نمایشگاه بینالمللی «از فرش تا عرش» فردا افتتاح میشود
خبرگزاری فارس , 15 تير 1394 ساعت 16:18
مدیر عامل مجموعه آفرینشهای هنری سلام گفت: نمایشگاه بزرگی از آثار هنری اسلامی ایرانی تحت عنوان «از فرش تا عرش» همزمان با شب شهادت امیرالمؤمنین(ع) در ترکیه افتتاح میشود.
رفیع رضوی مدیرعامل مجموعه آفرینشهای هنری سلام و مدیر نمایشگاه «از فرش تا عرش» گفت: این نمایشگاه روز جمعه سوم جولای یک افتتاحیه موقت ویژه مطبوعات، رسانهها و شبکههای تلویزیونی داشت اما افتتاح رسمی آن فردا (سهشنبه ۱۶ تیرماه) ساعت ۱۵:۳۰ است.
وی ادامه داد: این نمایشگاه همه روز از ساعت ۱۰:۳۰ تا ۱۹:۳۰ برای بازدید دعوتشدگان فعالیت میکند و در روز ۲۱ تیر به کار خود خاتمه میدهد. پیشبینی کردهایم حدود سه هزار نفر از هنرمندان، گالریدارها، متخصصین، رؤسای مراکز هنری و مسئولان ترکیه و ... از این نمایشگاه بازدید داشته باشند.
رضوی درباره ویژگیهای نمایشگاه «از فرش تا عرش» نیز اظهار داشت: این نمایشگاه در فضایی بالغ بر ۲۸۰۰ متر مربع در مرکز فرهنگی «جمال رشید ری» استانبول افتتاح میشود که یکی بخش اصلی و پنج بخش جانبی را شامل میشود.
وی افزود: بخش نخست جانبی یعنی فیروزهکوبی شامل ۲۲ گلدان، تنگ، جعبه نفیس قرآن و ... است. بخش دوم نمایشگاه را ۲۰ قطعه نقاشی روی گچ (شبیه به نقشهای موجود در عمارت چهلستون) تشکیل میدهد و بخش سوم نیز ۲۰ کار فاخر فلزکاری روی فولاد دستساز را شامل میشود. بخش چهارم شامل ۳۵ اثر نگارگری ایرانی شامل آیات قرآنی، روایات خیام، غزلیات حافظ و ... است و بخش پنجم ۱۱۵ تخته فرش ویژه ریزبافت سبک اصفهان و قم را شامل میشود.
رضوی درباره اصلیترین بخش نمایشگاه گفت: خلاقیت ایرانی در این بخش از نمایشگاه به چشم میخورد. بدین صورت که سعی کردیم کار کارگاهی «بایسنقر» (خوشنویس قرن نهم هجری) را که در عصر قاجار منسوخ شد، بار دیگر احیا کنیم، با این تفاوت که این کار روی کاغذ انجام نمیشود بلکه در سطحی بزرگتر و روی پارچه انجام میگیرد. به همین منظور، ما آثار کلاسیک روی کاغذ را روی پارچه در ابعاد بزرگ بازسازی کردیم اما به جای تذهیب از قلمکار هشت رنگ استفاده کردیم.
مدیرعامل مجموعه آفرینشهای هنری سلام ادامه داد: ما روی آثار زمان صفوی تحقیق کردیم که موتیفهای عصر صفوی را زنده کنیم تا بوی اصیلبودن از آن استشمام شود. به عنوان نمونه الان مرسوم است روی متقال قلمکاری چاپ میکنند اما ما روی چلوار نازک این کار را انجام دادیم تا همان حس سنتی را داشته باشد.
وی درباره کار کارگاهی توضیح داد: در تیم ما هفت نفر حضور دارند که مهرهای قلمکاری توسط دو استاد برجسته آقایان زابلیان و میرجمال بازسازی شد. سه نفر نیز به دارای مدرک مهندسی نساجی، رنگرزی و شیمی هستند و تلاش کردند ترکیب رنگ نهایی مدنظر به خوبی روی پارچه بنشیند و مرکب قلم توسط پارچه تخلیه نشود.
کد خبر: 81809
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcf1cdc.w6dyxagiiw.html