گزارش هنرنیوز از نشست خبری ششمین دروه انتخاب آثار برتر ادبیات نمایشی ایران؛

کوپال: باید از ناشرانی که در شرایط امروز نمایشنامه منتشر می کنند تقدیر کرد

2 آبان 1391 ساعت 14:16

عطاالله کوپال در نشست خبری ششمین دروه انتخاب آثار برتر ادبیات نمایشی ایران گفت: باید از ناشرانی که در شرایط سخت امروز نمایشنامه چاپ می کنند تقدیر کرد.



نشست خبری ششمین دروه انتخاب آثار برتر ادبیات نمایشی ایران صبح امروز سه شنبه ۲ آبان ماه با حضور دکتر عطاالله کوپال دبیر مسابقه و بهزاد صدیقی دبیر اجرایی آن در خانه تئاتر برگزار شد.
در ابتدای این نشست صدیقی از تفاوت های این دوره با دوره های پیشین گفت: ششمین دوره انتخاب آثار برتر ادبیات نمایشی با همکاری بسیاری از نمایشنامه نویسان و ناشران برگزار شد که در این دوره تنها آثار منتشر شده سال گذشته مورد بررسی قرار گرفت که این تعداد آثار از کیفیت خوبی برخوردار بودند.
وی ضمن اشاره به بررسی آثار منتشر شده در خصوص عدم قضاوت در مورد آثار به چاپ نرسیده اظهار داشت: به علت محدود بودن بودجه کانون نمایشنامه نویسان و خانه تئاتر برای ما مقدور نیست تا آثار منتشر نشده را نیز مورد ارزیابی قرار دهیم همچنین بی شمار بودن تعداد نمایشنامه های منتشر نشده از دلایل دیگری بود سبب شد تا آثار منتشر نشده مورد ارزیابی قرار نگیرند.
این نمایشنامه نویس افزود: در این دوره بخش جدیدی بنا به پیشنهاد اعضای سیاست گذاری به وجود آمد که این بخش برای تشویق ناشران و جلب اعتماد این گروه به نمایشنامه نویسان اولی است که از سوی ناشر معرفی شود که حدود ۱۷ اثر برای اولین بار ناشران آن را چاپ کردند.
در ادامه این نشست عطا الله کوپال دبیر این مسابقه گفت: در ششمین دوره انتخاب آثار برتر ادبیات نمایشی ایران کمیت قابل ملاحظه ای دیده می شود به گونه ای که این روزها گله مند از چاپ هستیم سال گذشته تعداد زیادی نمایشنامه به چاپ رسید.
وی افزود: اینکه ناشران علاقه زیادی به چاپ نمایشنامه دارند استقبال از تئاتر است و استقبال از تئاتر بی گمان استقبال از نمایشنامه نویسی است، هرگونه سرمایه گذاری در تئاتر بدون سرمایه گذاری در تالیف و ترجمه نمایشنامه میسر نیست، نمایشنامه گام نخست در تئاتر است.
این مدرس دانشگاه خاطرنشان کرد: نمایشنامه با ارزیابی ای که در مورد کارها قرار گرفت به شاخه بالنده ای ادبیات ایران تبدیل شده است و ضمن کمک به تئاتر به ادبیات فارسی نیز کمک می کند. این مراسم گردآورنده آثار سال گذشته است، ویژگی این دوره کنار هم بودن نمایشنامه نویسان حرفه ای با دانشجویان خود است که این دو با هم به رقابت می پردازند.
کوپال تاکید داشت: در این دوره داوران در انتخاب آثار هیچ محدودیتی ندارند و فشاری برای انتخاب اثری بر روی آنها نبوده و انتخاب آثار بدون هیچ توجهی به ملاحظات سیاسی و اداری صورت گرفته است. همچنین تصمیم داریم تا برای افرادی که شروع به انتشار نمایشنامه کرده اند کارگاه آموزشی تدارک ببینیم.
وی در ادامه عنوان کرد: هر اندازه رونق در تالیف و ترجمه نمایشنامه وجود داشته باشد متاسفانه پژوهش در این زمینه کم است و باید برای تئاتر ایران پژهش سنجی صورت گیرد .
در ادامه صدیقی فعالان نمایش نامه نویس را در سال ۹۰ اینگونه معرفی کرد: عبدالرضا فرید زاده، صادق عاشور پور، آذردخت بهرامی و سیروس شاملو از فعالان نمایشنامه نویسی بودند همچنین سارا شهسوار، عبدالله کوثری، عاطفه پاک بازنیا، پویان غفاری، جمشید کاویانی و قاسم قریشی از فعالان ترجمه در سال ۹۰ بودند.
وی افزود: نشر افراز، قطره، نیلا، نی، بنیاد حفظ آثار و ارزش های دفاع مقدس و نیکا نیز ناشران فعال این دوره بودند.
این نمایشنامه نویس در پایان گفت: در مجموع ۱۵۱ نمایشنامه تالیفی، ۸۳ نمایشنامه ترجمه شده، ۲۳ پژوهش های ادبیات نمایشی در سال ۹۰ به چاپ رسیده است.


کد خبر: 48428

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcfcjdj.w6dc0agiiw.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com