گزارش هنرنیوز از نشست خبری چتر سینمای ایران در بازار کن ؛

نجاریان: حضور مدیران سینمای ایران در کن طبق خواسته سازمان سینمایی بوده است

24 خرداد 1391 ساعت 9:16

«حسن نجاریان» قائم مقام بنیاد سینمایی فارابی گفت: حضور نمایندگان و مدیران سینمای ایران در بازار کن طبق خواسته ای دل بخواهی و شخصی نبوده و انجام وظیفه ای بوده که سازمان سینمایی بر عهده ما واگذار کرده است.



به گزارش خبرنگار سینمایی هنرنیوز ؛نشست خبری چتر سینمای ایران در بازار بین المللی جشنواره فیلم کن با حضور«حسن نجاریان» قائم مقام بنیاد سینمایی فارابی، «امیر اسفندیاری» معاون بین الملل و «جعفر گودرزی» مشاور اجرایی و مدیر روابط عمومی بنیاد سینمایی فارابی ، با حضور خبرنگاران حوزه سینما برگزار شد.
درابتدای این نشست خبری جعفر گودرزی مدیرروابط عمومی بنیاد سینمایی فارابی به توضیحاتی در خصوص اقدامات انجام شده چتر سينمای ايران در جشنواره کن اشاره کرد واظهارداشت: چتر سینمای ایران با حضور ۵ موسسه سینمایی و نمایش ۱۹ فیلم در بازار جشنواره فیلم کن شاهد تبلیغات مناسب فیلم های ایرانی در نشریه های مربوط به بازارکن از جمله در نشریاتی مثل «اسکرین» بود.
وی افزود: مذاکره با نمایندگان موسسه ها و مراکز پخش و خرید فیلم از ۱۷ کشور جهان، برگزاری ۶۰ جلسه مذاکره با نمایندگان مجامع فرهنگی و جشنواره های مختلف جهانی (از ۵۵ رویداد جهانی) ، برپایی ۱۲ جلسه مذاکره و رایزنی با نمایندگان کشورهای مختلف در خصوص تولید مشترک، بازبینی ۱۵۰ عنوان فیلم خارجی برای انتخاب آثار اکران خارجی سینماهای کشور، مذاکره با ۳ موسسه برای بازاریابی اینترنتی سینمای ایران و رایزنی برای ثبت و حفاظت از حقوق نمایش فیلم های ایرانی در آمریکا از جمله دست آوردهای این دوره از بازار کن برای سینمای ما بوده است.
در ادامه این نشست امیر اسفندیاری هم طی سخنانی اظهارداشت: ما در بازار کن مذاکرات بسیارخوبی انجام دادیم که برخی از آنها حتی به توافقات نهایی رسید وما به دلیل محدودیت هایی که در اعلام آنها به رسانه ها داریم نمی توانیم در خصوص این توافقات صحبت کنیم. چون برخی از مجامع و جشنواره ها نمی خواهند قبل از برگزاری، اخبار خود را اعلام کنند. به عنوان مثال فیلم «روییدن در باد» در بازار کن برای نمایش در جشنواره فیلم مسکو انتخاب شد اما ما قبل از برگزاری این رویداد نمی توانستیم خبر آن را اعلام کنیم.
اسفندیاری افزود: این خوب که مطبوعات مدام اعلام کنند که آدم هایی که در جایی که بی ربط کار می کنند کار نکنند. اما حضور چندین ساله و ثابت برخی از کارشناسان سینمایی در جشنواره های جهانی به نوعی باعث تشخص هویت آنها می شود و تجربیات کسب مفید خواهد بود و به مرور هم تجربه این گونه کارشناسان بالاتر خواهد رفت.
وی ادامه داد: حضور افراد جدید در هرعرصه ای مثل جشنواره های خارجی هزینه هایی را می طلبد تا زمینه افزایش تجربه آدم ها فراهم شود. حضور در بازار جشنواره های مهمی مثل کن فرصتی مطلوب برای سینمای ایران است و نباید آن را با حضور در جشنواره های دیگر که اهمیت کمتری دارند مقایسه شود.
معاون بین الملل بنیاد سینمایی فارابی اضافه کرد: حضور مدیران در جشنواره ها به مولفه ها و ویژگی های ثابت و متغیر فراوانی مربوط می شود و می تواند به معرفی بهتر سینمای ایران به دنیا کمک فراوانی کند. هر چند سال گذشته اسکاری که فیلم «جدایی مادر از سیمین» دریافت کرد باعث شد که شرایط برای معرفی سینمای ایران به دنیا بهتر شود و قطعا امسال این شرایط بهتر خواهد شد.
اسفندیاری تصریح کرد: بازاریابی آن هم در سطح جهان مقوله ای پیچیده است و بازاری مثل فیلم کن مهمترین بازاردر عرصه سینمای جهان است و بسیاری از کشورهایی که فاقد صنعت سینما هستند نیز در این بازار حضور می یابند تا شاید به مرور فیلم های سینماهایشان به هویت و منزلت جهانی برسد. اما متاسفانه برخی دیدگاه های غیرمنطقی و شتاب زده در این خصوص ارایه می شود دیدگاه هایی که بازار فیلم و نتایج آن را به مانند بازارهای معمول دیگر تلقی می کنند.
