نگاهی بر تازه های نشر؛
ای کاش گل سرخ نبود
2 آبان 1391 ساعت 13:23
«ای کاش گل سرخ نبود»، بخش نخست از چهارگانه منیژه آرمین توسط انتشارات سوره مهر منتشر شد.
به گزارش هنرنیوز، این رمان روایت زنی به نام «گللر» است که در آسایشگاه سالمندان واپسین روزهای عمر خود را سپری می کند. نویسندهای به سراغ او رفته تا داستان زندگی اش را بنویسد و گللر گذشته پر فراز و نشیب خود را برای او تعریف میکند. منیژه آرمین در داستان خود علاوه بر روایت عواطف و احساسات شخصیت های داستان و ایجاد فضای احساسی به واکاوی بخشی از تاریخ معاصر در پس زمینه داستان پرداخته است.
آرمین زمان پهلوی اول را دستمایه کار خود قرار داده است و به رویدادها و تحولات خاص آن دوره از قبیل کشف حجاب، کشمکشهای ادامه انقلاب مشروطه، جنگ دوم جهانی، و کودتای ۲۸ مرداد اشاره دارد.
گللر دختر یکی از روحیانیان مشهد است و به پسر همسایه (مهدی) دل میبندد و به عقد او در میآید. پدر روحانی گللر وقتی میفهمد مهدی مؤمن نیست مخالف این ازدواج میشود، اما در نهایت پس از هشت سال در مقابل پافشاری آنها تسلیم شده و با طرد گللر به ازدواج آنها رضایت میدهد. مهدی افسر ارتش است و با همسرش گللر در ماجرای کشف حجاب با شرکتدر جشن های مختلف از پیشگامان این طرح می شوند. از طرف دیگر گللر خواننده و نوازنده متجددین افراطی می گردد و نام ین زوج بر سر زبان ها میافتد. با مرگ مرموز مهدی ، گللر از رضا شاه کینه به دل میگیرد و با پیوستن به گروه های کمونیستی میخواهد از رضا شاه انتقام بگیرد...
در بخشی از کتاب آمده است: «به آینه نگاه کرد؛ آینه ای که همه چیز را همان طور که بود، نشان می داد؛ بدون هیچ ملاحظه ای! زنی در آینه بود که اشتخوان های صورتش بیرون زده و گونه های فرو رفته اش را پوستی کهربایی رنگ پوشانده بود. چشم ها خسته بودند و مثل دو شعله لرزان از ته چاهی عمیق سوسو می زدند.روسری را که عقب کشید، موهایی نا منظم را دید که تارهای سفیدش زیاد شده و پیشانی را بلندتر نشان می داد. کاش به حرف ننه آقا گوش داده و موهایش را رنگ کرده بود. دلش می خواست ولی حوصله اش را نداشت. با انگشت روی آینه نوشت: «گللر» و تصویرش در میان برگ های زرد گم شد و پنجره ای که شاخه های تک درخت سپیدار از میانش دیده می شد.برگ هایی که یاد آور پاییز بودند.دیوارهای اتاق از اشباح خالی بودند. اشباحی که در ماه های قبل، وعده های فراموش شده را به یاد او می آورد و گله و شکایت مشتری ها را. حالا صدای یکنواخت کارخانه بود و جیغ و فریاد دوقلو ها که محله را روی سرشان گذاشته بودند.»
این رمان توسط حسن علیمیبکتاش، به زبان ترکی استانبولی ترجمه شده و انتشارات «کوثر» ترکیه در همان کشور آن را به چاپ رسانده است. و مرکز «سیما فیلم» هم حق اقتباس آن را به منظور تبدیل کردن به مجموعهای تلویزیونی خریداری کرده است.
چاپ نهم رمان «ای کاش گل سرخ نبود»، نوشته منیژه آرمین از تولیدات کارگاه قصه و رمان مرکز آفرینش های ادبی حوزه هنری توسط انتشارات سوره مهر روانه بازار نشر شده است. چاپ جدید کتاب با قطع رقعی در ۳۴۸ صفحه، شمارگان ۲۵۰۰ نسخه و با قیمت ۹۴۰۰ تومان منتشر شده است.
کد خبر: 48419
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcf1jdj.w6dcyagiiw.html