گزارش هنرنیوز از نشست رسانه ای بررسی وضعیت تولید و نشر کتاب انقلاب؛

حوزه هنری یک نهاد انقلابی برای تعالی بخشی به ادبیات و هنر اسلامی است

9 بهمن 1389 ساعت 14:20


امیرحسین فردی در نشست رسانه ای بررسی وضعیت تولید و نشر کتاب انقلاب حوزه هنری و انتشارات سوره مهر گفت: حوزه هنری یک نهاد انقلابی برای تعالی بخشی به ادبیات و هنر اسلامی است.
به گزارش خبرنگار ادبی هنرنیوز، در این نشست نخست محمد حمزه زاده مدیر عامل انتشارات سوره مهر گفت: حوزه هنری همزاد انقلاب است و جرقه اولیه تاسیس آن در پیش از انقلاب اسلامی توسط تنی چند از صاحب نظران تفکر کشور زده شد، حوزه همیشه در انتشارات و تولید آثار انقلاب پیشرو بوده است، دفاتر تولیدکننده ما به یک تاریخ در کیفیت رسیده اند از نظر کمی تعداد کتب بالا نیست اما کیفی در طراز کتاب های جمهوری اسلامی است و بالغ بر 200 عنوان کتاب های حوزه هنری در حوزه انقلاب است.
امیرحسین فردی مدیر آفرینش های ادبی حوزه هنری نیز ضمن تبریک پیشاپیش نهضت اسلامی تونس، مصر، اردن و یمن گفت: فلسفه وجود و تشکیل حوزه اندیشه و هنر اسلامی سال 1385 و حوزه هنری تبلیغات اسلامی 1361 بر مبنای نیاز ادبی انقلاب اسلامی شکل گرفت، حوزه یک نهاد انقلابی است که از دل انقلاب بیرون آمده است مثل سپاه و جهاد سازندگی در آن زمان که بتواند ادبیات و هنر اسلامی را تعالی بخشد.
وی افزود: این تعداد اندک بار همه جریان ها را قرار بود بر دوش کشد، در قالب هنر و ادبیات هم دشمن وارد شده بود و می تاخت و هجمه ای در قالب هنر و ادبیات در حال مبارزه بود و حوزه هنری با ده دوازده نفر مدافع این هجمه ها بود اما امروزبعد از گذشت سی و یک سال ادبیات داستانی انقلاب اسلامی حرفی برای گفتن دارد، شعر به روز شده است و در تمام عرصه ها انقلاب شده است از سینما گرفته تا ادبیات.
هدایت الله بهبودی مدیر دفتر ادبیات انقلاب اسلامی با بیان اهمیت تاریخ انقلاب گفت: پرداختن به مستندات انقلاب و جمع آوری گفته ها و خاطرات شاهدان و کسانی که نقش آفرین حوادث انقلاب بودند از نظر حوزه دور نماند و از ابتدای سال 72 دفتر ادبیات انقلاب اسلامی شکل گرفت که علاوه بر عنوانش به پژوهش های تاریخی در باب انقلاب پرداخت و آثار فراوانی به دست جامعه پژوهشگران داد و بال ادبیات را در کنار بال تاریخ برای ماندگاری اش تثبیت کرد.
وی اظهار داشت: ما از ابتدای سال 72 که کار را شروع کردیم تا خانه های خالی را پر کنیم و بنابراین قالب هایی انتخاب شد اعم از روزشمار نگاری، دایره المعارف و تاریخ شفاهی، حوادث سال های اول دهه و روز شمار سال های 56 و 57 دایره المعارف انقلاب اسلامی برای جوانان منتشر شده است. کار دیگری که امیدواریم انجام بشود دایره المعارف زندان سیاسی است.
فردی در پایان نشست در پاسخ به این پرسش که چرا ادبیات داستانی نتوانسته است همپای انقلاب به پیش رود؟ گفت: ادبیات داستانی در خود این فرهنگ یک سابقه کوتاه دارد و داستان انقلاب همزاد با خود انقلاب است و عمر ادبیات داستانی کوتاه است اما برنامه های ما در مرکز آفرینش های ادبی در موضوع شعر یک جایگاه شایسته دارد و همواره دستش پر بوده است در محافل ادبی ما اما در داستان خیلی عقب هستیم و الان برنامه ای که در آفرینش های ادبی داریم ماجرای جشنواره داستان انقلاب است و پرداختن به این موضوع در قالب ادبیات داستانی است زیرا در سومین گام این برنامه خوب پیش می رود و داستان انقلاب دعوت می کند از نویسندگانی که درباره انقلاب بنویسند و حاصل آن چاپ کتب است.


کد خبر: 23119

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcf1yd0.w6dmyagiiw.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com