محمود شالویی در گفتگو با هنرنیوز؛
جشنواره هنرهای تجسمی فجر خالی از ضعف نیست
26 بهمن 1390 ساعت 11:06
محمود شالویی رئیس مرکز هنرهای تجسمی درباره جشنواره هنرهای تجسمی فجر گفت: جشنواره هنرهای تجسمی فجر خالی از ضعف نیست؛ اما معتقدیم طی عمر کوتاه خود از درخشش کم نظیری بهرمند بوده است.
در روزهای جاری جشنواره هنرهای تجسمی فجر در حال برگزاری است. در همین راستا با رئیس مرکز هنرهای تجسمی درباره روند جشنواره هنرهای تجسمی فجر به گفتگو نشسته ایم.
جشنواره امسال را تا چه حد به تحقق اهداف خود نزدیک می دانید و چشم اندازی که خود؛ سال گذشته تعریف کردید چقدر به این اهداف نزدیک است؟
فکر می کنم هر لحظه که پیش می رویم؛ با یک فراز جدید مواجه می شویم و عمق بیشتری از هنرهای تجسمی را درک می کنیم. دور اول جشنواره به این شکل مورد استقبال قرار نگرفت اما اقبال بسیار مطلوبی را در آن جشنواره شاهد بودیم. این جشنواره به مرور زمان گسترش یافت و مسیر خود را رفته رفته پیدا کرد.
اکنون که دوره چهارم جشنواره را شاهد هستیم؛ با رشد تصاعدی آثار و بهبود کیفی آن ها را مواجهیم. به شکلی که بسیاری از مخاطبان هنرهای تجسمی؛ با دیدن آثار اولین نکته ای که بیان می کنند؛ این است که جشنواره چهارم فجر نه تنها چیزی از دوسالانه های دیگر کم ندارد؛ بلکه آثار گاهی اوقات از دوسالانه ها نیز مطلوب تر است. این صحبتی است که بسیاری از مخاطبان با دیدن آثار به آن اذعان کردند. این نکته بیانگر این است که جشنواره به هدف خود که رسیدن به کیفیت بالاتر آثار است؛ دست یابد.
بالاترین تعداد شرکت کنندگان از خصوصیات این جشنواره است به عبارتی مشارکت حداکثری هنرمندان در این جشنواره از ارزش های آن محسوب می شود. این جشنواره در طول عمر کوتاه خود توانسته است؛ به کیفیت هنری مطلوبی دست یابد. این جشنواره توانسته است به عنوان بزرگترین جریان هنرهای تجسمی در کشور ما خودنمایی کند.
سال قبل چه نقطه ضعفی می دیدید که امسال کمرنگ تر شده است؟
هر جشنواره و هر نمایشگاه نقاط ضعف بسیاری دارد و این امر به هیچ وجه قابل انکار نیست.
اما با هر گامی که رو به جلو برداشته می شود؛ از ضعف این جشنواره کاسته و بر میزان نقاط قوت آن افزوده می شود.
خصوصیت این جشنواره تقویت نقاط قوت آن به مرور زمان است. ضعف های این جشنواره هر روز رو به کاهش می گذارد. یکی از نقاط ضعف جشنواره فجر در سال گذشته؛ حضور کمرنگ کشورهای دیگر در جشنواره فجر بود. امسال حضور پررنگ کشورهای خارجی را شاهدیم. امسال نزدیک ۶۰ کشور میزبان این جشنواره هستند. ۵۰ کشور نیز میزبان نمایشگاه جمهوری اسلامی ایران؛ پیشرفت و اقتدار است. ۱۰ کشور آثار برگزیده جشنواره را به نمایش می گذارند. گرافیک، عکس و کاریکاتور امروز جهانی اند و این از خصوصیات جشنواره فجر است.
گرچه لازم می دانم؛ نشستی برای نقد این جشنواره برگزار شود و همه محاسن و معایب این جشنواره مورد بررسی قرار گیرد؛ شرحی از این نقد در دست مسئولان قرار گیرد و بر اساس آن نواقص دوره های قبل زدوده شود و از بین رود.
رویدادهای هنری امسال تا چه حد به جدایی از انزوای جشنواره سال گذشته کمک کرده است؟
بالاترین حضور هنری سال ۹۰ به حوزه هنرهای تجسمی باز می گردد. اگر به تعداد جشنواره های برگزار شده در سال جاری نظر بیافکنیم متوجه می شویم که برپایی جشنواره های مختلف از جمله جشنواره کودک و نوجوان؛ جشنواره ونیز؛ و برگزاری ۴ دوسالانه؛ جشنواره بصیرت جشنواره قدیر و بسیاری از جشنواره های دیگر نشان از حرکت مثبت مرکز هنرهای تجسمی دارد. و کلام آخر این است که، کوشش باطل به از خفتگی ست.
کد خبر: 37268
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcfc0dm.w6devagiiw.html