همزمان با پایان اجرای نمایش متاستاز، عنوان شد:
پیشنهاد برای نامگذاری اول اسفند به نام روز همپا
4 اسفند 1394 ساعت 0:10
نمایش متاستاز به پایان راه خود رسید. این نمایش پس از چهار ماه اجرا در هشت سالن مختلف شهر تهران، شامگاه ۱ اسفند در مرکز تئاتر مولوی برای آخرین بار اجرا شد و با اعلام خبر ارائه طرح نامگذاری روز اول اسفند، بهعنوان روز همپا از سوی تهیهکننده این کار، همراه بود.
به گزارش هنرنیوز؛ علیاصغر دشتی، کارگردان نمایش متاستاز، در شب آخر اجرا، با تشکر از عوامل اجرایی و پشت صحنه این کار و دعوت آنها به روی سن، از سه تن از بازیگران نمایش خود خواست که دستهگلهایی را به شکل نمادین به وابستگان خود که درگیر بیماری سرطان هستند، اهدا کنند.
آرش وفاداری، تهیهکننده این نمایش نیز با تشکر از عکاسان و رسانهها، برای کمک به دیده شدن این نمایش، اعلام کرد: «طرحی را برای ارائه به شورای فرهنگ عمومی کشور آماده کردهایم که بر اساس آن در نظر داریم روز یکم اسفند را روز همپا نامگذاری کنیم.» وی از تمامی افراد حاضر در سالن درخواست کرد در صورت موافقت، با امضای این طرح، تیم متاستاز را در به نتیجه رساندن آن یاری کنند. گفتنی است پوستر روز همپا با طراحی فرهاد فزونی رونمایی و از توسط حاضران امضا شد.
از چهرههای حاضر در آخرین شب اجرای نمایش متاستاز، رضا کیانیان بود. وی با توضیح اینکه از تماشای نمایش لذت برده است، گفت: «اگر یک نمایش برای من جذاب نباشد، خوابم میگیرد. اما این نمایش به قدری خوب بود که تا پایان آن، متوجه گذر زمان نشدم.» وی همچنین با ارائه پیشنهاد به علیاصغر دشتی و آرش وفاداری، از آنها خواست در به ثبت رساندن روز همپا، مصمم باشند و از نیروی افرادی چون او، در جهت تحقق این هدف، استفاده کنند.»
احمدرضا نخجوانی، مدیرعامل گروه شرکتهای شاتل نیز از جمله همپایان حاضر در سالن بود. وی در مورد این نمایش، گفت: «وقتی کسی درگیر سرطان میشود، این همپاست که از ابتدا تا لحظه آخر حضور دارد. همپاها رو به انزوا و درونگرایی میروند و خصوصاً اگر مبارزه تبدیل به شکست شود، همپاها ضربه شدیدی میخورند. این موضوع کاملاً در نمایش بیان شده بود. من فکر میکنم وقتی لحظات سختی را میگذرانی، مرور این لحظات از زبان کسی دیگر، آرامشبخش است و باعث میشود احساس کنی تنها نیستی.»
از دیگر مهمانان شب آخر اجرای نمایش متاستاز، دکتر رضاقلی شکروی، مدیرعامل مجموعه شکلی بود. وی پس از تماشای کار با ابراز اینکه به دلیل شغل طبابتش با این بیماری و تعداد زیادی همپا در ارتباط بوده است، گفت: «همه همیشه تنها به بیمار نگاه میکنند، در حالی که همپاها نیز، با بیمار میسوزند. با اجرای کارهایی از این دست میتوان کمک بزرگی به همپاها کرد تا نقش آنها پررنگتر شود و بیشتر موردتوجه قرار بگیرند. به همین دلیل و برای دلگرمی این آدمها، باید بیشتر از جنبه امید به این بیماری نگاه کرد.»
در پایان این نمایش، علیاصغر دشتی از علیرضا نادری دعوت کرد که همانطور که پنجم آبان با سخنان خود، نمایش را شروع کرده بود، با سخنان خود نیز، آن را به پایان ببرد. نادری در سخنان خود با اشاره به اینکه گوش شنوایی نیست، گفت: «من هفت سال اخیر زندگیام را درگیر این بیماری و تحقیق درباره آن بودهام. باید از خواب بیدار شویم چرا که زنگ خطر سونامی سرطان جدی است. مبادا روزی به خود بیاییم که کار از کار گذشته باشد. باید از همین حالا به فکر باشیم.»
مرکز تئاتر مولوی در آخرین شب اجرای نمایش متاستاز، میزبان ۳۵ نفر از همپاهایی بود که پیشتر در شبهای مختلف در کنار بازیگران بهعنوان همپا روی صحنه رفته بودند. همچنین در این شب از مادر زندهیاد ایرج کریمی، کارگردان و منتقد سینمایی که بهدلیل ابتلا به سرطان درگذشت، بهعنوان همپای پیشکسوت تقدیر شد. آخرین همپاهای مهمان متاستاز مانا استاد محمد دختر زندهیاد محمود استاد محمد و یلدا ریحانی خواهر زندهیاد بهرام ریحانی بودند.
همچنین چهرههایی چون نگار جواهریان، فردین خلعتبری، پرستو گلستانی و کوروش سلیمانی و بهناز شفیعی (همسر مرحوم ناصر حجازی)، نیز مهمان آخرین اجرای متاستاز بودند. متاستاز در مدت چهار ماه اجرا در هشت سالن شهر تهران، در مجموع ۵۴ اجرا داشت و بیش از ۲۰۰ همپا این نمایش را تماشا کردند. همچنین این نمایش هفت نوبت اجرا نیز در شهرستانهایی از جمله بوشهر، یزد و شیراز داشت. نمایش متاستاز، قصه افرادی را روایت میکرد که در کنار بستگان بیمارشان، رنج سرطان را تحمل میکنند.
کد خبر: 89342
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcf0mdc.w6d1jagiiw.html