برگزاری سومین همایش برند در گردشگری ۲۴ و ۲۵ آبان‌ماه؛

برند گردشگری ایران شاید تا هشتمین همایش برند هم ساخته نشود

19 شهريور 1391 ساعت 16:36

رییس كمیته‌ی علمی همایش برند در گردشگری گفت: ما به عنوان اعضای همایش دنبال برندسازی نیستیم، چون برند در بستر زمان تولید می‌شود و معمولا كسی از همایش‌های علمی دستاورد خاصی را توقع ندارد!


به گزارش هنرنیوز‌، محمد حسین ایمانی خوشخو - رییس كمیته‌ی علمی همایش برند در گردشگری - در نشست رسانه‌ای برند در گردشگری كه صبح امروز ( یکشنبه، ۱۹ شهریور) در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد با اعلام برگزاری سومین دوره‌ی این همایش در ۲۴ و ۲۵ آبان‌ماه برگزار می‌شود درباره‌ی ضرورت ایجاد برند در صنعت گردشگری گفت: در بیشتر كشورهای پیشرفته، جایگاه آكادمیك گردشگری رفیع است و دانشگاه‌های در رشته‌ی گردشگری مانند دیگر رشته‌ها دانشجو می‌پذیرند.

وی درباره وضعیت این رشته در ایران نیز گفت: دانشگاه‌های تبریز‌، اصفهان‌، شیراز‌، علامه طباطبایی تهران و علم و فرهنگ اكنون تا سطوح كارشناسی ارشد، رشته‌های گردشگری را راه‌اندازی‌ كرده‌اند و حدود یك‌هزار دانشجو نیز در حال تحصیل هستند. حتا سال گذشته دانشگاه صنعتی شریف برای ایجاد یك دپارتمان گردشگری دست به اقداماتی زد.

ایمانی خوشخو راه‌اندازی انجمن علمی گردشگری و همچنین تاسیس كمیته‌ی برنامه‌ریزی گردشگری در وزارت علوم و تحقیقات را از دیگر اقدامات علمی در حوزه‌ی گردشگری دانست.

او متذکر شد: اگر همه‌ی انتظارات را فقط از بخش دولتی داشته باشیم و بخش خصوصی به‌طور جدی مورد توجه قرار نگیرد به سرمنزل مقصود نمی‌رسیم.

خوشخو با اشاره به این که ما باید گردشگری را به‌ عنوان یك صنعت ببینیم، اظهار کرد: گردشگری بخش مولد در جامعه است و در درآمد ملی كشور می‌توان جایگاه ویژه‌ای برای آن ایجاد كرد.

رییس كمیته‌ی علمی همایش برند اضافه کرد: صنعت گردشگری یعنی این که منابع گردشگری به‌ شكل برنامه‌ریزی‌شده به محصول تبدیل شوند، البته ما تا رسیدن به این جایگاه مطلوب راه زیادی در پیش داریم.

وی خاطرنشان کرد: برند در دیگر محصولات مقوله‌ای جا افتاده است؛ اما این پرسش مطرح است كه در گردشگری هم می‌تواند جایی پیدا كند. البته این اتفاق خواهد افتاد، ولی برند در صنعت گردشگری متفاوت با دیگر محصولات است.

وی دلیل آن را این گونه تشریح کرد که در گردشگری این مقاصد هستند كه برند به‌شمار می‌آیند. البته به‌ صورت جزیی مثلا در هتل و رستوران هم برندهایی مطرح می‌شوند، ولی فراگیر نیستند.

خوشخو اظهار کرد: كار این همایش و كلا همایش‌های علمی این نیست كه از آن نتیجه‌ی مشخص آنی بیرون آید، اگر این همایش به هشتمین و نهمین دوره برسد، می‌توان گفت ما برند را در گردشگری ایران جا انداخته‌ایم.

رئیس کمیته علمی سمینار برند گردشگری وظایف بخش دولتی را در حوزه گردشگری، سیاستگذاری حمایت، برنامه‌ریزی کلان و نظارت اعلام کرد و گفت: اصل کار بر عهده بخش خصوصی است در سایر صنایع محصول به عنوان برند مطرح است اما در گردشگری برند مقاصد مطرح است.

