وزیر ارشاد در مراسم تقدیر از دست اندرکاران نمایشگاه کتاب؛
راه رسیدن به علم کتاب است
1 خرداد 1392 ساعت 10:51
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به ویژگیها و استقبال چشمگیر این دوره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران اشاره کرد و گفت: با توجه به اقبال خوب این رویداد فرهنگی کشور متاسفانه برخی نشریات و رسانهها سوگند خورده اند نقاط قوت در عرصههای مختلف را منتشرنکنند.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاداسلامی،«سیدمحمد حسینی» روز سه شنبه در مراسم تقدیر از دست اندرکاران بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران که در سالن سینمایی این وزارتخانه برگزارشد با تبریک میلاد امام جواد و ذکر جملاتی در رسای این امام همام اظهار داشت: راه رسیدن به علم کتاب است.
وی به اهمیت علم و دانش اشاره کرد و گفت :فتخار نمایشگاه کتاب تهران این است که زمینهسازی میکند تا کتاب در دسترس محققان و علاقه مندان قرار گیرد.
رئیس شورای فرهنگ عمومی کشور در ادامه با اشاره به اینکه انسان باید شاکر الطاف خدا و بندگان او باشد به این مراسم اشاره و ضمن تقدیر از دستاندرکاران نمایشگاه کتاب از تلاشهای آنها قدردانی کرد.
حسینی همچنین به یکی از بیانیات امام جواد(ع) اشاره و خاطر نشان کرد: نعمتهای الهی قطع نمیشود مگر اینکه بندگان ناسپاس باشند که اگر اینگونه باشد بنده نباید منتظر لطف الهی باشد. لذا این جلسه هم به این عنوان تشکیل شده تا از زحمات دستاندرکاران نمایشگاه کتاب تقدیر کنیم.
وی با اشاره به اینکه کارهای انجام شده تجربه و سرمایه گرانبها برای سایر اقدامات خواهد بود تاکید کرد: اگر میخواهیم نمایشگاه کتاب سال به سال بهتر و باشکوهتر برگزار شود باید بدون وقفه امور پیگیری شود.
به گفته وزیرارشادنباید مطرح کنیم که ما تا دو ماه دیگر هستیم بلکه باید مسیر را ادامه داده تا دیگران ادامه دهنده این مسیر باشند.
حسینی یادآور شد: مدیران نمایشگاه کتاب در این دوره نشان دادند در زمان انتخابات و اوج مسائل سیاسی تا آخرین لحظه با انگیزه و اعتقاد کارها را دنبال کردند.
وی با اشاره به بازدید رهبر فرزانه انقلاب و رؤسای سه قوه و سایر مسوولان کشوری و لشکری از نمایشگاه کتاب اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب و رؤسای سه قوه ضمن بازدید از نمایشگاه کتاب از تلاشها تقدیر کردند که این مسائل رسالت و وظیفه ما را در ادامه راه سنگینتر میکند.
به گفته حسینی قطعا میتوان کارهای بهتری را برای آینده انجام داد. البته در طول سال باید دسترسیها فراوان باشد تا صاحبنظران بتوانند پیشنهادات خود را عنوان کنند. ما نباید این مسئله را محدود به ده روز نمایشگاه کتاب کنیم. باید در طول سال تأمل بیشتر شود و راهکارها اخذ شود چرا که همه نمایشگاههای جهان اینگونه هستند حتی از قبل از برپایی نمایشگاه برنامهها تدوین شده اطلاعرسانی میشود ما هم باید اینگونه عمل کنیم تا افراد برای حضور در نشستها از قبل برنامهریزی کنند.
حسینی با تاکید بر این مسئله که کار ما تعطیلی دار نیست و باید امور را مستمر دنبال کنیم اظهار داشت: ستاد نمایشگاه کتاب باید در طول سال فعال باش تا بتواند اطلاعات و نیازها را جمعآوری کنند.
به گفته حسینی باید طرحی صورت گیرد تا همه دستگاهها و نهادها به نوعی مرتبط با نمایشگاه کتاب باشد، همه وزارتخانهها باید بن و خدماترفاهی داشته باشند در این صورت سایر دستگاهها تنها از یک وزارتخانه توقع نخواهند داشت.
