داریوش ارجمند با اشاره به نقشش در سریال «یک تکه زمین»؛
نهاد خانواده اگر بیمار شود،جامعه را بیمار می کند
خبرگزاری ايسنا , 27 آبان 1391 ساعت 15:16
داریوش ارجمند که در سریال محرم شبکه دو نقش «حاج حیدر» را ایفا میکند، در توصیف نقشش اینگونه توضیح داد: من دوست ندارم شخصیتی را که هنوز پخش نشده، لو بدهم تا همه بفهمند ولی در کل میتوانم بگویم حاج حیدر یک نقش مردمی است که حدس میزنم برای بینندگان جذاب باشد.
این بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون افزود: همانطور که مطلع هستید من در سینما و تلویزیون متفاوتترین نقشها را ایفا کردم و این بار هم نقشم در «یک تکه زمین» فکر میکنم جذاب باشد؛ چرا که یک نقش مردمی است. حاج حیدر قصه یک شخصیت سنتی و خیلی جدی دارد، فردی که اهمیت زیادی به خانواده میدهد و به شدت مراقب خانوادهاش است و به اخلاقیات خانواده معتقد است؛ بیشتر از این توضیح نمیدهم چرا که دلم نمیخواهد شخصیتم را کامل لو دهم.
وی دربارهی پرداختن به داستانهای خانوادگی در سریالسازی، معتقد است: ساخت چنین داستانهایی با مضامین خانوادگی و اهمیت دادن به بنیان خانوادگی لازم است، چرا که سینما و تلویزیون باید به سمت هشدار دادن و پیشگیری از فروپاشی نهاد خانواده برود. همان طور که اقتصاد و غذا در حال جهانی شدن است، همانطور که علاقمندند تا سیاست، جهانی شود و دوست دارند همهی آدمهای دنیا صاحب یک فرهنگ شوند تا یک نظام بتواند به همه جهان حکومت کند که البته من در اینجا اعتقادی به این موضوع ندارم.
او اضافه کرد: ما در معرض فروپاشی نهاد خانواده هستیم و باید نهادهای بسیاری، مسؤول جلوگیری از این اتفاق باشند، از آموزش و پرورش گرفته تا پدر و مادرها و خانوادهها، اگر این دو نهاد کارشان را درست انجام دهند ما تقریبا دیگر در دورهی دانشگاه و پس از آن مشکلی با جوانانمان نداریم اما باز هم علاوه بر اینها معتقدم نهادهایی مثل تلویزیون، وزارت فرهنگ و ارشاد، حوزهی هنری و تمام بخشهای هنری اخلاقی دانشگاه موظف هستند که به بحث حفاظت و حراست از نهاد خانواده بپردازند؛ چرا که به نظر من هستهی اولیه و نخستین سلول تکثیر شونده اجتماع، نهاد خانواده است که اگر بیمار باشد تمام جامعه را بیمار میکند ولی همهی ما خیلی این مساله را جدی نمیگیریم.
ارجمند در ادامه با اشاره به تفاوت و فاصلهی نقشها در سریالسازی در تلویزیون ایران، خاطرنشان کرد: تفاوت در نقش در ایران بسیار اندک است؛ به خاطر اینکه ما برای قصهها همیشه یکسری محدودیتهایی داریم که در آنها شخصیتهای خیلی دور از هم، بازی نمیشود، گاهی اوقات یکسری شخصیتها به شکل توهمی ساخته میشوند و واقعیت ندارند؛ به همین خاطر نمیتوانیم بگویم چقدر با یکدیگر فاصله دارند. من فکر میکنم فاصلهای که ما در میان نقشهای بازیگران فرنگی میبینیم در میان هیچ یک از بازیگران ایرانی اتفاق نمیافتد، مگر گاهی این اتفاق به ندرت رخ دهد؛ مثل اینکه به عنوان مثال من نقش «مالک اشتر» را ایفا کنم و سپس بروم «اسی در به در» آدم برفی را بازی کنم و یا نقش «حضرت عبدالعظیم حسنی» را ایفا کنم و بعد به سراغ «حاجی نقدی» بروم.
بازیگر نقش «حاج حیدر» ادامه داد: قصهها در سریالسازی باید به سمت واقعیت بروند و حقیقت را بیان کنند. چرا که حقیقت آن چیزی است که باید باشد و واقعیت آن چیزی است که هست؛ زمانی که این دو در مقابل یکدیگر قرار میگیرند متوجه میشویم که فاصلهی ما در این دو عامل چقدر است و ما با حقیقت به چه میزان فاصله داریم و در کار هنری این فاصلهها حتما باید مطرح شود، چون هنرمندان جاسوسهای خداوند هستند و یکی از وظایفشان در این جاسوسی عظیم و مقدس این است که فاصله میان واقعیتها و حقیقتها را تشخیص دهند.
وی با تاکید بر اینکه تلویزیون در راستای حفظ خانواده باید دایما هشدار دهد، اظهار کرد: به خاطر خطر تهاجمی که در بیرون وجود دارد، تلویزیون وظیفه دارد دایما در برنامهها و سریالسازیهایش در جهت حفظ خانواده تلاش کند و هشدار دهد. به نظر من شاید گوشهی کوچکی از این نگاهها در سریال «یک تکه زمین» باشد چرا که حاج حیدر در این مجموعه پدری است که فکر میکند فرزندانش را درست بار آورده است و همین هم هست اما از آنچه که در بیرون است غافل است و دلش نمیخواهد دست فرزندانش به حرام سر سفره کسی برود و به امانت خیانت کنند؛ البته منظورم از این صحبت این نیست که سریال «یک تکه زمین» معلم اخلاق است ولی در کل این بحثها باید پرداخته شود تا در میان خانوادهها جا بیفتد چرا که در حال حاضر فرزندسالاری به گونهای شده که دیگر فرزندان حرف پدر و مادرها را گوش نمیدهند.
ارجمند در ادامهی گفتوگوی خود دربارهی عجله و شتابی که همیشه در ساخت سریالهای مناسبتی تلویزیون حاکم است، اینگونه بیان کرد: شتاب و عجله همیشه در سریالهای مناسبتی وجود دارد اما در «یک تکه زمین» با توجه به مناسبتی بودنش اصلا شتابزده عمل نمیکنیم بلکه فقط کمی به خودمان زحمت میدهیم تا بتوانیم کار را به محرم برسانیم.
این بازیگر سینما و تلویزیون در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه پس از کلید خوردن یک کار، فیلمنامهی ناقص تا چه حد به بازی بازیگر و کیفیت اثر ضربه میزند؟ گفت: در اینجا باید ببینیم بازیگر کیست و چه کسی کارگردانی کار را بر عهده دارد. من بازیگرانی را میشناسم که ۱۲ سال فرصت داشتند تا در یک سریال بازی کنند اما زمانی که نگاهشان کردم دیدم که گویا اصلا یک ساعت هم تمرین نداشتهاند. به هر حال این روش هم در سریالسازی یک روش است نمیگویم پسندیده است، چرا که اصولی نیست اما شیوهای است که در تمام دنیا مرسوم است و میتواند موفق باشد. ارجمند در پایان گفت: شاید گاهی اوقات استفاده از فیلنامههای ناقص روش موفقی باشد به این خاطر که وقتی یک کار را شروع میکنند و بر اساس بازیگران قصه را پیش میبرند، در بخشهایی از اثر یکسری نکات نو و جدید از خود بازیگران میگیرند و به سناریو اضافه میکنند.
کد خبر: 49742
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcf0edj.w6d1jagiiw.html