نگاهی به فیلم «سلام بر فرشتگان»؛
تلاش برای ورود به عرصه های جهانی
20 آبان 1391 ساعت 12:03
فیلم سینمایی «سلام بر فرشتگان» به لحاظ ساختار و استفاده از تکنیک های کامپیوتری و دیجیتالی تلاش کرده تا گامی مهم و ارزشمند برای ورود سینمای ایران به عرصه های جهانی و استفاده ازتکنولوژی های روز بردارد.
این روزها فیلم سینمایی «سلام بر فرشتگان» به كارگردانی «فرزاد اژدری» و تهیه کنندگی «حسن علیمردانی» در حال اکران در سینماها است. این فیلم که در ژانر کودک ساخته شده است تلاش کرده با استفاده از جلوه های ويژه خاص و زبان كودكانه ای که دارد بتواند با کودکان نوجوانان ارتباط برقرار کند. بسیاری از کارشناسان زبان سينما را الفبایی برای آگاهی بخشی به مخاطب می دانند. فیلم این روزها در حالی اکران عمومی شده که همزمان با آن سه فیلم «کلاه قرمزی و بچه ننه» به کارگردانی «ایرج طهماسب»، «اختاپوس» (دفتر اول آهوی پیشونی سفید) به کارگردانی «سید جواد هاشمی» و «همبازی» به کارگردانی «غلام رضا رمضانی» در حال اکران عمومی هستند. با توجه به پتانسیل سینمای ایران و وضعیتی که امسال سینمای ایران به لحاظ جذب مخاطب دچار آن شده، بسیاری از صاحب نظران و منتقدان سینما این وضعیت را به هیچ عنوان مثبت برای اکران هم زمان چند فیلم کودک نمی دانند و معتقدند که باعث فیلم سوزی می شود .
عده ای از تهیه کنندگان، کارگردانان و حتی بازیگران سینمای ایران نبود فیلمنامه درجه یک، استاندارد و مناسب را از عوامل ریزش سینما می دانند. اما باید گفت که تجربه ثابت کرده که در سینمای ایران مردم عموما از فیلم های جذاب و متفاوت استقبال می کنند. هر چند دراین میان فیلم هایی هم هستند که در اوج سطحی بودن و کپی کاری از آثار وطنی و خارجی موفق به فروش بالایی شدند اما این آثار انبوه نیستند و به همان طریقی که سریع اکران می شوند ، به سرعت از سوی مخاطبان هم فراموش می شوند . به هرحال این روزها گیشه سینماها با چهار فیلم ویژه کودکان و نوجوانان در حال اکران عمومی هستند. یعنی این فیلم ها جملگی مولفه های یک فیلم مناسب برای کودکان و نوجوانان را دارا هستند و از تیم بازیگری مطرحی هم برخوردارند. ولی معلوم نیست چرا این فیلم ها به همراه فیلم هایی برای بزرگ سالان نمی توانند گیشه موفقی داشته باشند.
فیلم سینمایی «سلام برفرشتگان» داستان دختری است که در پی مجروحیت مادربزرگش با فرشته زندگی و مرگ روبرو می شود و از خدا می خواهد مرگ را دور کند. پیکی می رسد و نامه می آورد که مرگ به مرخصی برود و پس از آن تمام امور زندگی آدمها و حتی فرشته ای خدا به هم می ریزد تا آنکه دختر متقاعد می شود مرگ هم بخشی از زندگی است. در واقع فیلم از همان فانتزی های کودکانه که پیش از این نمونه های آن را بارها در سینمای جهان دیده ایم، بهره می گیرد. همچنین این اثر تلاش زیادی کرده تا از دستاوردهای نوین دیجیتالی استفاده کند و تصاویری بدیع ونویی را برای کودکان ونوجوانان خلق کند. سازندگان در فیلم از ترانه ها و کلیپ های متعددی برای تزریق فضای شاد کودکانه برای این قشر فراهم آوردند. اما باید گفت این فیلم یک سر و گردن از آثار وطنی در ژانر کودک و نوجوان بالاتر است اما در سطح سینمای جهان ناموفق است. کافی است تا به مثلا جلوه های ویژه آثار سینمایی هالییود و اروزا نگاهی بیاندازیم تا بفهمیم ما چقدر در بخش های فنی نیاز مند سرمایه گذاری وحمایت بیشتری هستیم. هر چند نمی توان منکر شد که این فیلم سینمایی به لحاظ ساختار و استفاده از تکنیک های کامپیوتری و دیجیتالی، تلاش کرده گامی مهم و ارزشمند برای ورود سینمای ایران به عرصه های جهانی و استفاده از تکنولوژی های روز بردارد.که این را باید به فال نیک گرفت.
ساخت فیلم یکی از موثرترین ابزارها برای انتقال مفاهیم برای آموختن و آموزش بسیاری از مسائل زندگی است و فیلم اثری تاثیر گذار با دنيای كودکانه همراه با تخيل است و تلاش می کند به سوالات کودکان و نوجوانان پاسخ دهد. در واقع مضمون و موضوع فیلم در رابطه با مرگ است. چیزی که تناقض آشکاری با زندگی کودکان داشته در جاهایی هم در مقابل یکدیگر قرار می گیرند. بنابراین با توجه به موضوع حساسی که فیلم دارد توانسته تا حدودی از سقوط در آثار کلیشه ای و تکراری جلوگیری کند. در این فیلم بسیاری از سوالات کودکان و نوجوانان پاسخ داده می شود. سئوالاتی مانند دلایل مرگ انسانها و «اینکه بعد از مرگ انسانها به بهشت می روند یا جهنم» چون همیشه ذهن کودکان را این گونه سئولات به خود مشغول کرده است .
فیلم «سلام بر فرشتگان» آرام آرام ریتم مناسب خود را پیدا میکند و با نزديک شدن به دنيای كودكان از زبان شعر و موسيقی استفاده کرده است تا بتواند با ایجاد لحظات دیدنی و آموزنده و مفرح مخاطبان کم سن وسال خود را به سینماها بکشاند. کودکانی که امروز به دلایل مختلف، از جمله مشکلات مالی بد را نشان نمی توانند به سینما بیایند و در تاریکی سالن های سینما با خنده، شور و نشاط به دنیا بخندند.
کد خبر: 49319
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcf1mdj.w6d1yagiiw.html