وی با بیان اینکه نمایشگاه کتاب در سطح جهانی شناخته شده است و در طول برگزاری مایه تعجب برخی وزرای کشورهای همسایه شد تصریح کرد که رایزنان فرهنگی ایران نقش مهمی در معرفی نمایشگاههای کتاب ایفا میکند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی آمارها و ارقام مکتوب موجود را بیانگر تلاشهای مدیران نمایشگاه خواند و افزود: باید این آمار مستند ثبت شود تا بتوانیم برگزاری هر ساله را با سالهای گذشته آن مقایسه کنیم.
حسینی ضمن تقدیر از افرادی که نقدهایی را مطرح و دیدگاه و راهکارهای مختلف را ارائه میدهند گفت: از افرادی که نقد میکنند و مشوقانه و دلسوزانه ایرادات را بیان میکنند تشکر میکنم.
وی افزود:قطعا هیچ فردی نمیتواند منکر ضعفها باشد ازاین رو آنهایی که نقد میکنند به دیده منت نقدشان را میپذیریم به ویژه از افرادی که راهکار هم ارائه میدهند. البته باید بحثهای مطرح با امکانات و واقعیات در ارتباط باشد. حتی کسانی که میخواهند نمایشگاه کتاب را تخریب کنند اگر نقد آنها واقعی باشد میپذیریم اما باید همین نقدها با واقعیات تطابق داشته باشد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخشی دیگری از سخنان خودبا انتقاد از برخی رسانههای خارجی و معاند برای ورود هجمههای فرهنگی و تخریب نمایشگاه کتاب ادامه داد: گاهی در راستای بسیاری رویدادهای فرهنگی مواردی مطرح میشود که به هیچ عنوان پایه و اساسی ندارد حتی یک رسانه بیگانه قبل از آغاز نمایشگاه کتاب از کاستیها و فضاسازیهایی جهت تخریب سخن به میان آورد.
حسینی با قدردانی از رسانه هایی که بخوبی با اطلاع رسانی دقیق و کامل برپایی این رویداد بزرگ فرهنگی کشور را انعکاس دادند و گفت: متاسفانه در این میان برخی نشریات و رسانههای خبررسان کشور نیز سوگند خورده اند که نقاط قوت در عرصههای مختلف را منتشر نکنند که حساب آنها برای ما جدا است.
وزیر ارشادتصریح کرد که متاسفانه آنها دچار تاریکاندیشی هستند و زیباییها را نمیبینند دچار جمود بوده و دیکتاتوری اندیشه میکنند اما از طرف دیگر شعار دموکراسی سر میدهد ولی حاضر نیستند پیشرفت دیگران را ببینند. ما هم تأسف میخوریم که چرا افرادی با این روحیه در کشور اسلامی ایران هستند.
حسینی یادآور شد: در همین نمایشگاه کتاب ازدحام چشمگیر جمعیت را همه روزه شاهد بودیم اما یک نفر در نمایشگاه از من درباره دو کتابی سووال کرد که عنوان ممنوعه بر آن میگذارند و انتظار دارند وزیر ارشاد نزدیک ۴۵۰ هزار عنوانی که در نمایشگاه حضور دارد را خوانده و درباره آنها اظهار نظر کند.
وی افزود: ما به این خبرنگار پاسخ دادیم موارد را بررسی میکنیم اما همین خبرنگار با فردی دیگر مصاحبه و تناقضاتی را بیان میکند و در نهایت خبر سر از بیبیسی در میآورد از این موارد بسیار داریم چرا که کاری با این عظمت دیده نمیشود و مدام افرادی در پی سفسطه هستند و میگویند آمارها یکی نیست.
وی در ادامه با بیان اینکه انصاف هم خوب است و باید رسانهها آن را داشته و رعایت کنند گفت: البته از نظر قالب رسانهها تشکر میکنم چرا که اهالی رسانهها شور و نشاط را به نمایشگاه آوردند اما معدود مواردی هم وجود دارد که منشا آنها تخریب از خارج از کشور است. از نظر این معاندان تنها افرادی پذیرفته شدند که قبله آمالشان فرهنگ غرب باشد.
در ادامه این مراسم با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از دست اندرکاران بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران تجلیل شد.
آئین تقدیر از دستاندرکاران بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران روز سه شنبه با حضوروزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و علی اسماعیلی رئیس نمایشگاه کتاب همزمان با ولادت امام محمد تقی (ع) در سالن سینمایی وزارت ارشاد برگزار شد.
کد خبر: 58599
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcf1tdt.w6dc1agiiw.html