رییس كمیته‌ی علمی همایش برند در گردشگری اظهار كرد: ما در حال حاضر بسیاری از پایان‌نامه‌های دانشجویی را به سمت پرداختن به موضوع برند هدایت می‌كنیم؛ اما در برنامه‌ریزی‌های دولتی این توجه خیلی كمتر دیده شده است.

او ادامه داد: لازم است ادبیات برند در گردشگری وارد شود. ضمن آن‌كه عرضه‌كنندگان باید با برندسازی آشنا شوند. همچنین باید به تبدیل محصولات گردشگری به برند پرداخت. در واقع این‌ها محورهای اصلی سومین همایش برند در گردشگری‌اند و امیدواریم آنچه از این همایش می‌مانند قابل استفاده باشد.

این استاد دانشگاه بیان کرد: خدمات‌،‌ تبلیغات‌، استانداردسازی‌،‌ ساختار حقوقی، عوامل انسانی و طبیعی و مزیت رقابتی از جمله مسائل مهمی است كه در ساخت برند گردشگری باید به آن‌ها توجه زیادی داشت.

وی درباره‌ی چرایی برگزاری سومین دوره از همایش برند گردشگری که خبرنگاران هر کدام آن را به نوعی مطرح کردند گفت: نباید منتظر بمانیم كه همه‌ی مشكلات حل شود و آن‌وقت به برندسازی بپردازیم. همه‌ی این كارها باید موازی باشد و این‌طور نیست كه بگوییم چون هنوز در بخش‌هایی مسائل ما حل نشده است به این حوزه هم وارد نمی‌شویم.

ایمانی خوشخو در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه چه خروجی برای این سمینار و جشنواره پیش‌بینی شده است، گفت: سه هدف ترویج ادبیات برند، آشناسازی برند‌سازی مقاصد و کمک به برند‌سازی مقاصد گردشگری مورد انتظار است.

ایمانی خوشخو تاکید کرد: لازم است برای حل مشكلات از تجربیات دیگر كشورها استفاده كنیم كه برند سازی یكی از همان تجربه‌هاست. همچنین نباید انتظار داشته باشیم كه یكی دو ساله شاهد ساخت برند باشیم.

این کارشناس گردشگری ادامه داد: ما به عنوان اعضای همایش دنبال برندسازی نیستیم، چون برند در بستر زمان تولید می‌شود و معمولا كسی از همایش‌های علمی دستاورد خاصی را توقع ندارد. تضمین می‌كنم در آینده‌ی نه‌چندان دور، گردشگری در كشور ما مورد توجه قرار گیرد.

وی در عین حال متذکر شد: در هیچ جایی از سیاست‌های كلان كشور مشكلی برای گردشگری نیست و اگر اشكالی وجود دارد به بخش اجرا برمی‌گردد. به جای این‌كه این مشكلات ما را از حركت رو به جلو ناامید كند باید سبب حركت ما شود.

وی با بیان این که جایگاه علمی كمك می‌كند كه دیگران به دستاورد برسند، توضیح داد: در واقع ما باید تلاش كنیم تئوری‌پردازی نكنیم. البته این را كه دیگران چقدر از این همایش‌ها استفاده می‌كنند، دبیرخانه می‌تواند پیگیری كند. با این حال معتقدیم وقتی یك حرف چندبار تكرار شود،‌ سرانجام اثر خود را می‌گذارد.

این كارشناس گردشگری خاطرنشان کرد: به ‌نظر می‌رسد اگر در سال‌های آینده نتوانیم از برند استفاده كنیم عقب‌افتادگی ما بیشتر خواهد شد.

او گفت: پس لازم است از همین حالا به آن بپردازیم و معتقدم این همایش دستاوردهای علمی خوبی خواهد داشت و جمع كردن این همه حامی برای درگیر كردن آن‌هاست.


کد خبر: 45999

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcf11dj.w6dt1agiiw.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com