شود خاطرنشان كرد: عمده مطالبي كه در اين سريال وجود داشت همه مستدل و مستند به تاريخ، قرآني و احاديث بوده و پاره اي از مقاطع تاريخي كه جزو نقاط كور در تاريخ به حساب مي آمد و هيچ مطلبي در تاريخ و قرآن نداشت، نويسنده با مشاورت با خبرگان اين حوزه و عطف به ماقبل و مابعد حوادث و شأن پيامبر به صورت تأليفي به كار اضافه گرديد.
شورجه ادامه داد: از زماني كه حضرت يوسف را از چاه بيرون مي آورند و به فروش مي رسانند تا هنگام جواني كه حدود 10 سالي مي شود هيچ اشاره اي در تاريخ به اين سال ها نشده است لذا نويسنده اين خلاء زماني را با يكسري حوادث و وقايع پُر كرده است.
مشاور سريال يوسف با تأييد برخي اشكالات ساختاري اين سريال گفت: ما خودمان نيز وقتي سريال را مي ديديم متوجه اين اشكالات مي شديم و پاره اي از موارد بوده كه ما نتوانستيم آن را كنترل كنيم و اگر دقت لازم در اين جزئيات مي شد كار يكدست تر مي شد كه نمونه آن برخي از گريم بازيگران بود كه در بعضي از صحنه ها راكورد آن حفظ نشده است.
وي خبر داد كه برخي از ايرادهاي گرفته شده بر سريال برگرفته از كينه اي است كه بعضي ها با آقاي سلحشور داشته اند.
اين فيلمساز اضافه كرد: متأسفانه پاره اي از اشكلات بيان شده نسبت به اين سريال اشكالات نفساني آدم هايي بوده كه با سازنده اين سريال خصومت داشته اند به عنوان مثال دو همسر اختيار كردن حضرت يوسف را برخي از منتقدان به ترويج چند همسري از سوي آقاي سلحشور نسبت مي دهند در حالي كه اين موارد در تاريخ انبياء بوده است.
شورجه با اشاره به استفاده حدود 60 دقيقه از تروكاژهاي سينمايي در اين سريال، حجم بهره گيري اين تروكاژها را در يك سريال كم نظير اعلام كرد و گفت: يكي از مزاياي تروكاژهاي تلويزيوني اين است كه تماشاچي آن را احساس نكند وگرنه در اين سريال حدود يك ساعت از تروكاژ كامپيوتري استفاده شده است كه نمونه اي از آن نازل شدن ماه و ستاره و سجده آنان بر يوسف، صحنه كلاغ ها، صحنه كاشته شدن چوب حضرت يوسف در زمان كودكي و تبديل آن به درخت تنومند، تبديل يك درياچه ماهي به درياچه نيل، تكثير شدن بناها و آدم ها، كشتي ها و اهرام و بسيار ديگري از صحنه ها تروكاژهايي بوده كه در اين سريال به كار برده شده است.
مشاور سريال يوسف پيامبر در پاسخ به اين سئوال كه برخي از ديالوگ هاي اين سريال به صورت امروزي نوشته شده بود و بار تاريخي نداشت با قبول اين ايراد گفت:اگر ما فرصت كافي براي بازنويسي ديالوگ ها داشتيم و مثل برخي از آثار كه براي فيلمنامه خود همچون آقاي حسن فتحي كه براي نگارش ديالوگ هاي فيلمنامه اش، ديالوگ نويس دارد ما هم ديالوگ هاي اين اثر را به شخص زبده اي مي سپرديم و يا با مشاورت آنها نوشته مي شد مسلماً ديالوگ ها قوي تر مي شد لذا سپردن نگارش ديالوگ ها به اشخاص متخصص نه تنها اشكالي ندارد بلكه حُسن كار محسوب مي شود.
شورجه همچنين خبر داد كه سازندگان اين سريال تدارك تهيه سه قمست از پشت صحنه اين سريال و يك قسمت از پشت صحنه سينمايي اين اثر براي نسخه سينمايي هستند.
وي ادامه داد: به محض آماده شدن سه قمست از پشت صحنه اين سريال، آنان نيز در زمان پخش سريال از تلويزيون پخش خواهند شد.
اين كارگردان تصريح كرد: قرار است يك نسخه سينمايي نيز از اين سريال تهيه شود كه هنوز آماده نشده است و احتمال اينكه اين نسخه در جشنواره فيلم فجر امسال حضور داشته باشد بسيار زياد است كه اكران نيز خواهد شد.
شورجه همچنين خبر داد كه امروز (دوشنبه) قرار است برخي از كارگرداناني كه در زمينه تاريخي آثاري را توليد كرده اند در فرهنگسراي رسانه نسبت به توليد سريال حضرت يوسف نشستي داشته باشند.
وي آقايان جواد شمقدري، شهريار بحراني، فرج الله سلحشور و تعداد ديگري از فيلمسازان را مدعوين اين نشست عنوان كرد.
کد خبر: 4910
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcf.ydjiw6d1xgiaw.html