زارع:
تئاتر رضوی، قابلیت تبدیل به جشنواره ای برای کشورهای مسلمان منطقه را دارد
28 مرداد 1394 ساعت 15:56
داور جشنواره تئاتر رضوی معتقد است اگر جشنواره ای با عنوان مبارک "امام رضا(ع)" برگزار می شود و در ضمن آن، نگاه دینی به حوزه فرهنگ و هنر وجود دارد باید به صورت حرفه ای و بزرگ عمل کرد تا بتواند جغرافیای خود را گسترش داده و به جشنواره ای برای کشورهای مسلمان منطقه تبدیل شود.
قاسم زارع در گفتگو با ستاد خبری دهمین جشنواره سراسری تئاتر رضوی گفت: با توجه به اینکه ۹ دوره از این رویداد بزرگ هنری گذشته و اکنون در حال تجربه کردن دهمین دوره هستیم، به عنوان یک هنرمند به مسئولان و دست اندرکاران برگزاری جشنواره پیشنهاد می کنم که با مشخص کردن اهداف جشنواره، در مسیری گام بردارند که شاهد ارتقای کیفیت هرساله آن باشیم.
این هنرمند تئاتر، سینما و تلویزیون افزود: اگرچه من برای نخستین بار است که در این جشنواره شرکت می کنم، اما معتقدم برخی المان ها، برنامه ریزی ها و دیدگاه ها به اندازه کافی شفاف نشده است؛ بنابراین باید برای بهتر شدن و مشخص شدن اهداف جشنواره، قدم های بهتری برداشت و برنامه ریزی های مطلوب تری نسبت به سالهای گذشته صورت گیرد.
وی این امر را نیازمند ضرورت حمایت همه جانبه و عملیاتی تمام مسئولان اجرایی و فرهنگی استان دانست و تاکید کرد: اگر دیدگاههای این جشنواره مشخص شود، قابلیت آن را خواهد داشت که به جشنواره ای برای کشورهای مسلمان منطقه تبدیل شود زیرا تکرار جشنواره های دیگر در موضوعات و فرم های مختلف، راه به جایی نخواهد برد.
زارع با بیان اینکه باید از اشتباهات و نقاط ضعف رخدادها و جشنواره های هنری دیگر درس گرفت و آن ها را به نقطه قوت در جشنواره تئاتر رضوی تبدیل کرد، افزود: لازم است طرحی نو در انداخت و به شیوه ای نو عمل کرد و این امر میسر نخواهد بود مگر آنکه نگاه بین المللی و حرفه ای به جشنواره وجود داشته باشد.
وی با اشاره به یکی از نمایشهای دهمین دوره جشنواره تئاتر رضوی به نام "نیم مرده" که اثر مشترک ایران و تاجیکستان است، ادامه داد: این نمایش، حاصل یک نگاه حرفه ای و تمام عیار است که اگر آن را به کلیت جشنواره تعمیم دهیم، یک قدم به پیش رفته ایم؛ در واقع باید به جایی رسید که تمام آثار حاضر در این جشنواره نگاه این چنینی داشته باشد، در غیر این صورت در دام جشنواره های تکراری خواهیم افتاد.
این هنرمند کشور گفت: وقتی جشنواره ای با عنوان مبارک "امام رضا(ع)" برگزار می شود و در ضمن آن، نگاه دینی به حوزه فرهنگ و هنر وجود دارد باید به صورت حرفه ای و بزرگ عمل کرد؛ چراکه اگر نگاه حرفه ای به این مقوله وجود داشته باشد، رفتار، عمل و مسیر آن نیز حرفه ای خواهد شد و بالتبع، میزان تاثیرگذاری آن بر جریان کلی تئاتر در کشور نیز بالاتر می رود.
وی تاکید کرد: مناسبتی بودن و موضوعی بودن یک جشنواره، نقطه ضعف آن تلقی نمی شود زیرا باتوجه به اینکه دین محدود نیست و فراگیری دارد، اگر مذهب، دستمایه یک رویداد هنری قرار گیرد، می توان آن را به جغرافیای خاصی محدود نکرد؛ یعنی تفکر جهانی داشت که نمونه آن نیز تئاتر مشترک ایران و تاجیکستان است.
زارع با بیان اینکه می توان جشنواره تئاتر رضوی را اختصاصا به امام رضا(ع) محدود نکرد بلکه موضوع دین به صورت عام را مورد توجه قرار داد و آموزه های دینی را در قالب نمایش نشان داد، تاکید کرد: باید مسئولان، علما و متولیان فرهنگی در اتاق فکری که برای این جشنواره در نظر گرفته شده، به دنبال برنامه ریزی کلان برای جهان اسلام باشند؛ نه بجنورد.
داور بخش مسابقه دهمین جشنواره تئاتر رضوی با تاکید بر اینکه نباید محدوده جغرافیایی این جشنواره کوچک باشد، گفت: باید برنامه ریزی بزرگ و چشم اندازهای کلان وجود داشته باشد تا جشنواره تئاتر رضوی برای جهان اسلام باشد، به مرکزیت بجنورد و در این حالت نیز مخاطبانی از جهان اسلام به مجموعه تماشاگران این جشنواره اضافه خواهند شد.
کد خبر: 82402
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcf0jdc.w6d0xagiiw.html