گزارش هنرنیوز از دومین نشست رسانه‌ای نخستین جشنواره هنرهای معاصر اسلامی «طواف تا ولایت»/1/؛

گیل‌آبادی: حضور اساتید و شرکت‌کنندگانی از آمریکا، انگلیس و چین در جشنواره جالب بود

17 آبان 1390 ساعت 13:47

شهرام گیل‌آبادی ضمن اشاره به انتشار فراخوان جشنواره به صورت گسترده گفت: با اطلاع‌رسانی مناسب و درست فراخوان جشنواره در جهان منعکس شد و آثاری از آمریکا، انگلیس، چین، یونان و چندین کشور دیگر به دست ما رسیده است.


شهرام گیل‌آبادی ضمن اشاره به انتشار فراخوان جشنواره به صورت گسترده گفت: با اطلاع‌رسانی مناسب و درست فراخوان جشنواره در جهان منعکس شد و آثاری از آمریکا، انگلیس، چین، یونان و چندین کشور دیگر به دست ما رسیده است.

به گزارش خبرنگار هنرنیوز، دبیر نخستین جشنواره هنرهای معاصر اسلامی «طواف تا ولایت» ابراز داشت:همچنین اساتیدی چون احمد مصطفی از انگلستان، صالح‌الدین شیرازی و دورینگ از فرانسه حضور خواهند داشت. این جشنواره در قیاس با جشنواره‌های دیگر از لحاظ کمی در سطح بالایی قرار دارد و با وجود داوران در حوزه‌های مختلف جشنواره به لحاظ کیفی هم در وضعیت مناسبی قرار گرفته‌است. و چون این جشنواره دایه هنرهای اسلامی را دارد باید این سطح را در عرصه جهانی حفظ کرد.
وی افزود: برای این جشنواره در عرصه‌های مختلفی چون خوشنویسی، نگارگری، پوستر، سفال و سرامیک، عکاسی، هنرهای نمایشی، موسیقی و همایش ۶۰۰۰ اثر به دبیرخانه ارسال شده‌است که کم سابقه بوده‌است. البته در کنار این جشنواره، جشنواره‌هایی چون جشنواره ماه و صاحبدلان نیز وجود دارند که سعی شده موازی‌کاری صورت نگیرد و بیشتر مبنا بر همگرایی باشد.
گیل‌آبادی درباره بخش نمایشی توضیح داد: حدود ۱۲۰ متن به دفتر جشنواره رسید که حدود ۵۰ متن انتخاب شد و از این میان ۲۱ متن به جشنواره راه یافته است که تاکنون ۱۱ اثر برای اجرا در دو بخش نمایشنامه خوانی و خیابانی برگزیده شده است.
وی درباره مراسم اختتامیه هم توضیح داد: مراسم تجلیل از استادان در روز اختتامیه صورت می‌گیرد که با نام «خاتم ولایت» همراه است و پیشنهاد اهدای «نشان هنری ولایت» را نیز مطرح کرده‌ایم که از سال آینده به استادان اهدا شود و در حال حاضر در حال طراحی این نشان هستیم.
گیل‌آبادی از اجرای قطعه موسیقی اثر شاهین فرهت خبر داد و گفت: این قطعه توسط ارکستر رودکی و به رهبری نادر عباسی رهبر ارکستر مصری اجرا خواهد شد. مراسم افتتاحیه ۱۵ آبان‌ماه ساعت ۱۸:۳۰ دقیقه و آیین پایانی نیز ۲۴ آبان‌ماه خواهد بود.
گیل‌‌آبادی درباره بخش تجلیل‌ از استادان در هر بخش هم توضیح داد: از میان ۲۴ نفر استادی که برای تجلیل معرفی شده‌اند، حدود ۱۰ نفر انتخاب خواهد شد که امروز در این زمینه کمیته مورد نظر به جمع‌بندی خواهد رسید اما آن چه تاکنون به قطعیت رسیده است تجلیل از نصرالله افجه‌ای هنرمند خوشنویس، صداقت جباری خوشنویس، شاهین فرهت در رشته موسیقی به نتیجه رسیده است و باید منتظر اعلام اسامی دیگر استادان باشیم.
وی همچنین از برگزاری بخش همایش روزهای ۲۱ و ۲۲ آبان‌ماه در موزه هنرهای معاصر تهران خبر داد.
وی همچنین یکی از نقاط ضعف این جشنواره را کامل نبودن رشته‌های هنری در برخی از بخش‌ها عنوان کرد و گفت: در رشته نگارگری بخش گل و مرغ و تذهیب را نداریم و در رشته خوشنویسی نیز بخش نسخ وثلث را نداریم که از جمله اشکالات این دوره از جشنواره محسوب می‌شود.
گیل‌آبادی درباره برگزیدگان جشنواره هم گفت: حدود ۴۰ برگزیده در بخش‌های مختلف جشنواره داریم که احتمال افزایش تعداد آن‌ها به ۶۰ نفر نیز وجود دارد.


کد خبر: 19

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcfa.dyww6d1iig.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com