داريوش ياری؛

جشنواره رضــــوی هنرمندان برگزيده را به سازمان های مختلف معرفي کند

6 مرداد 1392 ساعت 15:15

داريوش ياري کارگردان سینما گفت: جشنواره فيلمنامه نويسي رضــوي بهترين فرصت براي شناخت نيروهاي علاقه‌مند و با استعداد در زمينه ساخت آثار ديني، بويژه با رويکرد سيره رضوي است و مسئولان برگزاري جشنواره مي‌توانند امکانات مورد نياز براي ارتباط موثر و فعاليت اين هنرمندان همفکر در کنار يکديگر را فراهم آورند.


به گزارش هنرنیوز به نقل از ستاد خبري هشتمين جشنواره فيلمنامه رضوي، اين کارگردان سينما در پاسخ به اين سوال که برگزاري جشنواره فيلمنامه نويسي رضوي چه تاثيري در ترويج فرهنگ رضوي دارد، اظهار کرد: ما تعداد زيادي از پژوهشگران، نويسندگان، تهيه کنندگان و کارگردانان را در کشور داريم که دغدغه موضوعات قرآني به ويژه خلق آثار رضوي دارند و برگزاري جشنواره‌هايي مانند جشنواره فيلمنامه نويسي رضوي، آنها را کنار يکديگر جمع مي‌کند که اتفاق بسيار خوبي است و يک فرصت تلقي مي‌شود؛ اما نبايد فراموش کنيم تمام اين نيروها براي بارور شدن نياز به حمايت دارند.
وي ادامه داد: برگزاري جشنواره رضوي مي‌تواند به عنوان فرصت خوبي براي وصل کردن استعدادهاي موجود در زمينه‌هاي مختلف هنر سينما به يکديگر تلقي شود. همه اين نيروها در يک نکته اساسي با يکديگر تفاهم دارند و آن هم دغدغه موضوعات ديني است. جشنواره مي‌تواند هنرمندان برگزيده را به نهادها و سازمان‌هاي مختلف معرفي کند و بگويد اين افراد دغدغه مشترکي با شما دارند و مي‌توانند در ساخت آثار مستند و سينمايي مورد استفاده قرار بگيرند. اين يکي از ويژگي‌هاي بسيار مهم جشنواره‌هاي موضوعي است و هنرمندان و برگزار کنندگان نبايد يکديگر را از دست بدهند.
وي تصريح کرد: دو سال پيش در جشنواره رضوي فيلمي به نام «مسافر باران» داشتم که جايزه بهترين فيلم، بهترين کارگرداني و بهترين فيلمنامه را دريافت کرد، اما پس از برگزاري جشنواره و دريافت اين جوايز، همه چيز براي من و فيلم من به پايان رسيد و ديگر کسي کوچکترين سراغي از کار نگرفت!
کارگردان فيلم «مسافر باران» در پاسخ به اين سوال که آيا سينماي ايران تا امروز به شايستگي به انعکاس وجوه مختلف زندگي امام رضا(ع) و معارف رضوي پرداخته است يا خير، عنوان کرد: در اين زمينه اصلا موفق عمل نکرديم، فرضاً آقاي صدرعاملي چند فيلم در اين زمينه ساخته، اما نمي‌توان تنها به دو نمونه فيلم سينمايي بلند و يک سريال اکتفا کنيم و متوقف شويم، بلکه بايد فرصت را براي هنرمندان بيشتري فراهم کنيم تا امکان فعاليت در زمينه مورد علاقه خود را داشته باشند؛ نه اينکه تنها بر روي کارگردانان شناخته شده دست بگذاريم و براي اينکه بيان کنيم فيلم را فلان کارگردان ساخته، به ديگران توجه نکنيم!
اين هنرمند اضافه کرد: يکي از دوستان من «رسول جعفريان» پژوهش خوبي در خصوص سفر امام رضا(ع) انجام داده است و من هم دغدغه ساخت فيلمي با موضوع سفر اين امام هُمام را دارم که نشان مي‌دهد چطور سفر آن روزگار حضرت، تبديل به سفرهاي امروزي زائران به سوي حرم او شده است. اي کاش بعد از ۸ دوره برگزاري جشنواره رضوي، دست نويسندگان برگزيده در دست کارگردانان و تهيه کنندگان هم نظر با آن‌ها گذاشته شده و اين ايده ها و دست نوشته ها تصويري مي شد.
ياري در پايان، با مقايسه عملکرد سازمانها و نهادهاي مختلف پيرامون توليد آثار رضوي عنوان کرد: عملکرد صداوسيما در زمينه ساخت مستند، سريال و تله فيلم در زمينه سيره و فرهنگ رضوي بهتر از ديگر نهادها بوده است؛ فيلم هاي آقاي صدرعاملي هم در اصل تلويزيوني بود که بعد به سينمايي تبديل شد.‌ اما عملکرد وزارت ارشاد در اين زمينه به نظرم اصلا قابل دفاع نيست و مشکلي که درخصوص نهادي مانند آستان قدس رضوي هم وجود دارد اين است که نويسنده يا کارگردان نمي‌داند براي ارائه طرح و بستن قرارداد و دريافت بودجه بايد به چه فرد يا بخشي رجوع کند، درحالي که شما براي انجام اين کارها در سازمان صداوسيما بسيار راحت‌تر هستيد و همه چيز تقريبا روشن است و هنرمندان از اين بابت، دچار سردرگمي نيستند.
گفتني است: هشتمين دوره جشنواره فيلمنامه نويسي رضوي در نيمه دوم شهريورماه و همزمان با دهه کرامت، در تهران برگزار خواهد شد.


کد خبر: 61649

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcf1vdv.w6dyjagiiw.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com