مدیر شبکه آموزش در گفتگو با هنرنیوز:

شاهد اتفاق هایی بودیم که فکرش را نمی کردیم

19 اسفند 1392 ساعت 12:48

دکتر محمد مهدی قاسمی گفت: جامعه ما نیاز و توجه ویژه ای به ادبیات فارسی دارد در برگزاری مسابقه هایی در این زمینه مواردی را دیدیم که خودمان فکرش را هم نمی کردیم.


مدیر شبکه آموزش دکتر محمدمهدی قاسمی در گفتگو با خبرنگار تلویزیونی هنرنیوز در پاسخ به این سوال که شبکه آموزش مباحث آموزشی خود را بر اساس نیاز جامعه لحاظ می کند یا سیاست ها اعلام شده توسط مدیران و مقامات بالا گفت: هر دو طرف این قضیه را در نظر می گیریم. ما آموزش هایمان را براساس سیاست های کلان کشوری در حوزه نظام آموزشی در نظر می گیریم که آن سیاست ها چه مسائلی را برای مردم و جامعه درنظر دارد. ما خودمان را مکمل نظام آموزشی کشورمی دانیم.

وی در ادامه گفت: مبحث آموزش شبکه آموزش هم باید در راستای سیاست گذاری های نظام آموزشی کشور حرکت کند. بنده همیشه مثال می زنم که ممکن است فردی بخواهد حرفی را یاد بگیرد مانند (ژ) ممکن است بخشی از یادگیری وی در جایی دیگر اتفاق بیافتد و ما هم در این جا بخش دیگرش را به وی آموزش می دهیم. اساس آموزش که به عهده سیستم آموزشی کشور و برنامه ریزی هایی که انجام می گیرد است و باید آنجا اتفاق بیافتد ولی ما هم در این راستا کمک شان خواهیم کرد. در برخی موارد از مدیران دستور العمل هایی برای ما صادر می شود که ما باید طبق آن برنامه سازی کنیم.

مدیر شبکه آموزش در ادامه گفت: ما بر اساس بازخورد هایی که از مردم می گیریم و انعکاسی که خود جامعه به ما می دهد می توانیم نیازهای مردم را رسد کنیم و هم چنین باید از مرکز تحقیقات سازمان صدا و سیما تشکر کنم چرا که نظر سنجی هایی را که در اختیار ما قرار می دهند بسیار به ما کمک می کند و ما می توانیم متوجه باشیم که در کجا ها ضعف داشته ایم و در کدام بخش ها توانسته ایم مخاطب مان را پیدا کنیم.

قاسمی در ادامه در ارتباط با مبحث زبان و ادبیات فارسی که شبکه آموزش توجه ویژه ای به آن دارد گفت: سیستم آموزشی ما درگیر آموزش زبان فارسی است و به گونه ای در جامعه به نظر می رسد که مردم با ادبیات کشور ما و شعرای ما آشنا نیستند این جا است که ما نیاز برنامه ای مانند «مشاعره» و یا «قند پهلو» را احساس می کنیم. ما به قدری تلاش کرده ایم که مبحث آموزش را غیر مستقیم پیش ببریم که مثلاً در برنامه «رادیو هفت» به متن هایی که توسط بازیگران دعوت شده خوانده می شود نیز حساسیت داریم تا مبحث آموزش زبان فارسی و ادبیات نیز در آن جا شکل بگیرد. به نظر من با برنامه های این چنینی یک جریان ادبی در کشور به وجود می آید که ما می توانیم تاثیرات آن را به وضوح ببینیم.

مدیر شبکه آموزش در ارتباط با بازخورد این برنامه ها به هنرنیوز گفت: ما وقتی برنامه «مشاعره» را برگزار کردیم شاهد اتفاق هایی بودیم که اصلاً فکرش را هم نمی کردیم مثلاً بالای دو هزار نفر ثبت نام داشتیم تا در این رشته فعالیت کنند و حضور داشته باشند ولی در حال حاضر بالغ بر صد و بیست هزار نفر علاقه مند داریم که ثبت نام کردند و درخواست داشته اند که در این برنامه شرکت کنند. این نشان از تاثیر برنامه و علاقه مردم به ادبیات است البته آماری که بنده دادم برای چند ماه پیش بوده است که فکر می کنم باز هم افزایش داشته است.

وی در ادامه گفت: وقتی ما برنامه «قند پهلو» را به روی آنتن بردیم در یک برنامه زنده تلویزیونی که از مردم خواسته بودیم یک بیت شعر تکمیل کننده برای آن بیت شعری که در برنامه گفته شده بود برای ما ارسال کنند، ما با بیش از صد هزار بیت شعر مواجه شدیم. شما وقتی در تلویزیون مسابقه ای را برگزار می کنید و از مخاطب می خواهید که فقط یک شماره مانند ۱، ۲ و یا ۳ را پیامک کند برای او کاری ندارد اما وقتی قرار باشد یک بیت شعر را بسراید و بعد آن را پیامک کند باید حتماً علاقه ای وجود داشته باشد تا این کار را انجام دهد و شما در این شرایط با این همه پیامک روبرو می شوید تنها نتیجه ای که میتوان در مرحله اول گرفت این است که در کشور ما پتانسیل زیادی در ارتباط با ادبیات فارسی وجود دارد و مقدار زیادی هم به شعر علاقه مند هستند و ما می توانیم برای این مخاطبان برنامه ریزی های لازم را داشته باشیم.

دکتر قاسمی درباره طنز ادبی که این روزرها علاقه مندان زیادی را در شبکه آموزش پیدا کرده است گفت: در مبحث دیگر باید بگویم متاسفانه در جامعه ما کسی با طنز ادبی مانوس نبوده است اما بعد از ایجاد فضایی مناسب در این راستا ما استعداد های جدیدی را به جامعه معرفی کردیم. حتی افرادی به قدری در برنامه های ما درخشیدند که وقتی به شهرشان برگشتند اوضاع برای آن ها تغییر کرد و چند مورد داشتیم که اهالی آن شهر خیابانی را به نام آن فرد نام گذاری کردند که این برای همه ما خوشحال کننده بود که چقدر مردم برای افراد این چنینی که در حوزه ادبیات فعالیت می کنند ارزش قائل هستند.

وی درباره حمایتش از برنامه «رادیو هفت» گفت: البته این را بنده نباید بگویم که از برنامه «رادیو هفت» حمایت کرده ام یا خیر اما تمام تلاش مان در این راستا بوده است که همواره برنامه ای قابل احترام را تقدیم مخاطبان کنیم. این برنامه سومین سال حضورش را در شبکه آموزش گذراند و امیدواریم این روند ادامه داشته باشد.


کد خبر: 70009

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcf1xde.w6dxxagiiw.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com