وی خاطرنشان کرد: بازار فیلم قواعد مربوط به خود را دارد و نتایج کوتاه مدت و بلند مدت فراوانی برای سینمای ایران دارد. امسال شاهد حضور موثر موسسه های زیر مجموعه سازمان سینمایی در جشنواره فیلم کن بودیم و بخش خصوصی نیز با موسساتی مثل مستقل های ایرانی به مدیریت آقای اطبایی و موسسه شهرزاد به مدیریت کتایون شهابی حضور خوبی دراین جشنواره داشتند.
اسفندیاری در پایان گفت: بنیاد سینمایی فارابی یک سری فیلمهایی دارد که به هیچ وجه جشنواره ای نیستند وما سعی می کنیم که به نوعی جاهای خالی سینمای ایران راعرصه های جهانی را پر کنیم. هر چند برخی از دوستان پخش فیلم های خود را به ما واگذار می کنند وفیلم ۳۳ روز در جشنواره کن نمایش داده شد وبه همین دلیلی موفق شد تا نمایش هایی را درلبنان برای خود فراهم کند.
در ادامه این نشست هم «حسن نجاریان»قائم مقام بنیاد سینمایی فارابی اظهارداشت: حضور نمایندگان و مدیران سینمای ایران در بازار کن طبق خواسته و دل خواستن خودشان نبوده و انجام وظیفه ای بوده که سازمان سینمایی بر عهده ما واگذار کرده وتصمیمی شخصی نبوده است. به همین دلیل ما با حداقل نیروهای انسانی بیشترین بهره را در جهت بازاریابی و حضور جهانی سینمای ایران کسب کردیمو خوشبختانه در چتر سینمای ایران علاوه بر مسئولان و دست اندرکاران غرفه ها، شاهد حضور هنرمندان برگزیده جشنواره فیلم فجر هم بودیم که در سالهای آینده این حضور فقط شامل هنرمندانی می شود که توانسته اند سیمرغ بلورین را دریافت کنند.
وی افزود: حضور در بازار فیلم کن تجربه ای متفاوت نسبت به حضور در دیگرجشنواره ها است و باعث توفیق جهانی سینمای ایران در عرصه جهانی می شود و در واقع بسیاری از اتفاقات سال اخیر سینمای ایران حاصل رایزنی های صورت گرفته در طول سال های گذشته بوده و اگر چه بازاریابی و فروش فیلم فرآیندی طولانی مدت دارد اما بازار فیلم کن سال جاری، حتی نتایج مثبت کوتاه مدت زیادی نیز برای سینمای ایران خواهد داشت.
قائم مقام بنیاد سینمایی فارابی ابرازداشت: خوشبختانه امسال در بازار کن قرارداد فروش چند میلیون دلاری انیمیشن «رستم و سهراب» ساخته برادران دلوند توسط آقای شفیع آقا محمدیان که این روزها به مکه رفته اند در بازار کن منعقد شد واین فقط از طریق شرکت در این گونه بازارهای محقق می شود.
وی عنوان داشت: امسال هم برای انتخاب آثار خارجی برای اکران در سینماهای کشورمان ما محدودیت های زیادی داشتیم و بیش از ۶۰ عنوان فیلم در بازار کن بررسی شد و در نهایت به ۵ تا ۶ فیلم مناسب رسیدم ورایزنی برای خرید حقوق این آثار آغاز شدند. هرچند ما قصد زمینه سازی برای رقابت این آثار سینمایی (خارجی) با فیلم های ایرانی را نداریم اما دوست داریم زمینه اکران برخی از فیلم های خارجی مناسب را فراهم کنیم و هدف مان فقط بهره گیری از ظرفیت های نادیده گرفته شده و فراموش شده فضای نمایش فیلم های سینمایی درکشور است.
نجاریان یادآورشد: اکران فیلم خارجی بخشی از مخاطبان کشورما را که علاقه مند به تماشای فیلم های خارجی درسینماهای کشورمان هستند را فراهم می کند هر چند نمایش های تک سئانس فیلم های خارجی برای برخی از آثار را مطابق با سال های گذشته خواهیم داشت و ممکن است برخی از فیلم هایی که مورد قبول مخاطبان خاص و عام هستند مثل فیلم «ترمیناتور» و«دیگران » که در گذشته را به صورت چند سالنه در کشورمان اکران شدند.
وی در پایان در خصوص اکران فیلم سینمایی «یک خانواده محترم»ساخته «مسعود بخشی» تاکید کرد: من این فیلم را دیدم واین نظرشخصی من است که این فیلم یک اثر ضعیف است وباید صدا وسیما وکارگردان فیلم یک بازنگری اساسی کنند و تا فیلم بتواند به لحاظ سطح کیفی تغییر چیدا کند وقابلیت اکران پیدا کند.


کد خبر: 42208

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcfc0dj.w6d0xagiiw.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com