سرپرست دانشنامه ادب فارسی گفت:

مگر دهخدا لغتنامه‌اش را دید که من دانشنامه‌ام را ببینم!

2 خرداد 1389 ساعت 16:16





سرپرست دانشنامه ادب فارسی با انتقاد از عدم حمایت مسئولان از این طرح گفت: من عمر و زندگیم را سر این دانشنامه‌ام گذاشتم بلکه به سرانجام برسد اما مدام این را به خودم می‌گویم که مگر دهخدا لغتنامه‌اش را دید که من بخواهم دانشنامه ادب فارسی‌ام را ببینم.

به گزارش هنر نيوز حسن انوشه که سالهاست سرپرستی دانشنامه ادب فارسی را برعهده دارد، در گفتگو با خبرنگار مهر با انتقاد از عدم حمایت مالی مسئولان سازمان چاپ و انتشارات از این پروژه بزرگ گفت: قرار بود این پروژه را به ناشری غیردولتی بدهم ولی تا این لحظه این کار را نکرده‌ام. البته تصمیم‌ام قطعی است و در هفته‌های پیش رو حتماً این کار را انجام می‌دهم.

وی افزود: من دیگر با سازمان چاپ و انتشارات کاری ندارم و آنها هم با ما کاری ندارند و به وعده‌هایشان عمل نکردند.

سرپرست گروه تدوین‌کننده "دانشنامه ادب فارسی" در توضیح گفته‌های خود یادآور شد: در مفاد قرارداد ما با ناشر بود که از هر مجلد 4000 نسخه چاپ کنند که 1000 نسخه بیشتر چاپ نکردند. همچنین قرار بود یکماه بعد از چاپ پول گروه را بدهند که این کار 8 ماه طول کشید و بعد از این مدت هم ما فقط توانستیم پول 1000 نسخه را آن هم به زور بگیریم!

این پژوهشگر پیشکسوت و مترجم "ایران در سپیده‌دم تاریخ" نوشته جورج کمرون اضافه کرد: اگر همین جلد نهم در 4000 نسخه چاپ می‌شد شاید پولی دست ما می‌آمد تا بتوانیم چرخ اینجا را بچرخانیم که اینطور نشد.

انوشه در عین حال از تداوم این طرح خبر داد و گفت: گروه ما همچنان سر پا است و ما در حال انجام کارمان هستیم به همان قوت و همان شدت سابق. ما همزمان مشغول نگارش جلدهای مربوط به ایران و نیز بازبینی و تجدید نظر در همه جلدهای چاپ شده دانشنامه هستیم.

سرپرست دانشنامه زبان و ادب فارسی افزود: حدود 30 درصد مطلب تازه فقط به جلد اول (مربوط به آسیای میانه) اضافه شده است که این به خاطر ضعف ما در قسمت‌های مربوط به قزاقستان و ازبکستان برمی‌گردد. جلد دوم هم که اصطلاحات بود اصلاح و تکمیل شد و الان مشغول جلدهای مربوط به افغانستان (جلد سوم) و ایران (5 جلد بعدی) هستیم.

وی به استقبال عمومی از جلدهای منتشرشده این دانشنامه اشاره کرد و آن را انگیزه‌ای برای ادامه این پروژه دانست و گفت: امیدوارم این دانشنامه در 14 جلد تمام شود البته تا آن زمان فکر می‌کنم حداقل سه سال دیگر زمان نیاز داشته باشیم.

انوشه اضافه کرد: من عمر و زندگیم را سر این کار گذاشته‌ام که به سرانجام برسد با این اوصاف مدام این را به خودم می‌گویم که  مگر دهخدا در زمانه خودش لغتنامه‌اش را دید که من بخواهم دانشنامه ادب فارسی را ببینم.

سرپرست دانشنامه ادب فارسی ابراز امیدواری کرد به زودی با مشخص شدن ناشر جدید مجلدهای این دانشنامه انتشار جلدهای دیگر آن از سرگرفته شود و گفت: ناامید نیستم چرا که شاید اهالی فرهنگی پیدا بشوند و به این کار عنایت کنند که خوشبختانه تا حالا هم همینطور بوده است.همین برای من کافی است.

حسن انوشه از سال 1372 به دعوت وزارت ارشاد شروع به تدوین "دانشنامه ادب فارسی" کرد. ناشر این دانشنامه سازمان چاپ و انتشارات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بود که انتشار جلد اول آن را از سال 75 شروع کرد. بر اساس برآورد بودجه "دانشنامه ادب فارسی" سالانه حدود 12 میلیون تومان است که می‌بایست از طریق سازمان مذکور تأمین می‌شد.

جلدهای 9 گانه این دانشنامه که تا کنون منتشر شده شامل ادب فارسی در آسیای میانه، شبه‌قاره، قفقاز، افغانستان، آناتولی بالکان، جهان عرب و فرهنگ اصلاحات، موضوعات و مضامین ادب فارسی است.

 


کد خبر: 10339

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcf1mdy.w6dxmagiiw.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com