گزارش هنرنیوز از نشست « حوض نقاشی» ؛

عشق مشکلات را آسانتر می‌کند

16 بهمن 1391 ساعت 15:10

مازیار میری گفت:دوست داشتم بگویم حوض شفاف و آبی در زندگی همه ما هست که می‌توانیم با آن احساس خودمان را به نمایش بگذاریم.


به گزارش هنرنیوز، «حوض نقاشی» مازیار میری در پنجمین روز از نمایش فیلم‌های سی و یكمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر در مركز همایش‌های برج میلاد، روز دوشنبه ۱۶ بهمن ماه ساعت ۱۰ صبح روی پرده رفت.

"حوض نقاشی" داستان متفاوتی نیز دارد. ماجرا مربوط به زوجی است که با همه فرق دارند! مریم و رضا با آدم‌های دیگر فرق دارند، آن هم نه یک فرق ساده، بلکه بسیار بزرگ و آن‌ها باید تلاش کنند تا به دیگران ثابت کنند این تفاوت بزرگ را با معجزه عشق حل کرده‌‌اند. 

در "حوض نقاشی" شهاب حسینی، نگار جواهریان، فرشته صدرعرفایی و... بازی می‌کنند. 

از عوامل تولید فیلم می‌توان به نویسنده: حامد محمدی، مدیر فیلمبرداری: محمدآلادپوش، طراح صحنه و لباس: آتوسا قلمفرسایی، دستیار و برنامه‌ریز: مریم هژیروند، طراح گریم: مهرداد میرکیانی، صدابردار: ساسان نخعی و عکاس: علی نیک‌رفتار اشاره کرد.

در نشست رسانه‌ای این فیلم دو بازیگر نقش اصلی شهاب حسینی به دلیل بازی در فیلم دیگر و نگار جواهریان به دلیل کسالت حضور نداشتند.

مازیار میری، در نشست رسانه‌ای خود در ابتدا برای مرحوم مسعود بهنام یکی از عوامل فیلم طلب مغفرت و آرامش روح کرد همچنین از همایون اسعدیان تشکر ویژه نمود.

منوچهر محمدی تهیه کننده « حوض نقاشی» نیز درباره ایده فیلم گفت: ایده‌های اصلی کار را خودم فکر می‌کنم اما جا دارد از دو بازیگر توانا شهاب حسینی و نگار جواهریان که از نزدیک شاهد نگرانی و دغدغه آنها برای در آوردن نقش بودم تشکر کنم. 

وی درباره این که چرا ساخت فیلم را با حوزه هنری آغاز کرده و آیا این موضوع به مناقشه حوزه هنری و ارشاد بازمی‌گردد، گفت: ما به عنوان فیلمساز با پیشنهاد از نهادهای مختلفی مثل شهرداری، فارابی، حوزه هنری و... مواجه هستیم باید نقطه‌ای بوجود آید تا فیلمی را که می‌خواهیم بسازیم. برخی مدیران نگاهشان خام است و برخی نه شرایط را مهیا می‌کنند. چند ایده به من پیشنهاد شد اما من در نهایت ایده خودم را بیشتر دوست داشتم آن را با حوزه مطرح کردم و توافق شد.

او توضیح داد: نه در اجرا و نه ساخت تحمیلی وجود نداشت، سفارشی نبود. شما در جریان فیلم‌سازی وارد فرآیند خلاقانه می‌شوید و ایده‌های خاص جنس این ارتباط معقول، سازنده و انسانی بود. دیگران هم وقتی کار ما را دیدند گفتند اگر این جنس فیلم‌سازی در حوزه هنری وجود دارد ما هم حاضریم با حوزه کار کنیم.

محمدی تصریح کرد: ریشه اختلافات برای درون سینما نیست کسانی علاقه‌مندند فضای سینما گل‌آلود شود این افراد بیرون از اهالی سینما هستند. به شخصه خوشحالم فرصتی شد ما یک برگ به کتاب قطور سینمای ایران اضافه کنیم و هر جای دیگر این فرصت فراهم شود من باز هم فیلم خواهم ساخت.

فرشته صدر عرفایی یکی از بازیگران فیلم گفت: جای حسینی و جواهریان خالی است و من بعد از دیدن فیلم خیلی از بازی هر دو خوشم آمد چرا که این دو نقش می‌توانست در اغراق و ناباوری بیفتد که با کمک عوامل و حساسیت زیاد هر دو بازیگر خیلی خوب درآم. این دوستان و من چندین بار به مراکز توانبخشی عقب افتادگان ذهنی رفتیم تا از نزدیک آنها را ببینیم و کار باور پذیر باشد. من از نزدیک شاهد زحمات این دو بودم. 

حامد محمدی نویسنده « حوض نقاشی» هم اظهار کرد: هیچ تحقیقات ابتدایی نبود اولین طرح فقط ساخت یک فیلم عاشقانه بود.حرف اصلی فیلم عشق اما در قالب نو بود که با ایده وجود این دو نقش با ناتوانی ذهنی رفتن کار خیلی سخت شد چون شناخت نداشتم و در مراحل آخر نوشتن فیلمنامه به مرکز ناتوانان رفتم و دیدم که خیلی از اینها ازدواج می‌کنند و بچه‌هایشان هم سالم هستند و خوشحال شدم که خودم هم چنین تصویری داشتم. 

میری درباره نحوه انتخاب این دو بازیگر و کودک داستان گفت: از همان ابتدای طرح به بازیگر فکر می‌کردیم. انتخاب سهیل بازیگر کودک کار سختی بود. در روزنامه آگهی دادیم البته خانم عرفایی هم خیلی به ما کمک کردند.

او ادامه داد: از همان ابتدا با بازیگران به به توافق رسیدیم. نسخه نهایی آماده را شروع به خواندن کردند.

نویسنده فیلم نیز درباره نشان دادن اثرات تحریم و بیکاری در فیلم گفت: ما می‌خواستیم نشان دهیم در این‌گونه مواقع به کسانی که حواسمون نیست چه فشاری می‌آید و از سوی دیگر نشان دهیم نیروی عشق در تحمل فشارها چه جایگاهی دارد.

میری درباره شباهت فیلمش به نسخه‌های ایرانی و خارجی گفت: بله برای ساخت فیلم نوع فرنگی و ایرانی آن دیده شده تا رضا و مریم تهران ۹۱ را ساخته شود. این نمونه‌ها را نگاه کردم اما شبیه نساختم.

محمدی تهیه کننده حوض نقاشی درباره میزان حضور و تأثیرش در ساختار فیلم تصریح کرد: میزان حضور در کلیت محتوا و اثر تأثیر ندارد. کار از نقطه‌ای آغاز می‌شود که دغدغه را پالوده‌تر، زیباتر، قابل قبول‌تر می‌کند. من از زیر نور ماه باور و ایمان به انسانها که دیده نمی‌شوند را مد نظر داشتم. انسانهای کوچک که اتفاقا با کارهای کوچک تغیراتی در خود و پیرامون بوجود می‌آورند.

وی تاکید کرد: همان پخت پیتزا برای آن آدمها مثل کار یک مدیر است. در فیلم می خواستیم یادآور شویم برخی همه شرایط را دارند اما دائم از شرایط ناله می‌کنند که البته حق هم دارند اما بعضی وقتها با دیدن این آدم های کوچک و عشقشان باید به این باور رسید که انسان معجزه‌گر هستی است و این گونه خود را از ناملایمات خلاص و انرژی هستی بخش خود را شکوفا کنیم.

صدرعرفایی هم در پاسخ به این پرسش که چرا در سینمای ایران کم بازی می‌کند، گفت: صادقانه پیشنهاد خوبی نداشتم. کارگردان و فیلم‌نامه خوبی ندیدم. همه موافقیم که سینمای ایران متأسفانه در حال حاضر مولف و فیلم‌نامه نویس خوب ندارد. 

او تصریح کرد: باید قصه و منطق داستان باورپذیر باشد.

میری هم درپاسخ به این پرسش که آیا با عشق می‌توان کرایه و هزینه زندگی را پرداخت کر؟ بیان کرد: حقیقتاً خیر اما شرایط را می‌توان کمی آسان‌تر کرد.

محمدی تهیه کننده هم درباره استقبال از فیلم و فروش آن تصریح کرد: تمام سانس‌ها با استقبال مواجه شده است. آرای مردمی برآیندی از جامعه است اما این که اکران واقعی چه وقت، کجا، در چه موقعیت اجتماعی و سیاسی باشد قطعاً تاثیرگذار است اما یادمان باشد بزرگترین دانشگاه دیدن فیلم در محضر مردم است؟ 

میری هم درباره چرایی عدم استفاده از نابازیگر گفت : فکر می کنم در این فیلم به حضور بازیگر توانا بیشتر نیاز بود قطعا اگر در فیلمی ضرورت داشته باشد از نابازیگر استفاده خواهم کرد و تعصبی در این مورد ندارم. 

محمدی تهیه کننده فیلم هم تشریح کرد: در بوسیدن روی ماه از نا بازیگر استفاده کردیم اما اینجا در صحنه حمام یا صحنه های دیگر یک ریزکارهایی وجود داشت که نمی‌شد از نابازیگر استفاده کرد. 

میری درباره نام فیلم گفت: این اسم برگرفته از شعر عامیانه و معروف "گنجشگک‌ اشی مشی" است و در داستان فیلم به شعر و مفهوم آن اشاره ‌شده است. دوست داشتم بگویم حوض شفاف و آبی در زندگی همه ما هست که می‌توان با آن احساس خودمان را به نمایش بگذاریم. 

وی درباره پلان پایانی هم توضیح داد: می‌خواستم زندگی و خنده آنها یک نقطه در شهر آغاز شود اما در کل شهر سرشار شود این کار نیاز به ابزاری داشت که تنها در اختیار یک شرکت بود و مـأسفم بگویم این آخرین باری بود که می‌شد از آن دوربین استفاده کرد چون افتاد و شکست.

محمدی هم درباره نگرانی تآثیر مناقشه حوزه و دیگران و تأثیر آن در داوری نهایی تصریح کرد: اثر هنری با زمان است اینکه چه اثری باقی و چه اثری فراموش می‌شود تنها برعهده زمان است. اما اصلا نگران نیستم جشنواره بهانه‌ایست برای دور هم بودن و نمایش آن دربین دوستان.

او ادامه داد: هرکس که با من کاری را آغاز می‌کند به او گوشزد می‌کنم به دلیل حاشیه اطراف من قدری تحمل کنید و از این رویدادها بگذرید. استقبال مخاطبان همه سختی‌هارا حل می‌کند.


کد خبر: 53792

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcf0edt.w6dm1agiiw.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com